Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

noxis93

Neće.
Linija bi trajala MOŽDA 5 minuta. Moja stručna vođenja za prosječnu grupu turista koju zanimaju samo osnove traje pola sata do 45 minuta pješke, sa time da najviše vremena izgubim dok svih poberem nakon svakog spomenika. Neke spomenike je čak nemoguće kvalitetno predstavit jer su pre blizu (Dvojna Vrata - Herkulova Vrata, npr.) te se nalaze na mjestima gdje bus ne može stat kako bi se izvrtila snimka.

Nek uvedu bus koji bi turiste svakih 10 minuta skupljao sa Verudelle i vozio ih u grad kako bi tijekom sezone i građani mogli uživati kvalitetan prijevoz koji ne kasni zbog beskrajnog štampanja karta, prepunih autobusa, itd...
Nakon toga Pulaparking može slobodno unutar grada proglasit bijelu zonu i naplaćivat sat 15kn kako bi čim više ljudi ostavilo auto van grada i koristilo autobus.
Evo, ja prvi.

boro

Inače ovog tjedna se puni 10 godina od kupovine Manova SL 223, stoga dragi Manovi SRETAN VAM 10. ROĐENDAN!!! I još puno sretnih kilometara.

noxis93

Citat: boro  u Ožujak 13, 2013, 13:35:00
Inače ovog tjedna se puni 10 godina od kupovine Manova SL 223, stoga dragi Manovi SRETAN VAM 10. ROĐENDAN!!! I još puno sretnih kilometara.
Sretan rodjendan MANovima :D
Osim šta se onaj jedan bio zapalio, su ti autobusi ikad imali neke žešće kvarove?

boro

Ne,nikad.Jedan od pluseva je i taj šta su imali uvijek iste linije i iste (starije) vozače koji su ih pazili i čuvali kao da su njihovi vlastiti.

Shole

Koliko bi mogli imat prijeđenih KM ?

nexus

Citat: boro  u Ožujak 14, 2013, 13:07:51
Ne,nikad.Jedan od pluseva je i taj šta su imali uvijek iste linije i iste (starije) vozače koji su ih pazili i čuvali kao da su njihovi vlastiti.

Iste linije?  ??? Pa ti su busevi vozili apsolutno sve gradske i prigradske linije, osim 6-ice. Ali sve. Istina je da su godinama vozili dalji prigrad, ali budući da tih linija nema bog zna koliko, u rupama su opet vozili sve i svašta. Po toj logici, svi busevi u Pulaprometu su vozili iste linije. Neki i istije od drugih..  ;D

Uglavnom, ne mogu vidjeti te buseve. Em se ljeti kuhaš u njima, em se pentraš ko u Orient Express, em su ružni, em ih šoferi dodatno nagrđuju (a s njima i cijeli grad) vozeći po cijeli dan s jednim te istim displejom.  ::|

boro

Citat: Shole  u Ožujak 14, 2013, 13:58:44
Koliko bi mogli imat prijeđenih KM ?

E to stvarno ne bi znao.

Skoro otkad su došli kao novi su preuzeli linije od starih Tamova 199>157, 200>157,(cere) 201>156,(rakalj) 202>158(sutivanac)...i držali su te linije dokle god ih je PP vozio. naravno u međuvremenu su vozili i druge linije.
  Meni osobno su ti busevi OK,pokazali su se(sto je najbitnije) kvalitetnima,jako malo se kvare, e sad,nemaju klime,visokopodni su, ali za malo više para mogli smo dobiti isti takav bus sa klimom i sa dvije stepenice manje. Ili za istu lovu ne 6 visokopodnih nego 4 ili 5 niskopodnih. Ja mislim da je ona prva varijanta puno bolja.(za ono vrijeme) Što se tiče šofera tu se u potpunosti slažem s tobom.

nexus

Nego, san citalllaaa da se, zbog preseljenja Industrijsko-obrtničke škole na Vidikovac s novom školskom godinom, a u dogledno vrijeme na istu se lokaciju s novim dogradnjama sele i Tehnička te Strukovna, od Pulaprometa iz Županije već tražilo prilagođavanje voznog reda linija na relaciji Željeznički kolodvor-centar-Vidikovac.
Imamo li ikakvih naznaka u kakvom bi obliku to prilagođavanje moglo stići?

noxis93

Citat: nexus  u Travanj 01, 2013, 13:47:25
Nego, san citalllaaa da se, zbog preseljenja Industrijsko-obrtničke škole na Vidikovac s novom školskom godinom, a u dogledno vrijeme na istu se lokaciju s novim dogradnjama sele i Tehnička te Strukovna, od Pulaprometa iz Županije već tražilo prilagođavanje voznog reda linija na relaciji Željeznički kolodvor-centar-Vidikovac.
Imamo li ikakvih naznaka u kakvom bi obliku to prilagođavanje moglo stići?
Hmm. Jedino uvest posebnu skolsku liniju. Jer ni dvojka ni trojka nemaju sta trazit u onim smjerovima. Jedino da ispod Peharca skrene desno pa Palisinom, al onda ode pokrivenost pola Vidikovca. Znam da su nekompetentni, al bas toliko ne vjerujem da bi sjebali situaciju.

nexus

Ja sam noćas sanjao 4-ku (željeznički) s taktom od 15 min 7-9 h i 13-15 h, i 3-ku s taktom od 10 min u istim terminima, prelazna stanica taman Trg Republike, od spomenika na Vidikovcu ionako ima 20 metara do te nove škole. Ne treba niš preusmjeravat ni novo uvodit.  Ali, rekoh, sanjao.  ::|

noxis93

Citat: nexus  u Travanj 01, 2013, 17:47:30
Ja sam noćas sanjao 4-ku (željeznički) s taktom od 15 min 7-9 h i 13-15 h, i 3-ku s taktom od 10 min u istim terminima, prelazna stanica taman Trg Republike, od spomenika na Vidikovcu ionako ima 20 metara do te nove škole. Ne treba niš preusmjeravat ni novo uvodit.  Ali, rekoh, sanjao.  ::|
Uz produžetak vlaka do Veslačkog ponovno (bar za ovaj prvi, školski dolazak), ovo bi bio uspjeh.
I što se tiče stanice kod spomenika, pa učenici talijanske i medicinske prolaze skoro duplu distancu svakodnevno, tako da i to nije problem.
Al da, sanjao si.

nexus

Pa 4-ka ima stanicu točno na željezničkom (na 119.brigade) u oba smjera, ne treba produžavat vlak..

Al da, sanjao sam.

noxis93

Citat: nexus  u Travanj 01, 2013, 22:43:41
Pa 4-ka ima stanicu točno na željezničkom (na 119.brigade) u oba smjera, ne treba produžavat vlak..

Al da, sanjao sam.
A da. Nisam računao na tu stanicu zbog potrebe preskakivanja golih tračnica. Zapravo bilo bi samo potrebno ucrtat pješački i premjestit stanicu tog ranojutarnjeg vlaka do kolosijeka krajnje Zapadno. Isti bus bi mogli koristit i radnici te se istim dignut do centra. Odnosno, omogućio bi im se gradski prijevoz koji im je trenutno udaljen barem za dužinu Kolodvorske do Splitske.

nexus

Jep, samo vlak prebacit i dec it. Pis of kejk. Šteta što je mozak isto.  ::|