Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

822DoDo

hh jedina "nada" i moji najdrazi  su mi 801 i 805
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Portos

Citat: conecto  u Prosinac 16, 2013, 12:46:28
Uz 518 koji je odavno očerupan izgleda da se opraštamo s 515, a vjerojatno i s 501-505.
501 i 502 stoje u APD bez reg.pločica

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Nemreš vjerovat, pa kak već sad idu u rashod. Odnosno vjerojatno idu. Tak su prije neg su oni stari (SG 280) otišli u rashod, popravili gbr 125 i otišo je u žicu nakon 2 mjeseca, a bus je bio mrak. Dok su ostali vozit krampovi ko 130, 132...

Ivan

Da, tko bi rekao da autobusi stari 18 i ulaze u 19. godinu idu u rashod, zaista neobično...

"Oni stari" su bili SG 220, a zašto su NG 272 (kao i SL 232 (840) i Eurobusi) sređeni pa stavljeni u prodaju stvar je pretjerane i u mnogim stvarima promašene nabavke 2009., samo bih volio znati što si htio reći s time da su 130, 132 ostali vozit.

marin

Ma, krivo sam se izrazio (ko i uvijek ;D), gbr. 125 koji je bio sređen ostao je vozit, a ovi (ne sjećam se sad točno gbr, i fulao sam ih, tek sam sad vidio), oni su ostali vozit, a dosta ih je bilo u gorem stanju od 125, ali njima je ono bilo, da je što veći gbr, bolji je bus.

Ivan

Nije mi baš jasno ni dalje, ako si mislio na to da su NG 312 ostali vozit (135-154), oni su bili 2-4 godine noviji i imaju za zglobni bus puno bolji motor D28 kojeg nije trebalo toliko ni sređivati kao D08 na NG 272, naravno da su ostali vozit.

Za neuspješni pokušaj prodaje i nepotrebno sređivanje ovih je kriva uprava koja je zapetljala preveliku nabavku, a da mnogi autobusi dobiju kompletno sređivanje iznutra i izvana par mjeseci prije rashoda (ne prodaje kao ovi gore), nekad čak i planiranog rashoda, već je postalo skoro pravilo.  ::| Baš me zanima tko je i za to odgovoran, pogon koji šalje u ARZ, ili?

marin

Ne NG312 vec ovi garažni prije njih, uvijek im ime zaboravim. Htio sam reći da je za njih bolji bus onaj koji ima viši gbr. Tako je 125 otišo u rashod u jako dobrom stanju, a ostao je vozit npr kramp 129 ili 130.

tramvajac 92

100, 101 NL 263
102 je bil SU 220
103-120 NL 263
121 je bio SG 220 automatik
122-134 su NG 272

Shole

Svi zajedno su otišli u žicu, možda je postojala neka razlika zbog trajanja registracije.

A kod ostanka se sigurno ne gleda garažni broj, a ne gleda se ni kako bus izgleda izvana ili iznutra.  Gleda se isključivo stanje donjeg postroja, odnosno šasije, nosača motora i rešetke karoserije.  Sveg onog što običan putnik nemože vidit

221

501 je bio prvi u kojem sam se vozio. Vozio je na 221 daleke 1995. a gospon šofer je putnike preko mikrofona upoznavao s karakteristikama i novostima koje su ti busevi donijeli. Osjećao sam se kao u avionu kada se kapetan obraća putnicima nakon uzlijetanja.  ;D

Portos

Citat: marin  u Prosinac 17, 2013, 10:17:34
Ne NG312 vec ovi garažni prije njih, uvijek im ime zaboravim. Htio sam reći da je za njih bolji bus onaj koji ima viši gbr. Tako je 125 otišo u rashod u jako dobrom stanju, a ostao je vozit npr kramp 129 ili 130.
Niti jedan od njih nije otišao u rashod, svi osim 123 koji je izgorio bili su ponuđeni za prodaju. 122, 124÷134 dakle 12 autobusa tog tipa. Postepeno su ih jednog po jednog odvlačili u APP i rashodovali, koristeći njihove dijelove za mlađu i jaču braću NG 312.
Koliko znam rashodovani su 132, 133 i jedan stariji, ostalih 9 je još u žici u Mandlovoj.
Od novijih NG 312 vozi ih još 17 komada. Prvi je rashodovan 143 zbog teškog sudara, potom 141 nakon požara na motoru, a 139 više nije u voznom stanju zbog lošeg ovjesa. Ostali se popravljaju, krpaju i voze i dalje.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

MAN19464

Citat: 221  u Prosinac 17, 2013, 14:11:55
501 je bio prvi u kojem sam se vozio. Vozio je na 221 daleke 1995. a gospon šofer je putnike preko mikrofona upoznavao s karakteristikama i novostima koje su ti busevi donijeli. Osjećao sam se kao u avionu kada se kapetan obraća putnicima nakon uzlijetanja.  ;D
Sigurno je govorio kako se koriste treća i četvrta vrata? Jel da?

221

Da, otvaranje vrata, te da se ne pokušava otvarati krovni poklopac.

421

Putnik:" Vrata, vrata,majmune, otvori mi vrata!!" :o
Vozač (preko mikrofona): "Majmun si sam otvara vrata!" ;D :)evil
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln