Irisbus Citelis

Autor shef, Svibanj 20, 2013, 08:19:11

shef

Nisu to "natkrovi" nego poklopci od plina, i da, stvarno se tresu kao da će otpasti, to se lijepo primjeti kad voziš iza njega, jučer sam to vidio na četvorki tamo ispred talijanske škole i dvorane Kozala gdje su one vibro trake.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

staypp83

Ljudii, to je novi bus.. Pa zar su tako neudobni?  good_boy Po komentarima bih zakljucio da je SU220 ugodnjiji za voznju  :)evil :)evil buljimir
"The difference between stupidity and genius is that genius has its limits." - Albert Einstein

Spiker

Još malo, još malo pa će te shvatiti nas u Zagrebu.
Vi imate sreću što su vaši iz Češke.

Boki651

U busu trese sve što se može tresti, strop, stakla, vrata, rukohvati, sjedala, jesam li štogod zaboravio?
Ma lako za sve to, nego danas oko 8:45 kod željezničke u smjeru grada jednoj curi pozlilo. Ništa čudno ako uzmemo u obzir da je bus bio pun, sunce upeklo na stakla, krovni otvori zatvoreni, svi prozori zatvoreni, većina ih blokirana jer je ona mala kvačica slomljena, a klime NIGDJE!

Spiker

>:(ako klima nije ispravna, bus nije za voziti!
U ZG pišemo prijavu kvara i bus se skida iz prometa.
Kako je to riješeno u RI?

Bocko

Kako manje od 20% autobusa ima klimu, mi smo samo sretni ako radi.
Nema nikakvih skidanja iz prometa.

Spiker

;)dobro, u zg je u obvezi vanjski servis za održavanje buseva. dakle, to se zet ne tiče. Bus nije ispravan i šalji prijavu kvara vanjskom servisu. Isto i sa man-om i mb.

Shole

Citat: Bocko  u Lipanj 13, 2013, 16:26:01
Kako manje od 20% autobusa ima klimu,

Ako ćemo gledati strukturu voznog parka, u gradu zasad 21 solo, 11 zglobnih i 2 minibusa imaju klimu.  Prigrad je u daleko nepovoljnijem položaju sa samo 6 Regija koji praktički ni ne voze linije u zadnje vrijeme i 715 na 32.   Osim ako stvarno nemaš sreće, na linijama 1,3,4,7A   je stvarno teško naletit na ne klimatizirani bus.  A to šta jarani neznaju upalit klimu na Citelisu to je drugi par rukava.  Krovni poklopci su također misaona imenica kod istih aseva

Boki651

Upravo tako Shole. I danas u Citelisu ista priča (807) sunce prži kroz staklo, sve hermetički zatvoreno, nijedan prozor se ne može otvoriti. U 15 minuta kuhanje zagarantirano. Da još samo dodam da sinoć u 809 nekakvo kapanje iz otvora za klimu, klima naravno isključena prozori zatvoreni. Krovni poklopac neću niti spominjati, to je po defaultu zatvoreno kod svih.
Dok netko ne odapne u busu čini se da neće biti pameti.

Spiker

:D Ne shvačam, klima ne radi ili nije uključena? Pa dali su vozači imali školovanje? ta klima se pali na jedan prekidač. To kod Citelisa nije problem.

Urbino LE

A možda su dobili nalog da ne pale kako bi smanjili potrošnju. ;D Evo ni kod nas u Splitu još ne pale klime mada su u busu uvjeti zastrašujući.

conecto

Ili ih ne pale zato što Citelisi onda umru po riječkim brdima i još kod tolike gužve. Solo još dobro i ide, srećom nemate zglobne (još?)
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

NP-549

Mislim da ljudi neznaju gdje se uopće pali ta klima.  Ja sam ga vozio na srednjoj četvorki cijeli dan krcat sa klimom non-stop i bus ide odlično, pod uvjetom da voziš stalno u "3".

conecto

Ja bih volio da ni ja ne znam, pa mi ne bilo neugodno kad na zglobnom dam lijevi žmigavac u stanici, čovjek me pušta i misli da ga zahebavam jer bus neće maknut s mjesta. Srećom, nemamo punionicu pa ih ne vozimo često iako ih imamo 60+2 komada.
Možda ih uskoro mi počnemo slati vlakom u Rijeku na punjenje...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Urbino LE

Ovi riječki solaši ssu ipak 20KS snažniji nego vaši zagrebački, a i moguće da je tu bolje proračunat mjenjač i ne zaboravimo da je novija generacija mjenjača sa TopDyn softverom kojega zagrebački vjerojatno nemaju. Ne znam kakav je plan u Rijeci dalje, ali koliko sam pratio neće nabavljati zglobove nego i dalje solaše i to valjda ovi novi Urbanway od Iveca, a valjda će Euro6 motori biti još snažniji. A čak i da Rijeka bude nabavljala zglobove na plin, u što sumnjam i općenito su računice da se CNG pogon isplati samo na solašima, biti će sa snažnijim motorima nego vaši i što je bitnije još zbog riječkog brdovitog terena sa većim okretnim momentom.