Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

marin

Jučer oko 12:20 gbr. 158 imao okrznuće sa Autoturistovim busom, oba busa su vozila lijevom trakom, samo Autoturistov prema Črnomercu, a 158 prema Zaprešiču, navodno je autoturist prešo prek crte i otkinuo sebi retrovizor, a na 158 strgo retrovizor i valjda od siline udarca, razbila se bočna šajba.
Evo slika kako su bili sparkirani u u gibalištu, 158 se jedva vidi naprijed skroz savijen preko rinzola, pa mu je svjetlilo crveno: Greška u razini tako nešto

I strgana šajba i retrovizor

dominik,

Danas su u norijadi na 118 stradali g.b. 324 i g.b. 339 , otkinut im je straznji krovni poklopac.
Pa je na 118 par sati bilo samo 3 autobusa >hammer<, dok kasnije nije dosao g.b. 108 kao zamjena.

marin

Šteta za 324, ali za 339 mi stvarno nije žao, to je nagori bus iz te serije, toliko lupa i ima one ružne tupe udarce, ma katastrofa, nešto mu vjerojatno ne valja s jastucima, takav je od prvog dana. Još je neko napiso iznutra tamo di piše gbr. markerom piše ovako: 339-kramp, odu bubrezi ;D
PS jel se vide vama dobro ove slike razbijene šajbe i busa gore?

tramvajac 92

Nažalost, vide se  :P
Šteta buseva..

marin

Na 191 je jučer svijetlila crvena lampica i pisalo je Smetnje u zglobnom upravljaču, no i dalje je vozio, ali ajde nema buseva. No još k tome tolko je cvilio kad se skretalo u bilo koji zavoj, da je to bilo strašno, kao da je nešto puklo kod zgloba, a još k tome ( ;D ) bus je jedva išao, nisam vidio nikad da tako loše bus ide, na most smo se popeli brzinom 15-20 km/h, a gas do poda, na ravnom jedva kreće... Živi užas..evo slika

421

Očigledno je  bus123 bio u "safe modu", i nema apsolutno nikakva valjana razloga tipa "ali ajde nema buseva" , da nije potražio pomoć servisa ili stao.
Naročito jer   "kao da je nešto puklo kod zgloba"  i " bus je jedva išao" što je moglo imati kobne posljedice po putnike, ali izgleda da su posljedice  samo ostale na   bus123!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

Ma da a pazi još je na Črnomercu na peronu bila kontrola vozača i vozač kaže kontroli kao da je bus u k.... mislim ne baš tako, ali u tom stilu i kontrolor mu je rekao da samo vozi dalje. Baš me zanima šta bi bilo da se nešto dogodilo putnicima. Danas je bio na 116 i sigurno ga nisu dirali, nebi stigli do 3 ujutro. Mozes samo pojasnit što se događa kad je u safe modu? Čuo sam za to ali ne znam točno šta je.

421

"Safe mod" je elektronička zaštita sklopova motora i prijenosa ukoliko senzor(i) očita(ju) neki podatak koji nije u granicama normale.
Očituje se u 20-30 % smanjenju snage motora i dovoljan je za prijevoz tako neispravnog autobusa u garažu na popravak gdje se (nakon popravka) softverski preko OBD priključka kvar resetira  kao PC.
Namjera je očuvati sklopove, kako se kvar ne bi pretvorio u veći i skuplji i prisiljava vozača da zove ovlaštenu osobu da otkloni kvar - u navedenom slučaju najviše je zakazao vozač koji se "dao" nagovoriti na forsiranu vožnju u safe modu.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

221

Prije petnaestak minuta (16:30), D4 šlepala 188 preko Mosta slobode prema gradu.

marin

Danas na dvokratnom 109, bus 179, skretao je na Ilicu iz one ulice di Taxiji stoje, 20 metara iza terminala Črnomerec i valjda se Taxi išao gurati i malo su se poljubili, na busu čošak biljeli, a auto dosta jače oštećen, slike uskoro, nemam pojma koji bus ga je zamijenio, to je bilo oko 12:15 i bus je išao na drugi navrat.

tramvajac 92

Izlazio je kroz Bračunovu, što baš i nije po propisu.  :)

marin

Da, ne znam postoji li tamo znak do kolko tona vozilo može prolazit i kolko metara. Ma neda se njima na cankarovu pa na peron  ;D

221

Citat: tramvajac 92  u Svibanj 25, 2013, 16:12:20
Izlazio je kroz Bračunovu, što baš i nije po propisu.  :)

Gledam Google Earth i ne kužim zašto nije po propisu? Busevi s terminala mogu ući desno u Bračunovu i na križanju s Ilicom moraju skrenuti desno. Nema znakova zabrane. Je li se nešto promijenilo?

Inače, prije dok sam više koristio terminal Črnomerec, par puta sam vidio da vozni red 109-ke, koji je negdje putem prestigao vozni red ispred sebe, je ušao u terminal i tamo čekao. Kada je došao bus s voznim redom ispred njega, bus koji je čekao na terminalu se kroz Bračunovu vratio na stajalište na Ilici.

tramvajac 92

Zato kaj moraju po pravilu dojti kak i 134 (Zagrebačka-Baruna Filipovoća-Cankareva-Ilica) a ne ovako.

dean25

Tramvajac92@

Gdje si pročitao to pravilo?
U tablici voznog reda (toplomjeru) nema napisane trase kretanja iz garaže u Črnomercu.
Nema ni na Črnomercu niti u garaži.