Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

Portos

Citat: dean25  u Srpanj 19, 2013, 20:48:38
Nerazumijem zbog čega bi iz APP u APVG išli APPovi MANovi autobusi tipa gb 28 i gb 68,a nebi išli gb 100-110?
Tih 9 bez klime uvijek mogu voziti na dvokratnim i manje važnim linijama u APP-u. Zašto Gorica ne bi imala 1/3 neklimatiziranih, 13 sa klimom za vozača i 7 klimatiziranih kada APP i APD imaju više od 90% klimatiziranih vozila? Ili su Gorički vozači i putnici građani drugog reda?

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

822DoDo

Kak se meni čini Turčini i idu najbolje od svega toga (točnije Conecto, oni nemaju baš puno kvarova)
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

822DoDo

Gbr.518 svoje odvozio  :(  bez motora, tapecirunga na sjedalima, krovnih obloga, lajsni izvana, zgloba, vozačevog sjedala, pola instrument table...

Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

tramvajac 92

S obzirom da ni kad je prefarban nije sređen kako bog zapovjeda (2010.) nije ni čudo zapravo što su njega izabrali za rashod. Sramotno je što ga tad nisu sredili kako treba. Ove prozore bi trebalo ugraditi u ostale (501-525) da bi bilo malo ugodnije u njima.

421

Puknuć(a)e šasije  bus123 dovoljan su razlog, i molim malo više respekta prema  bus123 veteranu koji je (od)radio svoj dio posla vrlo učinkovito prešavši 1.010.639 km po zagrebačkim i VG prometnicama  te vojnoj cesti za Mariju Bistricu prilikom dočeka pape Wojtile.
RiP, 518
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Što se tiče busa, svaka mu čast, a što se tiče (ne)održavanja, dobro je i izdržao, 16 godina.  Usput, kad smo već kod njih, kad su (mislim na mjesec, a ako netko zna i datum super) došli?

421

518 živi u 515 kroz motor i mjenjač, tako da će samo šasija postati dio CEZARA.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

Dal su na tim serijama već pucale šasije pa je to vareno i improvizirano ili je ovo prvi puta pa je odma bye ?

Kod naših buseva su pucale šasije i nosači motora na EL Manovima, uglavnom na Avtomontaži, Eurobusu ne iako je identična šasija. To se svako malo varilo i krpalo, ali u zadnje vrijeme se nekako ustabililo. Više problema je bilo dok su bili novi. Jedino prva serija EL202 iz 1995. još uvijek ima problema.  Jedini koji nije nikad rađen je 610, a on ima oko 1.700.000 kilometara. 

421

Pucale su i varene na solo  bus123 i zglobnim   bus123 O 405, no vaše ceste i okružje je aerodromska pista spram nekih naših samojama cesta kad nas tjeraju da tamo vozimo s istim voznim vremenom kao da je kolnik savršen.
Da se mene pita, APVG dobila bi za prigrad Conecte i Turčine jer su oni baš prilagođeni svojim ovjesima, gumama i robusnošću tim kolnicima, a za brzu 330  jedino i isključivo niskopodne ali troosovince (kapaciteta radi).

221

Citat: tramvajac 92  u Rujan 26, 2013, 17:47:09
Što se tiče busa, svaka mu čast, a što se tiče (ne)održavanja, dobro je i izdržao, 16 godina.  Usput, kad smo već kod njih, kad su (mislim na mjesec, a ako netko zna i datum super) došli?

Evo približnih podataka, ako netko zna preciznije neka napiše:

501-505 rujan ili listopad 1995.
506-515 siječanj ili veljača 1997.
516-525 siječanj 1998.

NP-549

Osim ako neko ne baljezga gluposti, mislim da sam pročitao već da Classici idu u Goricu.  Velika, ako ne i najvažnija stvar kod tih buseva je što NEMAJU niskoprofilne gume. Odlična stvar za po snijegu, a pogotovo za udobnost.  Poruka dečkima u Gorici: ispumpajte gume na 7 bara. Bus će bit još duplo mekši.

tramvajac 92

Citat: MAN19464  u Rujan 27, 2013, 09:58:00
Jel to znači da PAVG više neće imati mercedese?
To bi moglo pozitivno djelovati na održavanje u APVG, pošto će imati samo jednu marku i zapravo 3 tipa busa. Lion's City, SL 2X3, i NL263

Portos

205 i 223 su još u APP (srijeda 15.40 viđeni u APP). 138 započeo popravak nakon sudara, sa 139 koji ne miče već 2 mjeseca skinuta zadnja hauba.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

lovac27