Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

sanyah

Prvo da vas pozdravim sve!!!
Javljam vam se s jednom molbom?! Za par dana dolazim u Pulu i bit ću smještena kod hotela Pula na Verudi. Zanima me kako mogu stići do Medulina? Gledala sam vozni red Pulatransporta i nejasne su mi neke stvari tipa, gdje je prva stanica za autobusnu liniju br.25 koja ide do Medulina, kako da dođem od hotela Pula do te polazne stanice. Molim vas da mi pomognete sa vašim savjetima i olakšate mi boravak u vašem gradu. Unaprijed vam zahvaljujem

noxis93

Citat: sanyah  u Travanj 25, 2013, 17:40:26
Javljam vam se s jednom molbom?! Za par dana dolazim u Pulu i bit ću smještena kod hotela Pula na Verudi. Zanima me kako mogu stići do Medulina? Gledala sam vozni red Pulatransporta i nejasne su mi neke stvari tipa, gdje je prva stanica za autobusnu liniju br.25 koja ide do Medulina, kako da dođem od hotela Pula do te polazne stanice. Molim vas da mi pomognete sa vašim savjetima i olakšate mi boravak u vašem gradu. Unaprijed vam zahvaljujem
Pozdrav i tebi.
Iako imaš autobusnu odma do glavne ceste, na minutu hoda od Hotela Pule, preporučam ti da se spustiš još pet minuta niže ispred kafića Cacadu (da se ja tu ne igram sa google mapsom, pokazat će ti recepcioner(ka) di i šta). Tamo sjedaš na 3a (svakih 20 minuta) i ideš do krajnje stanice (Autobusni Kolodvor). Na kolodvoru uzmeš 25icu i šibaš do Medulina. Preporučam ti da u 25icu sjedneš na Kolodvoru da bi našla di sjest jer bus zna bit krcat. Inače, možeš ti u 25 još i sa Giardina, al ovako ti je najsigurnije.
Za nazad uzimaš 2a (obrnuti smjer 3ke) sa kolodvora do stanice gdje si ušla, samo sa druge strane ceste :)
Perone i ostalo imaš na kolodvoru, ili na netu.

sendipula

Sa, kolodvora možeš, sjest na (2a do Giardina, i sačekat 4ku koja ti stane 150m od Hotel Pule)...živim kod hotela, pa ti preporučam i ovu opciju...
Živjela 184-ka!

nexus

Citat: sanyah  u Travanj 25, 2013, 17:40:26

najjednostavnije i najbrže: prošetat se do stanice Tomasinijeva u smjeru centra (ispred pošte na Verudi - pitaj u hotelu), 7 min laganog hoda, tamo čekat 3a ili 4, obje prolaze stanicom, tako da bus nećeš čekat duže od 5 min. Vozit se do stanice Giardini, i to one druge, kod Fine (peta od pošte na Verudi). Preći cestu i čekati 25 u kontra smjeru (nemoj da te zbune one oznake a-f uz broj linije, sve voze u Medulin), imaš jedno 20ak min vožnje.

A ako ti je stvarno bitno da sjediš do Medulina, nažalost, stoji što je rekao noxis93...

noxis93

Stigla mi je informacija o turističkom autobusu.
Vozit će svakih sat vremena od 9 ujutro do 19 popodne.
Sa time da polasci u 14 i 15 su samo za ako bude bilo potrebe.
http://www.pulacitytour.com/hr/
Imam besplatan razgled s obzirom da sam turistički vodič. Kad krenu vam javim dojmove :)

Tomek

Ovo nije Pulaprometov autobus, al je novost u Puli pa pišem ovdje. Inače ovaj Skyliner je prošlih godina pokušavao ovakav tour na par mjesta na obali pa baš nije išlo:

boro

Neče ni u Puli biti sreče ali...ajde toliko je novaca potrošeno na razno razne gluposti pa možemo i to probati.

noxis93

Citat: Tomek  u Svibanj 21, 2013, 21:12:25
Ovo nije Pulaprometov autobus, al je novost u Puli pa pišem ovdje. Inače ovaj Skyliner je prošlih godina pokušavao ovakav tour na par mjesta na obali pa baš nije išlo:
Nije Pulaprometov ali Pulapromet i Ideja Istra skupa raspolažu njime.
Ne shvaćam zašto takvo što kod nas ne uspijeva. Turisti koji nama dolaze su iz država gdje takvi autobusi na veliko putuju i često su puni (Italija, Njemačka, Češka...).

boro

Kod nas uvijek stvar "zašteka" na tome jer su osobni interesi ispred interesa firme,grada,županije,države...

nexus

Šta je ovo bilo?

Citat:

Pula: Vozač se onesvijestio, autobus udario u zid

Dvije putnice u gradskom autobusu ozlijeđene su u četvrtak oko 12.15 sati, kada je 49-godišnji vozač izgubio svijest, a autobus prešao na lijevu stranu ceste i zabio se u zid kuće u vlasništvu 67-godišnjakinje iz Pule.

Stradale su dvije putnice u autobusu, 59-godišnjakinja iz Pule zadobila je teže, a 53-godišnjakinja lakše ozljede. Vozač autobusa zadržan je u bolnici radi pretraga. (M. Vu.)

http://www.glasistre.hr/vijesti/crna_kronika/pula-vozac-se-onesvijestio-autobus-udario-u-zid-407647

noxis93

Novinarstvo na razini...
Nit koja linija niti gdje...

nexus

Ko da je prosječnom čitatelju bitno..

Linija je inače 4-ka na Partizanskom putu, kasnije je dopunjeno..

nexus

Citat: noxis93  u Travanj 14, 2013, 10:59:17
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/double-deckerom-u-obilazak-pulskih-znamenitosti-399806
Ajde da vidimo i to...

Evo zadnje najave, ovaj vikend besplatne vožnje za Puležane:

Citat:

U ponedjeljak Pulom počinje voziti turistički autobus

Objavljeno: 30.05.2013 | 13:47   Zadnja izmjena: 30.05.2013 | 13:47   0 komentara

Od ponedjeljka Pulom počinje voziti turistički autobus na kat, takozvani double-dacker, koji će goste voziti od početne stanice ispred Arene preko Stoje do šetališta Lungomare i Verudele pa natrag Verudom i centrom grada ponovno do Arene. Prepoznatljiv crveni autobus s iscrtanim motivima grada danas je stigao u Pulu i tim smo povodom porazgovarali s Lorenom Boljunčić iz tvrtke Idea Istra, čija je ovo i inicijativa, realizirana u suradnji s Pulaprometom.

Kako doznajemo od Boljunčić, autobus je u naš grad stigao iz Zadra gdje ova turistička usluga nažalost nije zaživjela. Na pitanje zašto odgovara da je tamo turistima bila pružena samo vožnja autobusom i tekst na letku o znamenitostima koji su sami morali pratiti, dok će se u Puli nuditi kompletna usluga koja je jedinstvena u Hrvatskoj.

- Puno smo uložili u audiosustav. Turisti će, naime, prilikom jednosatne panoramske vožnje dobiti jednokratne slušalice, ukopčati se na sustav i moći slušati tekst o povijesti Pule, njenim znamenitostima, ali i suvremenoj Puli, i to na čak 11 jezika, pojašnjava Boljunčić te dodaje da na kat autobusa mogu stati 52 putnika, a dolje njih 20.

Kaže da im je, osim Pulaprometa, njihov glavni partner Arenaturist na čijim će se recepcijama hotela i kampova moći kupovati karte za turistički obilazak autobusom, a koje traju 24 sata te koštaju 75 kuna, odnosno deset eura. Djeca do 12 godina u pratnji roditelja kartu neće plaćati. Boljunčić navodi da surađuju i s pulskom Turističkom zajednicom, Arheološkim muzejom, Udrugom turističkih vodiča, a nada se i suradnji s turističkima agencijama koje je i ovom putem pozvala da svojim gostima ponude ovaj sasvim novi turistički proizvod.

Direktor Pulaprometa Igor Škatar naveo je da se ova usluga ne kosi s onom koju oni pružaju, da oni u ovakvu investiciju nisu mogli ići sami, cilj im je bio da grad dobije novu turističku uslugu, a turistima se pruži jedna šira, nova slika grada. Cijeli je projekt podržao i Grad Pula koji je izdao odobrenje da bi se ovakva vožnja uopće mogla odvijati gradskim ulicama, a zbog koje su i uklonjeni visoki ležeći policajci na Lungomareu.

Autobus u obilazak kreće ispred Arene, i to u 9, 10, 11, 12 i 13.15 sati prijepodne te u 16, 17, 18 i 19 sati poslijepodne. Obilazak traje oko 50 minuta, a stanice su: Arena, Mornarička crkva, Valkane, Zlatne stijene, Verudela i pulsko sveučilište. Putnike će voziti prema Punti, Splitskom ulicom radi razgleda hotela Rivijere i rivom. Bude li prohodna, ići će do bulevara, ako ne Ulicom sv. Ivana, Giardinima, pored Doma hrvatskih branitelja do bulevara. Potom će se usmjeravati na Stoju, proći će kod Mornaričke crkve, Mornaričkog groblja, dalje šetnicom Lungomare, pored hotela Pule prema stadionu Uljanika i Ulicom Veruda do Verudele. Tu će se ponovno moći iskrcati i krenuti u razgledavanje Aquariuma. Povratak je Radićevom i Nazorovom ulicom do Trga Republike gdje će putnici moći vidjeti  zgradu tržnice te sveučilišta. Povratak je preko Zagrebačke ulice i Giardina do Arene.

Za vikend promotivna vožnja za Puljane

Boljunčić je pozvala sve Puljane da u subotu i nedjelju dođu na besplatnu promotivnu vožnju autobusom. Pritom trebaju samo pokazati osobnu. Vožnje će se odvijati po uobičajenom redu autobusa - dakle pet polazaka prije podne i četiri poslijepodne. Nakon vikenda, koji je rezerviran za domaćine, prve ture za turiste počinju u ponedjeljak
.
(B. PETROVIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/u-ponedjeljak-pulom-pocinje-voziti-turisticki-autobus-408556

boro

Inače, tablica busa je PU-493-PD danas oko podne je bio parkiran pred arenom

sendipula

Da oživim temu malo....Inace ovo je konstrukcija za novu servisnu radionicu Pulaprometa

Izvor: Glas Istre/Skyscapercity
Živjela 184-ka!