Tipovi autobusa na linijama 2013.

Autor 822DoDo, Siječanj 02, 2013, 08:53:55

Gb97

700 je vozio na 120, ali je prebacen na 128 zato sto se na gb 28 koji je vozio luksice 2 i 3 vrata u brdu ne zatvaraju pa je 28 presao na ravne gajnice.

221

flip

Citat: 221  u Studeni 27, 2013, 15:52:20
699 je na 166.

Da, čak sam se i kratko vozio u njemu i baš me iznenadilo da je naišao. Žalili su neki putnici da ima premalo sjedala u prvom dijelu busa  ;D

Shole

Da ih ima više onda bi se žalili da ima malo mjesta za stajanje i da je uzak prolaz.

tramvajac 92

Na 166 može slobodno ići bus pun duplih siceva, koliko putnika ima.

Ivan

Ne znam baš da je 166 prepun na trasi kojoj je namijenjen, ima ljudi kad svuda stoji kroz Novi Zagreb i po stajalištima 268 kroz Buzin, ali ne sjećam se da sam vidio ozbiljnije pun 166 poslije Odre. Ne znam zašto 166 nije brza linija kad je duža od 310 a ne fali puno da bude kao 313.

Što se tiče samog broja sjedala, 29 u Citelisu je jednako kao u solo Citaru koji vozi na obližnjoj 229, a većina drugih solo ima 32 sjedala. Mislim da je više psihološki dojam, tako se ljudi uvijek žale na prolaze u 2200 koliko god bio velik drugdje. Druga je stvar što ZET ima samo 15 adekvatnih autobusa s više sjedala za prigradske linije a treba barem 80 solo a možda i nešto zglobnih.

tramvajac 92

Malo smo  o-0, ali bi se trebali zetovi prometni stručnjaci pozabaviti linijama 133, 159, 166, 229, 310... pa malo uskladiti, poukidat, pospajat linije koje se voze poluprazne i troše bezveze buseve..

NP-549

Da li te linije voze samo na teritoriju Grada Zagreba ili ulaze u još neke jedinice lokalne samouprave ?

tramvajac 92

310 Petrovina je unutar grada Velika Gorica, ostalo su unutar granica grada Zagreba.

NP-549

Onda nebi smjelo bit problema sa usklađivanjem istih.  Kad ide u druge općine onda je to županijska linija, pa moraš imat dozvole praktički kao da voziš u Njemačku

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Studeni 27, 2013, 21:02:40
310 Petrovina je unutar grada Velika Gorica, ostalo su unutar granica grada Zagreba.
Krivo, i 166 je na teritoriju Velike Gorice od Gornje Lomnice preko Lukavca do Markuševca Turopoljskog, to je velik dio trase. S navedenim linijama sigurno ulazi i 315 koja ima neke polaske samo do Hrašća (sve pod Zagrebom), a neke do Lukavca, i rekao bih da je od navedenih linija najlogičnija uz 133 (dio do Klare) i 310. Tu su još i jako duge i jako rijetke linije 311, 313 i 322 koje kao i 166 imaju putnika do Lukavca, a poslije moraju odvest velik dio linije po slabo naseljenom kraju gdje je teško očekivati neki ozbiljniji promet...

159 nema toliko veze s ovim područjem, poslije Remetinca se ne križa niti s jednom od ovih linija a najbliži Obrež je kilometrima daleko od Čeha i Hrašća. Ako se gleda i 159 onda se mora uzeti još puno linija, jer 159 služi najviše Obrežu (voze još 160 i 163), Zadvorskom i Strmcu (koji su s druge strane povezani sa 132, 161, 162, 169)... Ne bih toliko linija miješao odjednom, pogotovo jer ako se gleda 310 kroz Lomnicu treba još vidjeti i što s 319 i 335.

Ivan

Uglavnom, mislim da nema puno prostora za ukidanje jer stanovnicima je i ovako rijetko kako sad voze, a neka sela kao Gudci očekuju dodatnu liniju.

Uskladit i pospajat bi se moglo svašta, ali to se ne događa ni gdje bi bilo puno jednostavnije kao npr. kroz Gajnice ili Blato, ipak je to ZET... :)

hrvoje.skoc

Danas na 124 zglobni Citelis gbr. 742 ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Westin

Portos

Jutros na 172 voze 762/765/766. Ne znam da li ima još koji i gdje su Citari. No lijepo ih je vidjeti na "mojoj" liniji.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.