Centrotrans, Sarajevo - razno

Autor autobusi.org, Prosinac 04, 2007, 13:24:16

MILCHO

Juče stavili gradskog Centrolinera na relaciju Sarajevo-Srebrenica (cca 120km)

Man lion's coach

Stiglo im je 5 novih manova .. 2 troosovinca i 3 dvoosovinca .. Takodjer stigao i jedan Ayatas Bravo 1

the hicMe

Danas u roku cca. 30 min proslo 10 MAN-ova

mate

Citat: Man lion's coach  u Kolovoz 17, 2013, 12:11:53
Stiglo im je 5 novih manova .. 2 troosovinca i 3 dvoosovinca .. Takodjer stigao i jedan Ayatas Bravo 1

Ayats i jedan od MANova su ulovljeni, jos nisu dobili svoje garazne brojeve

MILCHO

Centrotrans je prestao sa ljepljenjem garažnih brojeva na staklo, čak su neke g.b. sa gradskih i prigradskih sklonili.

Danas, već drugi put u nešto više od mjesec dana poslali gradskog Centrolinera na liniju Sarajevo-Srebrenica, zajedno sa natpisom "Moj gradski prijevoz" na vozilu.

elvis

Valjda nemaju sta drugo ni poslati,baza im je puna neispravnih vozila,bijeli Euroliner 3-osovinac je vec duze vrijeme u kvaru,nekoliko MAN-ova LC i LTC je na kanalima i oko servisa sa raznoraznim manama,dosta Citylinera i Translinera takodjer...

Manas

Cudi me za njih da je takvo stanje... uvijek sam mislio da je odrzavanje vrhunsko i da neko vozilo nece dugo vremena stajati zbog nekog manjeg il malo veceg kvara

MILCHO

HAHAHA
Prelistaj malo ovaj furum, ima negdje slika kad im je otpao točak na zglobnom Štajeru, čini mi se linija Breza-Sarajevo. Nekoliko autobusa im je izgorjelo u zadnjih 4-5 godina.

Samo kad neko nešto ovako kaže odmah je "pristrasni i neobjektivni GRAS-ovac"

Manas

pa dobro to za Stajera je bilo davno ja msm...to za paljenje nemora znacit da je do njih..u Londonu je izgorjelo nekoliko novih MB Citaro,u svakoj firmi se moze desiti da se vozilo zapali... sto nemogu ovih neobjektivnih GRASOvaca  :P

elvis

Steyru propala kocnica na Kobiljoj glavi,Citylineru u Tuzli....ta dva udesa i nisu bas zbog odlicnog odrzavanja voznog parka,bio sam u njihovoj bazi jutro nakon sto je Steyr oborio stub na Kobiljoj glavi kad se sva uprava razletila po servisu zbog tog udesa...

MILCHO

Navodno se juče neki pokvario na tramvajskim šinama pa napravio zastoj u tramvajskom saobraćaju.

Ma imaju oni Steyra i Translinera u pravo lošem stanju. Vozio sam se u jednom Translineru prije par mjeseci, raspad.

Dobri su im ovi novi gradski MAN-ovi, po meni puno bolji od Centrolinera.

Manas

Stajeri i Grafonje sto jest jest su svoje odradili..mozda maximalno jos godinu dvije i mogu ih polahko povlacit..iako su svi imali generalku neki grozno izgledaju, izuzimajuci mali broj koji je odlicno odrzavan i mozda bi ih mogli prodati nekome...po meni idealna zamjena su im odlicni SU363

MILCHO

Juče Isuzu Novociti (gradski minibus) radio na liniji Sarajevo-Zenica (cca 75km)

putnik_bus1

Pozdrav

Interesuje me koji je autobus prihvatljiv/pogodan za putovanje od 35 km, tj da se moze udobno sjediti da se ne ukoci vrat, ledja itd. ?

Autobus cija je fotografija u prilogu redovno vozi na relaciji od 35 km gdje su sjedista priblizno ravna onima u tramvaju i gdje je veoma tesko sjediti 70 minuta na tom sjedistu bez mogucnosti da se glava nasloni na naslon.

Navedeni bus je nov siguran ali namjenjen za gradsku voznju. Vece relacije su patnja.

http://www.mojevijesti.ba/gallery/foto/042013/centrotrans/centrotrans2.jpg

MILCHO

Autobus nije nov, star je preko 10 godina, a ovi redovno rade i na liniji od cca 55-60km Sarajevo-Kakanj.

Pored toga bilo je i pojedinačnih slučajeva da npr. onaj gradski minibus (Novociti) jednom je radio na liniji Sarajevo-Zenica, a također gradski autobus Neoplan Centroliner u 2 navrata je radio na relaciji Sarajevo-Srebrenica (cca 150km).

Prigradski MAN SU363 često radi na liniji za Tuzlu, duplo više od kilometraže za koju je namjenjen.