Linije - razno 2007.-09.

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:50:46

Portos

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

STIB

Zbog još jednog umjetnog klizišta u Zagrebu, linija 228 je (privremeno?) promijenila smjer.
http://www.zet.hr/vijesti/novosti/linija-228-izmijenjenom-trasom.aspx
Citat:Do završetka sanacije odrona autobusi će voziti sljedećom trasom:
Svetice – Petrova – Lašćinska – Jordanovac – Petrova – Bukovačka – Svetice.
Meni ovaj smjer čak i više odgovara jer imam manje od stanice (Labudovac) do kuće  8)

Bilo bi zanimljivo slikati bus kako se spušta po (strmom) Jordanovcu - ja nažalost za to nemam prilike ovih dana... :(
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

McZanteXF1

Zanima me zbog čega su izmješane linije 126 i 127 i koje su prednosti tog načina vožnje?
I postoji li još takvih primjera u zg?

Ivan

Citat: McZanteXF1  u Lipanj 18, 2008, 00:32:01
Zanima me zbog čega su izmješane linije 126 i 127 i koje su prednosti tog načina vožnje?
Nisu izmiješane, točno se zna red, dođe sa jedne i ide na drugu, i obrnuto.

Prednost je što može postojati npr. 20-minutni takt kojim većinom dana obje linije voze. A i vozači, koliko sam čuo od njih, i ne vole baš odvoziti ogroman broj krugova na kratkim linijama...

Ima još sličnih situacija, 102+103, 201+202; ovdje je vjerojatno glavni razlog to što su 103 i 202 prilično kratke...

McZanteXF1

Citat: Ivan  u Lipanj 18, 2008, 09:47:08
Citat: McZanteXF1  u Lipanj 18, 2008, 00:32:01
Nisu izmiješane, točno se zna red, dođe sa jedne i ide na drugu, i obrnuto.

Prednost je što može postojati npr. 20-minutni takt kojim većinom dana obje linije voze. A i vozači, koliko sam čuo od njih, i ne vole baš odvoziti ogroman broj krugova na kratkim linijama...

Ima još sličnih situacija, 102+103, 201+202; ovdje je vjerojatno glavni razlog to što su 103 i 202 prilično kratke...

Naravno, znam da je točno određeno  ;D
Na pitanje me potaknula situacija od sinoć kad je vozač slučajno skrenuo za mikuliće pa smo išli krug oko črnomerca  :)

tamlover

hm, kako krug? tj kako se uspio odmah vratiti propisno? znam kako se mogao vratiti nepropisno  ;D
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

McZanteXF1

Hehe neznam šta je propisno, skrenuo je lijevo u ulicu di stoje taksisti pa normalno prek okretišta  ;D

tamlover

to je nepropisno , i to sam pretpostavio da je napravio  8) bedak

tamlover

Jedna zanimljivost u vezi stajališnih displeja u linija 116 i 119.
Dakle, kad bus vozi s Črnomerca prema istom okretištu prema kojem vozi i bus s Ljubljanice, piše na displeju Podsused, a kad vozi s Ljubljanice piše Podsused-most.
To je stvarno šlamperaj da se isto okretište zove različito na različitim linijama (zamislite da tramvaj broj 5 vozi do Prečkog a 17 do Savske Opatovine ;D).

S druge strane ovo Podsusedski most mi se sviđa više nego Podsused zato što bi zapravo linija 122 trebala biti Podsused, budući da je Susedgrad stari grad iznad Podsuseda (nekad vrijedno posjeta, danas krš, lom i šikara).

STIB

Ova vijest je nažalost u crnoj kronici:
http://www.javno.com/hr/crna/clanak.php?id=159779
Citat:Oko 18 sati u ulici Oboj smrtno je stradao djelatnik poduzeća Kuka. Na stradalog je s kamiona pala željezna cijev na glavu i usmrtila ga. Od 18. 20 sati promet tom ulicom je zaustavljen.

Ako je Oboj zatvoren, kako je organiziran promet linije 227 Svetice - G. Bukovac - Čret  :-[
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

manoplan

Kako stvari s vremenom stoje,mogla bi večeras past još jedna reportaža o poplavi Škorpikova-Bologna  ;D

manoplan

Ova obavijest još stoji na autobusu,iako je danas 28.06.  ???.Radovi očito nisu još gotovi ili...

Ivan

Citat: manoplan  u Lipanj 28, 2008, 15:09:26
Ova obavijest još stoji na autobusu,iako je danas 28.06.  ???.Radovi očito nisu još gotovi ili...

http://i287.photobucket.com/albums/ll136/manoplan00/200806280004.jpg
Pa nisu, tek se počelo... Piše da su radovi do 27. 8. :)

manoplan

Citat: Ivan  u Lipanj 28, 2008, 16:00:24
Citat: manoplan  u Lipanj 28, 2008, 15:09:26

http://i287.photobucket.com/albums/ll136/manoplan00/200806280004.jpg
Pa nisu, tek se počelo... Piše da su radovi do 27. 8. :)

Moja greška.Isprika  :-[.Tko žuri-griješi.Tko je još u stanju radove koji su započeli na 'zelenom valu' završiti u jednom danu  ???(baš sam 'debos')

bull92

da li bi mi netko mogao reći koliko se putuje linijom 311 do Cerovskog Vrha, koji autobusi najčešće voze i kolika je točna duljina linije