Pregled karata u autobusu

Autor bus driver 118, Ožujak 02, 2013, 08:06:26

marin

Pištolj, palica, jedino rješenje, neće se nikako drugačije naučit.

Dreamwalker

Citat: MAN19464  u Veljača 07, 2014, 09:09:39
http://www.vecernji.hr/zg-vijesti/vozac-autobusa-pitao-za-kartu-pa-dobio-sakom-u-glavu-919695

Ako ga uhvate bit če samo prekršajno kažnjen, jel napad na zetovca nije napad na sluzbenu osobu pa ne podlježe kaznenoj odgovornosti. (zakon ljepe naše)
Možda i vozač dobije kaznu za remečenje javnog reda i mira.
Znam jedan slučaj prije 8 g. Kad je vozač zbog karte dobio šipkom po oku na kojeg više nevidi i napuknuče lubanje, također je dobio kaznu kao i napadač, a vozač još nije dobio ódštetu od firme.
Taj vozač je invalid rada oduzete su mu sve kategorije osim B na godinu dana
Jako se kaje što je bio poslušan i gledao svakom kartu kad je nastradao nadređeni su digli ruke od njega.
Ovo je prestrašno.
Citat: marin  u Veljača 05, 2014, 17:05:42
Danas na 109 vozač otvori samo prva vrata i naravno već nakon 2 sekunde čuješ vrata, vrata!! I dođe žena na prva vrata i veli da kaj budete sad putnike odgajali, a vozač njoj da bude jer neki očito nemaju odgoja  8)
I da, MAN19464, pokazao mi je osobno jedan lik koji vozi u APD stanje računa, i vidi se da je zaradio 3500 kuna dodatno na te karte. Pa sad ti vidi dal se ti nebi svađao... Još je vozio Glavni kolodvor pa je znao i 100 karata na dan prodat, u prosjeku sigurno više od 50 po danu.

Ja bi samo htio pitat kolegu Marina dal se za 3500 kuna isplati ovako riskirati život??? Evo, ovaj je naletio na šaku, drugi je naletio na šipku, treći može već sutra naletjet i na pištolj.

Mislim da je negdje netko stavio nečiju izjavu o ukidanju linija u slučaju napada na vozače. Naime, prije 30 godina je u tramvajskom prometu bio jedan incident kad je tramvaj naletio na novo milicijsko vozilo puno najnovije opreme i to zato jer je milicioner neoprezno izletio iz dvorišta na tramvajsku prugu. Normalno, u tadašnjoj državi su odmah priveli vozača tramvaja i prebili ga u postaji. Drugi dan je ZET obustavio cijeli jutarnji izlaz u znak protesta. Epilog priče je da je vozač dobio neku odštetu, a milicioner je dobio sankciju. Ako se baš mora tako, ako ne ide drugačije, (iako sam ja još uvijek za uvođenje konduktera ili sređivanje stanja u ZET-u što je očito teže nego maltretirati vozača) trebao bi ZET obustaviti komplet autobusni i tramvajski promet u slučaju napada na vozača. Pa da vidiš 3 dana bez tramvaja i busa, mislim da bi se ljudi opametili jer kod nekog drugog prijevoznika opet mora platiti kartu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

GT-R

Cuo sam da je nedavno negdje oko Remetinca, vjerojatno neka linija sa Savskog Mosta, kada je vozac trazio kartu, putnik ga je zalio napojom.
Stvarno ljudi znaju iznenadit iz dana u dan, na sta su sve spremni to je strasno.

Westin

Danas poslijepodne na Savskom mostu kontrolori ili neko drugo osoblje izbacili ljude bez karte van( svi školarci,studenti) .
U busu je bio jedan koji je prijetio vozaču da ugasi bus i zove centar .Nakon što su izišli bus van bus je krenuo .Očito sada operira kontrola po okretištima ili je bio slučajno .

marin

Neka neka, dao Bog da busevi prazni vozili ako nitko neće platit kartu. Opet danas gledam na Črnomercu dolazi 126 i opet ona vozač, bilo je 20h a on sa krvarića doveze dvoje ljudi :)evil

MAN19464

imam par pitanja ako netko zna odgovor:
1.) dal je putnik obavezan pripremiti sitan novac kada kupuje kartu kod vozača tramvaja i busa?
2.) koliko je voznih redova korigirano zbog obveze kontroliranja voznih karti od vozača autobusa? (bilo je rečeno da če se korigirati,a sad u biltenu piše vozači držite se voznih vremena polazaka sa terminala jel to znači da je opet važno navrijeme krenut bez obzira na kontroliranje i gubljenje vremena polaska?)

Ivan

Divno, umjesto da imaju spreman neki organizirani program kojeg se drže, donesu nelogičnu, nepromišljenu i neprovedivu zapovijed pa maltretiraju i vozače i putnike gdje stignu, a onda se od svega odustane za mjesec dana... Tako se sigurno ne stvara povjerenje i navika kod vozača i putnika, no baš to briga foteljaše koji se nikad ne voze JGP-om...

Vidio sam drugdje da vrlo često postoje upozorenja da se pripremi sitan novac i točnije o kojem se novcu radi, kod ZET-ove uprave se očito nitko nije sjetio, imaju pametnijeg posla s prekrajanjem pravila... ::|
Možda bi se trebalo ograničiti recimo na kovanice minimalno 50 lipa a novčanice maksimalno 50 kn kad se kupuje u vozilu, inače ništa od karte i vožnje...

GT-R

Znam vozaca koji je neki dan dobio hrpu kovanica u poenima od 5lipa do 20lipa za jednu kartu. Zacudo u tim svim lipicama ima tocno koliko karta dodje.

tamlover

Mislim da se može samo sugerirat, a ne naredit da se plaća sitnim novcem. S druge strane i na kiosku ti se desi da ti nema čime vratit kusur pa ne kupiš to što si htio, a ovdje onda moraš izać iz busa jer ni vozač ne mora imat za vratit...
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

flip

Vidio sam jednom takvu situaciju - putnik je došao sa 200 kuna, a vozač ga je htio izbaciti. Svađali su se i mislim da na kraju i nije izašao, ali naravno, možete si zamisliti kako je ovaj onda vozio bus.

marin

Ma joj tolko su im fore "prozirne" više da ono, isto tak neki dan dolazi baba s 500 kuna, veli vozač da ode razmijenit na kiosk da nije on banka, veli ona da ona to ne mora i samo ode u bus, samo nove gluposti smišljaju kako bi se prošvercali.

MAN19464

E to me zanima, šta kaže pravilnik u tom slučaju, sve ih je više takvih sa 500 kn i onda kaže kontroli ja sam imao novce htio  sam kupit kartu, ali mi vozač nije htio prodat. Nekad su bile naljepnice "molim pripremite sitan novac"
sad toga više nema.

conecto

Nekada dok se novac od karata predavao svaki dan i pisali se obračunski listovi, samo si u isti upisao broj karte i koju si novčanicu uzeo, a putnik je kusur uz priloženu kartu mogao podići na blagajni na Remizi.

Tad su ipak htjeli otići razmijeniti na kiosk...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dean25

Citat: MAN19464  u Veljača 27, 2014, 19:58:43

2.) koliko je voznih redova korigirano zbog obveze kontroliranja voznih karti od vozača autobusa? (bilo je rečeno da če se korigirati,a sad u biltenu piše vozači držite se voznih vremena polazaka sa terminala jel to znači da je opet važno navrijeme krenut bez obzira na kontroliranje i gubljenje vremena polaska?)

Zasad je jedino korigirano (povećano) vozno vrijeme jedino na liniji 115 nedjeljom (i blagdanom).

dean25

Citat: dean25  u Veljača 28, 2014, 13:03:53
Citat: MAN19464  u Veljača 27, 2014, 19:58:43
[/quote

Ta obavijest odnosi se na vozače tramvaja da ubuduće ne kreću R A N I J E s početnih stajališta (terminala) nego da čekaju predviđeno vrijeme polaska.