Kinezi

Autor manoplan, Travanj 04, 2008, 14:17:35

maky

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

busi

samo cu se kratko ukljucit.

globalna ekonomija ce u vrlo skorije vrijeme ovisiti direktno o kini i turskoj.

a mi cemo se tome ili prikloniti ili potonuti.

htjeli smo kapitalizam, evo nam ga

busfan

Citat: busi  u Lipanj 03, 2008, 09:31:16

Ja mislim da nece biti tako ;)  Dosta firmi koje su preselilie svoje pogone iz Njemacke u zemlje jeftinije radne snage sada ih vracaju u Njemacku jer se to ne isplati.
A mislim da ljudi polako shvacaju da se ne isplati kupovati kinesko

busi

Citat: busfan  u Lipanj 03, 2008, 10:06:58
Citat: busi  u Lipanj 03, 2008, 09:31:16

Ja mislim da nece biti tako ;)  Dosta firmi koje su preselilie svoje pogone iz Njemacke u zemlje jeftinije radne snage sada ih vracaju u Njemacku jer se to ne isplati.
A mislim da ljudi polako shvacaju da se ne isplati kupovati kinesko

nadam se da si u pravu, ja nisam toliko optimistican.

uostalom, radje kupim pet kopija nego jedan original. isplativije je..... al ovo sad vec lagano nema veze sa autobusima

Servis

Citat: maky  u Lipanj 03, 2008, 09:12:29

Prvi video, zabranjena prodaja u EU nakon ovih rezultata.
Drugi video, kopija starog Seat Toleda koja nije ni došla do EU radi ovakvih testova.

King Longu je odobrena prodaja u EU što bi značilo da sigurno nema ovakve rezultate i ono što je bitno, da ne mogu poluproizvodi u Europu.

Dakle, što ti želiš uopće reći? :) Nisi li rekao da nećeš sudjelovati više u ovom topicu?

maky

Citat: prljavibluzer  u Lipanj 03, 2008, 11:36:00
Dakle, što ti želiš uopće reći? :)
Upregni malo taj procesor, možda i shvatiš.

Citat: prljavibluzer  u Lipanj 03, 2008, 11:36:00Nisi li rekao da nećeš sudjelovati više u ovom topicu?
Jezičnu britkost ti ne mogu osporiti, ostalo...
Da malo bolje čitaš, onda bi vidio da se povlačim iz rasprave s tobom, što ne znači da se povlačim iz ovog topica u potpunopsti, niti mi itko može zabraniti sudjelovanje u bilo kojem topicu.

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Servis

Citat: maky  u Lipanj 03, 2008, 11:44:44
Upregni malo taj procesor, možda i shvatiš.

Ti zbilja imaš neki problem sa sobom kad se tako postavljaš. Nauči se malo kulturi komunikacije prije nego se upustiš u rasprave i ne budi bahat jer ovdje to nitko nije osim tebe.  ::|

Napravio si usporedni test jednog provjerenog vozila kao što je Golf V sa nečim što se iz jasno vidljivih razloga neće nikada prodavati u Europi. Ovo je počelo sa vozilom koje je dostupno svima nama, odmah i sad. Dakle, postoji sasvim solidna vjerojatnost da je vozilo u redu.

I da, ja ti mogu zabraniti jer si bahat i bezobrazan. Trudim ti se nešto normalnim tonom nacrtati i objasniti jer imam nekog respekta prema tebi, kojeg ti očigledno nemaš kad uzvraćaš pokušajima vrijeđanja, ali ima i moje strpljenje granica. Stoga digni se od kompjutera i prolij se hladnom vodom po glavi i onda se vrati natrag. :)

busfan

[/quote]
uostalom, radje kupim pet kopija nego jedan original. isplativije je..... al ovo sad vec lagano nema veze sa autobusima
[/quote]

Zasto, ako ces sa Setrom preci 800 000km, a sa Kinezom 400 000 pa kupiti jos jednog ??? Zar nije bolje imati jedan dobar bus i sta mislis sta ce agencija prije uzeti Setru ili King Long ;D

Zasto se vas dvojica svadjate, ko hoce nek se vozi ako ima povjerenja u taj autobus. Ja licno nemam, ali ko ima svaka cast ;)

Servis

Ja se ne svađam sa nikim, samo njemu pokušavam objasniti da nisu stvari tako crno/bijele kakvim ih doživljava i pritom uzvraća vidi se kako. :)

Uostalom, vrijeme će pokazati. Valjda će nas švrćo informirati kako ide. ;)

busi

Citat: busfan  u Lipanj 03, 2008, 12:43:56
Zasto, ako ces sa Setrom preci 800 000km, a sa Kinezom 400 000 pa kupiti jos jednog ??? Zar nije bolje imati jedan dobar bus i sta mislis sta ce agencija prije uzeti Setru ili King Long ;D

aj matematika (da nebi kasnije bilo da nlatim nekog ilil neku firmu)

setra cca 400 000 eur. 53 putnika 100 000 km/god

kinez cca 100 000 eur. 53  putnika 80 000 km/god i sad puta 4 komada
               400 000 eur. 212 putnika 320 000 km/god

nek putnik placa 0,5 kn po kilometru.

racunica....?

busfan

Kinezi nisu ispod 160-170000eur, a gt-hd nije vise od 350000eur;)
Drugo i putnici biraju kvalitet i udobnost, a ovu Setru kad vise platis manje ce se i kvariti a vise ce i km preci, mislim da u to niko ne sumlja

busfan

A da li je uracunata carina i pdv, koliko se sjecam u eurobusu je bio 170000

busi

dobrom dijelu putnika je vazno da je bus ocuvan i da ima klimu, a dal pise na njemu SETRA, MERCEDES, ili neki kineski hjeroglifi tak im je svejedno. pogotovo ak je i u cijeni razlika

švrčo

Recite vi meni dal bi se rađe vozili u autobusu starom 10 - 15 - godina ili u novom King-Longu.
U današnje vrijeme agencija najprije pita koja je godina autobus.
Svima njima je je 1999 godina autobus star,a nitko ne pita dal se prijevoznicima isplati kupovati nove autobuse po visokim cijenama kad nitko neće platiti normalnu cijenu kilometra.