Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

MouldieHawn

Ovu sam fotku zaboravio podijeliti s vama, slikana je 13. Ožujka 2013.
U toj vožnji kad sam se ja vozio je pukao jastuk, na moje iznenađenje između Dubca i Sesveta (očekivao sam da bi se to dogodilo na nekoj lošoj cesti s rupama.)

marin

Evo 2 slike od 221, vidi se da su 3., 4. i 1. vrata napola otvorena.

822DoDo

Gbr. 603 na 214 ostao bez kočnica. Zamijenjen sa 93. Jedan krug nije bilo busa (možete si misliti kako su samo putnici bili sretni)
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

dean25

Portos

Jučer 208 na 234. Pun puncat stoji na semaforu kod hipodroma i dok čeka zeleno turira. Jedva je krenuo, skrenuo i nastavio vožnju. Dojam da je bio u većim problemima.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

822DoDo

Citat: dean25  u Travanj 18, 2013, 13:10:27
93 u APDu?
U APD-u je otkako vozi linija 291. Barem sam ga ja tad prvi put vidio.

Tomek

Citat: Portos  u Travanj 18, 2013, 13:19:18
Jučer 208 na 234. Pun puncat stoji na semaforu kod hipodroma i dok čeka zeleno turira. Jedva je krenuo, skrenuo i nastavio vožnju. Dojam da je bio u većim problemima.

I 554 isto tako jučer popodne prekrcat na 234 jedva vozio. Autobusi su bili puni jer su svi išli na koncert u Arenu ZG, a ZET opet nije reagirao na potrebu građana od kojih živi!

221

Citat: Portos  u Travanj 18, 2013, 13:19:18

Živ je i zdrav danas na 234.

822DoDo

Izgleda da je 225 ispustio dušu. Kretao se prema okretištu u Kraljevcu (269) i u vožnji se ugasio a vozač ga je probao pomaknut u stranu. Više ne pali

Evo naknadno i slika:

marin

Tako se i 198 jucer na 115 na polasku s Remize u 19:02 odmah na prvom skretanju sa terminala ugasio i stajali smo oko 5 min jer nije htio palit i kad je verglo treso se cijeli bus ko lud i jedva je na kraju upalio, al nije mi jasno kako se sam od sebe ugasio.

MouldieHawn

Citat: 822DoDo  u Travanj 18, 2013, 17:11:26
Izgleda da je 225 ispustio dušu. Kretao se prema okretištu u Kraljevcu (269) i u vožnji se ugasio a vozač ga je probao pomaknut u stranu. Više ne pali

Evo naknadno i slika:

Danas sam se s njim vozio, u 12:59 je krenuo iz Kraljevca, a i vidio sam ga na povratku navečer da vozi, pa valjda nije ništa strašno :)

Tomek

Jučer navečer u kvaru ostao gbr 315 u Vrapču kod želj. stanice. Iza njega je stajao ZET-ov servisni kombi.
Inače tokom dana sam se vozio sa gbr 322, i da, to je gradski niskopodni autobus, lijepog izgleda, udobne unutrašnjosti, al jednostavno zbog svih rupa po cestama je već raskliman iako je 2009. god. Odmah nakon njega sam ušao u gbr 73 SL283 koji je vozio na 124 i to čudo je nepoderivo. U istom stanju(osim malo zašaraniji od iza) je kao i kad je bio nov, ništa se ne trese, baš ono, turski čvrsto. Na njemu se zapravo ni nema šta rasklimati. Šteta samo šta je to zapravo visoki kamion, al kao takav i je najudobniji za naše ceste koje su barem u Zagrebu nakon ove duge zime katastrofalne.

marin

Jučer na 102 osto 303 u kvaru, odnosno vise od pola mu se ispumpala zadnja lijeva guma, na njegovo mjesto došao je 84.

A ovo vam je 176

Ovo žuto što svijetli stalno se ne može poništit, piše Greška isušivač zraka, tako da vozač ne vidi jel netko stisnuo STOP, također, u trenutku slikanja kretali smo se brzinom od oko 50 km/h a tahometar ne radi kao što vidite, tako da ni Atron ne broji metre nego kad počne vožnja i stigneš na odredište, piše ne znam 18 minuta zakašnjenja.
Drugo, kad mu daš gas, autobus jedva kreće i na 1600 o/min stoji 10-ak sekundi i tek onda jedva prešalta u drugu (normalno je da u drugu šalta na 1900 o/min i naravno ne zadržava se). Toliko o popravku u MAN-u u kojem je bio, sjećate se da je rikno na 109 nedavno.

E da, šta bi bilo da se desi sudar, tko bi odgovarao za to što tahograf ne radi? Vjerojatno vozač jer je vozio, onda bi još lijepo naje**o, a ovi bi mu rekli: "A pa znate, vi niste trebali, nitko vas nije tjerao, niste morali vozit bla bla, i još lavina događaja, a da ne pričam da bi se ljudi bunili sve u 16!

tomekk

Gb 850, linija Lukavec-Savski most, 13.5.2013 u 8.25, slikao frend.

Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

MouldieHawn

Krepao 760 na Borongaju na liniji 269 oko 19:50 danas.
Zamijenjen s 542 ako se ne varam.

Ne znam razlog ali vidim da je ispred i natrag spušten, a u sredini podignut.
Pitao sam vozača je li bus u kvaru, i samo je klimao glavom da je.
Poslije sam ga vidio kako sjedi u busu i nešto radi na mobitelu, vjerojatno je dizalicu/servisera čekao.

Evo i te socijalne slike :)