Linije - razno 2007.-09.

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:50:46

Tomek

Budući da od sutra linija 121 mjenja svoju trasu danas sam išao u izvidnicu što nas to čeka... Evo par slika..

Ovo je nova stanica na ulici Karažnik na kojoj će sigurno stajati 121, a vjerojatno 124 i 130 --- djeluje mi promašeno i opasno jer nema ugibališta

121 koji po novom ne skreće u Peruansku vozi do ovog semafora i tu skreće desno u Gajnice

Ravno produžuju inače 124 i 130

121 ide pak ovom uličicom u smjeru gajničkog placa

Prije gajničkog placa bus skreće lijevo u Ulicu kerestinečkih žrtava koja je po novom na ovom djelu jednosmjerna

Oni koji žele ići prema placu iz smjera istoka moraju srenuti u Brazilsku pa u ulicu Pabla Nerude...

I iako je postavljeno cijelo brdo novih znakova jednostavno navike je teško preko noći promjeniti te ljudi kao ovce jedan za drugim prolaze u jednosmjernu u kontra smjeru...

Ovo je novo zadnje stajalište linije 121 -- park uvečer vrvi svakojakom ekipom, vozačima neće biti lako

U nastavku dobili smo zbog smjera autobusne linije novu glavnu ulicu

Stanica koja se nalazi 50m od trenutne zadnje stanice 121 i koja je još danas bila zakrčena autima

Evo malo slika za povijest, danas je bio zadnji dan da linija 121 skreće u Peruansku

Ubuduće će kao i 124 i 130 pičiti ravno ulicom Karažnik

Jedan od razloga zbog kojeg je zadnja stanica linije 121 premještena su stanari ove zgrade desno koji su se već godinama žalili svima mogućima na buku autobusa koji stoje po 10-ak minuta ispred zgrade i buče...
Zanimljivo kako u drugim naseljima stanovnicima ne smeta toliko buka...

Toliko iz Gajnica  ;)

tamlover

Sa skretanjima problema nebu bilo, videl buš. Regulacija je dobra, produženje skoro pa beskorisno. 121 zapravo jedini zaslužuje naziv Gajnice jer fakat i vozi u srce tog kvarta. 120 bi se moglo nazvat Huzjanova ili Dolec.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Tomek

Ima problema i koliko sam vidio najviše danas na semaforu gdje bus skreće u Gajnice jer se vozači automobila zaustave tik do semafora i onda bus ne može skrenuti..Onda auti kreću u rikverc pa bus polako, treba vremena da se ljudi navikknu stati ranije.. Prvi autobusi na novoj 121 su gb127 i 141.

Tomek

I danas se ekipa masovno vozila krivim smjerom u smjeru Gajnica. Vrijeme je da policija tamo uvede reda jer je ovo postalo jako opasno.

tamlover

A i kostolomci jučer harali kvartom, i na 121 i na 124.

VAŽNA POZITIVNA PROMJENA - HVALA, HVALA, HVALA NAPOKON ZET-u ILI ONOM TK OJE OVO INICIRAO!!

LINIJA 121 UZ NOVU TRASU IMA I NOVI VOZNI RED. UVEDENI SU KASNOVEČERNJI POLASCI KAO I NA VEĆINI DRUGIH LINIJA, PA TAKO KARAŽNIK-GAJNICE IMA ZADNJI POLAZAK RADNIM DANOM S ČRNOMERCA U 23:40 (DO 1.6. 23:00), A SUBOTOM U 23:50 (DO 1.6. 23:40) I NEDJELJOM 23:20 (UMJESTO DOSADAŠNJIH 22:00 KOLKO SE SJEĆAM).

Inače radnim danom u špicama su intervali polazaka od 11-15 minuta, a krug je povećan na 48 minuta, tj 24 minute u jednom smjeru. Sjećate se kad je interval bio 9 minuta a krug 36 minuta  :-\ ?

Tomek

Upravo sam se vratio sa mjesta poplave, zatvoren je u potpunosti podvožnjak, ne može se već sat i pol za Zaprešić, a ni za Samobor onuda...
Slike ubrzo...

Tomek

Sve je započelo danas popodne kada se u spustio pljusak... Toliko kiše je palo da stari podvožnjak na uglu Škorpikove i Aleje Bologne nije izdržao količinu vode... Zadnji put koliko se ja sjećam je ovako bilo poplavljeno 1999.
Promet kroz podvožnjak je u potpunosti zatvoren, te se pojavila naša bajna policija koja jedino što je uspjela je bilo zatvoriti prilazne ceste...
Sav promet za Samobor i Podsused uključujući i autobusni je već u Vrapču skretao na Samoborsku, tako da su se mogle vidjeti Samoborčekove Setre u Malešnici kao i linija 119.
Linije 122,131,176,177 i 172 su stale.
Ja kad sam došao ne mjesto poplave zatekao sam ljude koji su živčani već sat i pol stajali u kolonama i međusobno frustrirani razgovarali o tome kako im nitko ništa ne može reći.. Mislim da se nitko od policajaca nije mogao prošetati malo i objasniti ljudima da će stajati još dva,tri sata je po mom mišljenju sramota. BTW, promet u ovim trenucima je vjerojatno uspostavljen za Zaprešić, ali za Samobor sigurno još nije...

Pa evo par riječi u slikama...

Nažalost, Samoborčeke u Vrapču nisam slikao, kao ni 119, ali sam počeo slikati od raskrižja Medpotoka i Aleje Bologne gdje je policija postavila barikadu..
Svi su morali skrenuti u Gajnice

Ovo je početak ulice Sigetje do kud je bila kolona

Sjeverni prilaz podvožnjaku sa ulice Karažnik je isto (bio) blokiran

Ovako izgleda kada se promet sa Bologne pošalje na:

ulicu Karažnik(bus je linije 124 gb219)

ulicu Sigetje

Te pješački podvožnjak ispod Bologne kojim je inače zabranjen promet za automobile

Ovi jadnici sa pak ni ne znavši zašto točno stoje(neki su pričali o sudaru) čekali nadajući se prolazu

Desno Jakušov Cityliner, lijevo gb216 koji je išao za garažu, ali vidjevši da neće proći u rikverc pa nazad na Vrapče

Zabranjen prilaz bazenu

Kolona ZETovih autobusa među kojima je zapeo i jedan Presečki

Bazen 1(tako ga je i vatrogasac s kojim sam pričao zvao ;D)

ima toga još...

Ivan1983

Promet još uvijek nije normaliziran,vozi se okolnim putevima(naravno ko zna prek brega taj je spašen)!! ;D

Tomek

Idemo dalje, jedna velika pohvala za vozača gb269, on(i Presečki) je jedini ugasio autobus... ostali su sat i pol stajali sa upaljenim autobusima.. Tak nakon sat i pol su još trojica ugasili buseve, ostali još možda i sada rade... Jasno nije gorivo njihovo, a o zaštiti okoliša ne treba ni govoriti..

Bazen 1 na drugoj, sjevernoj strani

Ekipa gleda hrabre koji pokušavaju glisirati kroz bazen(voda je visoka do struka)

Najljeviji Passat se ugasiti dok je pokušavao otploviti za Zaprešić, Audi A4 je na ovoj slici još hrabar, ali je ubrzo odustao, a o Mazdi 3 koja ima dignutu haubu ne treba trošiti riječi... Treba dodati i da je policija prilično kasno zatvorila podvožnjak te mi je prijatelj javio da je skoro ostao sa hrpom drugih autiju u vodi...

Pogled s druge strane, Mađar(prigradski vlak) u pozadini

Lion's City na liniji 131

Bližimo se prema vodećima...

I evo ga, prvi koji je stao je gb275...

I evo bazena 2

Ovaj Ivecov kamiončić je jedini koji je vadio vodu  :-X, kao prvo došao je nakon pola sata otkad je zatvorena cesta, a kao drugo nije mogao vaditi vodu iz oba bazena pa je prvo vadio iz ovoga koji je važniji jer je blokirao promet za Zaprešić...

Pogled prema Podsusedu, policija je zatvorila cestu kod sretanja za Bizek, ali je ova Octavia stajala i ovdje za svaki slučaj

Vatrogasci su imali podosta publike

ima još...

tamlover

Srećom pa prek brega i nije tako komplicirano. Samo treba pokušati. A ne znam je li se netko sjetio pa poslao 176, 177 i 172 preko Škorpikove i obilaznice da se barem kakva takva veza uspostavi sa Zaprešićem i Bistrom. Ovo je tragedija jer je odvožnjak nedavno rekonstruiran ali se nitko nije sjetio ispraviti problem odvodnje.

bull92

Citat: tamlover  u Lipanj 04, 2008, 22:42:24
Srećom pa prek brega i nije tako komplicirano. Samo treba pokušati. A ne znam je li se netko sjetio pa poslao 176, 177 i 172 preko Škorpikove i obilaznice da se barem kakva takva veza uspostavi sa Zaprešićem i Bistrom. Ovo je tragedija jer je odvožnjak nedavno rekonstruiran ali se nitko nije sjetio ispraviti problem odvodnje.

176 i 177 su oko 21.20 provozile
2 ili 3 busa su u isto vrijeme krenula, a sada ne znam skroz točno, ali mislim da su išli rutom 137, pa su se preko Bizeka spustili i dalje normalno nastavili

Tomek

Javljeno na vijestima da je bilo 70 cm vode i da je nešto poslije 22 sata promet normaliziran
Što se tiče obilaska preko Bizeka večina ljudi ne zna i ne usudi se ići(barem ovi s kojima sam pričao)

Ovo su cijevi kojima se voda vadila iz bazena2

I sad, kamo su tu vodu odvodili??? ;Dpa naravno, iz jednog bazena u drugi... Ovdje je voda curila na cestu i slijevala se prema bazenu1. Kad sam pitao vatrogasca zašto ne izliju u polje koje je u blizini rekao mi je da nemaju dovoljno duge cijevi, a da je bazen 2 prioritet, a za ovaj drugi će poslije misliti...

Neki su pak odlučili svoje reli automobile iskoristiti i napravili novu cestu koja spaja Bolognu sa cestom za cementaru

A ovo je Passat koji se bio ugasio u lokvi... Kasnije je ipak upalio, ali dimi poput lokomotive

Prije nego što sam išao stiže pojačanje, drugi kamiončić i Land Rover Defender

Sutra ovuda na posao, baš me zanima kako će izgledati...

Malo još o autobusima... gb146 na kojemu je pisalo autobus u kvaru i koji je malo sređivan

gb268 -- satima stoji upaljen, vozača ni blizu

gb212, upaljen satima

Vraćajući se prema autu koji sam ostavio kod Konzuma u Gajnicama jedno 30 - ak ljudi me pitalo iz svojih automobila što se dogodilo... kad sam im rekao da još 20-30 min će tamo stajati su se masovno okretali i drugim pravcima krenuli kući -- to je trebala raditi policija

Sigetje se nije praznilo

I za kraj slavni Presečkov Transliner koji je ulicom Karažnik tražio put za probiti se

Samo za kraj bih dodao da je mjesec lipanj po statistikama već godinama mjesec sa najvećom količinom padalina u Zagrebu, poznat po čestim olujama...
1999. kada sam zadnji put ovo vidio za Zaprešić su stavili TAMove koji su tada još vozili u zapadnom djelu ZGBa i koji su imali visoko smješten motor te se promet koliko toliko normalno odvijao... Eh, da je bilo danas TAMova...

manoplan

Zaista odlična reportaža.U pravo vrijeme na pravom mjestu. :D

Eurobus av120

eh ja sam se našao tamo negdje oko 20 sati i 15 minuta u još jednom Presečkovom av120L, ali su nam kod gajnica policajci rekli da se okrenemo pa smo išli preko španskog pa obilaznicom i na staru rutu vratili se na izlazu za Zaprešić...