AP Imotski / Autoherc Metković - razno

Autor manoplan, Siječanj 29, 2008, 20:17:32

200D

ta auta će za školarce a mogu i za do splita dat ruke

im

Do splita savrseni 100km taman za njih a skolarcima su i zuti manovi puno

SETRA S415 HDH

školarce,a što kolega kaže mogli bi i do splita....

IZA_COSKA

Kako su se pokazale one dvije prinove koje su dosle iz Panturista, Cityliner i Jetliner?

maky

Evo upravo danas sam iz Zagreba putovao sa jednom od tih prinova - Citylinerom.
Moram priznat da je bilo jako lijepo prisjetiti se starih dana kada su takvi žarili i palili na linijama diljem Hrvatske i Europe. Sve u svemu, autobus je dobro obnovljen.
Izvana nema nekih zamjerki, osim što je lijevi retrovizor neki moderniji, plastični, a desni je obični, željezni sa starih Citylinera. Unutrašnjost je dobro očuvana, sjedala su obična, najosnovnija Kiel koja su se u to doba ugrađivala, ali vidi se da su bila pretapecirana (možda ne u AP Imotskom, ali  sigurno ne tako davno). Uza sjedala, stavljen je i novi tapecirung istog dezena i na galeriju, tako da to liči na nešto. Mehanički nisam primjetio nakakav poseban problem. Ništa ne cvrči, škripi, pucketa, struže i slično, ovjes izgleda dobro utegnut,  lijepo se šalta, grijanje odlično radi (a danas nam je itekako trebalo). Najveća zamjerka ide motoru.  Imam dojam da negdje vuče falši zrak, ili iz nekog drugog razloga ne razvija punih 380 KS. Po zvuku lijepo radi, ali uzbrdo ne ide (a autobus je bio tek polovično popunjen). U jednom trenutku smo se po autoputu uzbrdo vozili jadnih 70 km/h. Znam da AP Im zna koristiti biodizel u svojim autobusima (iako je danas bio obični), možda i u tom grmu leži zec... Sve u svemu, jako zadovoljavajuće.

Isto tako, nekidan sam se prvi put u životu vozio sa Temsom Diamond, linija Split - Zagreb.  Autobus mi se jako svidio.  Dizajnerski je zaista pojava (kao uostalom i bilo koji Neoplan, a znamo da je Diamonda radio čuveni Bob Lee) i unutrašnjost je zaista dobro osmišljena i ugodna za boravak. U njoj su moderna Kiel sjedala sa kožnim naglavcima, što je super, a čini  mi se da nije prenatrpana sjedalima, što je dobra stvar, jer imate kuda staviti noge. MANov motor je dobar i autobus lijepo vuče, a ona automatska getriba trenutno radi dobro (iako je jednom prilikom uzbrdo uzbrdo počela bezrazložno šaltati brzine viša - niža - viša - niža, ali to se da spriječiti intervencijom vozača). Zamjerka ide ovjesu na pogonskoj osovini. Neznam dal je to samo slučaj kod ovog specifičnog primjerka, ili su sve Temse Diamond ovakve, ali prilikom prelaska preko bilo kakvih neravnina ovjes tako jako lupa i nabija, da kvari doživljaj vožnje i kompromitira udobnost (nebi škodilo da netko to malo pogleda). Da nije toga, dojam bi bio zaista odličan. Što se tiče održavanja, izgleda u  dosta dobrom stanju,  nema nekih vidljivih oštećenja, unutrašnjost je očuvana, a bome i gume su nove i to Bridgestone R297...  8-8
Isto tako, velike pohvale ekipi koja duži Temsu. Bili su jako srdačni, ljubazni i profesionalni. Omogućili su putnicima što ugodnije putovanje i svaka im čast za to, jer se danas može naići na sve i svašta. Jedan detalj recimo (među ostalim), cijelim putem je padala jaka kiša, u 4 - 5 navrata, vozač koji u tom trenutku nije vozio se dizao i brisao gornju šajbu koja bi se s vremenom zamaglila, kako bi putnici zapravo nešto i vidjeli, iako ih nitko nije direktno pitao da to učinu. Sitnice, ali kada se zbroje, čine razliku...

E da, pohvale za WiFi u busevima...  ;)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

mate

Za Citylinera - mislim da mu je to sve rađeno dok je bio u Panturistu jos, a Temsa kako sam cuo ima samo 50 sjedala, pa je udobnost u njoj na razini. Isto tako i kod tebe se pokazala jos jednom ljubaznost i profesionalnost vozaca AP IM, isto tako je i na liniji za Osijek, prosli ponedjeljak sam isao opet s Tourlinerom, posada zbilja na visokoj razini, sve pohvale. Inace, zbog takve ugodne i nadasve opustene atmosfere vecina ljudi iz SBa, bira da ide s Imoćanima ka Dalmaciji, nego s Panturistom

200D

SETRA S415 HDH

SETRA S415 HDH

počeli su sjeć one stare autobuse.....

maky

Pohvala vozačima za događaje od jučerašnjeg dana kojima sam svjedočio iz prve ruke.

Jedna meni bliska osoba se jučer vozila sa AP Imotski (Autohercov bijeli Travego) iz Splita do Trilja. Tek nakon izlaska iz autobusa primjećeno je da je izgubljen (prilično skupocijeni) mobitel. Nakon stupanja u kontakt sa vozačem (koji je mobitel pronašao u autobusu), isti je spremljen na sigurno mjesto, te je vraćen taj dan navečer u 23:30, kada je autobus ponovno stigao iz Imotskog na kolodvor u Split. Veliko i javno HVALA za fer i korektnost!  thumbs

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

setra3

200D

Pohvale ljudima ali je činjenica da su oni sa sobom prenijeli novaca i novaca pogotovo dok se Njemačka vozila i nikad nije bilo pritužbe, ti ljudi su najbolje što Autopoduzeće ima