Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

822DoDo

Meni je citelis jedan od udobnijih i boljih autobusa, ne znam marine o cemu ti govoris. i citarima lupaju unutra krovne obloge i sve kaj je plasticno, a na citelisu se uz to valjda cuje taj njegov ovjes koji se prek lezecih jako cuje al skroz ublazi udarac da ih ni ne osjetis. kad sa cityjem naletis na lezece samo kaj glavom ne udaris u krov, kod citelisa toga nema (nije bilo dok su bili u dubravi ili sam mozda ja uvijek potrefio onoga koji je jako dobar)
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

marin

Sad kad su malo više počeli vozit, preko pola ih je dosta loše, a u Citaro koji god uđem je preporod naspram Citelisa, pogotovo kad se usporede po istim rupama tipa onih u Kustošiji. Kad s oba busa pređeš sa recimo 30 tamo, Citaro samo malo ono trntrn napravi, a u Citelisu se sve strese i rokne amortizer do kraja, točno se osjeti onaj jaki udarac kao da je sa karoserijom lupio u pod. Eto vam tamo stoje rupe i autobusi pa ko ne vjeruje nek ide vidjet, nisam valjda lud.

tamlover

Do kad misliš ovako? Sve to što pišeš reciklirao si masu puta ovdje, imam osjećaj da bismo mogli popisivati rupe na kojima Citelis "rokne". Samo se izaziva ta besmislena rasprava - meni je dobar, a meni nije... Vozit će još godinama sigurno a mi ćemo upropastit ZG podforum s ovakvim pisanjem kojeg potenciraš. Predlažem da se suzdržiš/te ili da se dogovorimo da ide 'bolovanje' za svakoga tko nam iznova bude otkrivao lupanje Citelisa.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

tramvajac 92

Citelisi su došli iz APDa gdje se skoro nikad niko nije brinuo za njih, jer nisu prioritet bili. A zašto nisu bili? Zato kaj se na njih nije moglo ozbiljno računat. Sad je stanje malo bolje, servis to pošarafi manje više ok. E sad, to kaj je MB drugačije rješio kad  bus123 naleti na rupu ili nekaj već da se manje osjeti unutra je druga stvar.

sokre

Citat: tamlover  u Veljača 18, 2014, 19:17:56
Do kad misliš ovako? Sve to što pišeš reciklirao si masu puta ovdje, imam osjećaj da bismo mogli popisivati rupe na kojima Citelis "rokne". Samo se izaziva ta besmislena rasprava - meni je dobar, a meni nije... Vozit će još godinama sigurno a mi ćemo upropastit ZG podforum s ovakvim pisanjem kojeg potenciraš. Predlažem da se suzdržiš/te ili da se dogovorimo da ide 'bolovanje' za svakoga tko nam iznova bude otkrivao lupanje Citelisa.

Slažem se sa komentarom. Ionako smo cijelu ovu raspravu prošli kada su počeli voziti na istoku.

Drago mi je da ih više u mom kvartu nema. Osobno njegova najveća mana mi je okomiti motor - ne možeš gledati djevojke kada izađu iz busa i odu iza ..  8)

Za ostalo mi je svejedno. Jednostavno je drugačiji.

Citat: Portos  u Veljača 17, 2014, 18:26:44
Da budem malo zločest ima pravde. Godinama su na 113/115/136/146 vozili najnoviji i najbolji autobusi. Sada zato voze najomraženiji. Na 172 su do 2009 vozili najstariji autobusi (uz iznimke) potom NG 313 a trenutno voze najbolji autobusi.
Mrzili vozači Citelise ili ne oni su im trenutno suđeni i njih će voziti idućih barem 7-8 godina. Neka se naviknu. A ako nisu zadovoljni neka se obrate Sindikatu vozača i automehaničara da im se osiguraju bolji radni uvijeti.

Tako je bilo i sa 268 i SG-jima. Sada do Gorice ide samo najbolje, a mi ostali osuđeni smo na `krš`.

Iako danas u ZET-u praktički krša više nema.

421

Citat: tramvajac 92  u Veljača 19, 2014, 10:23:06
Citelisi su došli iz APDa gdje se skoro nikad niko nije brinuo za njih, jer nisu prioritet bili. A zašto nisu bili? Zato kaj se na njih nije moglo ozbiljno računat. Sad je stanje malo bolje, servis to pošarafi manje više ok.
Ne mogu se složiti s Tvojom tvrdnjom u potpunosti.
Dolaskom Citelisa u APD, zastupnik nije imao gdje servisirati vozila pa se to vršilo u dijelu hale PP, s ljudima koji su tek učili šerafiti po ovoj vrsti busa samo u prvoj smjeni (sad je isto tako),  s nepouzdanom mogućnosti točenja plina u Radničkoj itd.
Nakon godina učenja sad se stanje poboljšalo, ali to još nije ono pravo. Svaki dan vidim 4-6 buseva kako voze u servis u Resnik što znači da se više radi, no ne i kvalitetno.
Citat: tramvajac 92  u Veljača 19, 2014, 10:23:06
E sad, to kaj je MB drugačije rješio kad  bus123 naleti na rupu ili nekaj već da se manje osjeti unutra je druga stvar.
Vjerovao ili ne, ovjes na Citelisu i Citaru je gotovo isti no stvar je u kvaliteti selen blokova i amortizera (čitaj cijeni također).

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Znači slažemo se da nisu bili prioritet na servisu za razliku od Citara?

Kvaliteta odrađenog posla je tak-tak, jasno da može bolje, ali ih je svaki dan dosta na cesti, pa i to je nekaj.

Što se tiče selen blokova i amortizera u to se ni najmanje ne kužim, osim onog seljački, ovaj jako lupi onaj ne.

221

Evo samo za Marina i njegov doživljaj vožnje Citelisima. NHF!  ;D

MAN19464

Sokre ima krša u zet-u pavg ima više od 60 posto je teški krš, a sve zbog toga jel se neulaže, samo se dere do iznemoglosti, djelova nema, vječito se inprovizira, kočnice se štelaju na liniji po nekoliko puta, nema novaca za djelove opči raspad.
Treba pohvalit majstore u pavg koji daju sve od sebe kako bi omogučili redovan izlaz, a sve više se pretvaraju u mađioničare.
Gb. 882 riknuo motor
Gb. 817 riknuo motor
Gb. 801 nema akomulatora za njega
Pali se samo ako baš mora na liniju preko kablova.

Ivan

NG 313 su na granici da postanu "krš", meni se čini da su u puno gorem stanju od godinu starijih NL 263 i par mjeseci mlađih SL 283. Netko je njihovu kvalitetu izgleda shvatio kao poziv da ih se vozi bez prestanka i potpuno zanemari, previše su vozili 172, 176 i noćne, a ni sad nemaju odmora na 109; ako ih se ne prestane izrabljivati i ne počne održavati bit će sigurno najjadnija vozila u voznom parku APP.

marin

Možda si se vozio u nekom malo razdrmanom tipa 160 ili 164. Recimo vozio sam se u 163 i presavršen je, stvarno je busek složen jako dobro, ide, ma sve 5. I da, očito se nekima neke stvari ne daju objasnit, pa neću više ništa pisat,(osim još ovoga u daljnjem tekstu), po pitanju ovih "kanta" linera Citelisa. Jučer sam se vozio u 767 dok je padala kiša i prokišnjava odmah na sjedalu iza zgloba, kao i u zglobu, a u 750 curi voda kroz šajbu i također prokišnjava. Pošto ih ima još dosta s tim problemima, besmisleno je da pišem gbr. ove. I kao da su sredili ove Citare u APD, prije škole sam se vozio u 199, 200 i 223 po Dupcu i stvarno su odlično sređeni osim što 223 ima neki zvuk kao da mu je auspuh proprdio  ;D

Aha i da dodam, NG313 su u zadnje vrijeme jako zapušteni, da ih se servisira kao Citare sad bili bi puno bolji, jako slabo griju, a i ta 109 ih ubije, stalno u pogonu, pod punim opterećenjem... Dobro da se ne kvare, inače bi bilo svega.

221

879 ima četvrte po redu nove tablice: ZG 8095 FD.

marin

Predstavljam vam unutrašnjost gbr.93
Iznad vozačeve glave sve se raspalo, samo kaj ne padne

MAN19464

gb. 818 vračem u veliku goricu, ali bez motora, prednje šajbe,maske i branika, tj. ide u raskod d-5 ga je došlepao da ga u gorici do kraja očerupaju.
gb. 817 d-5 odšlepao u arz pa če motor od 818 prebacit u bus gb. 817
u rashod idu gb. 423 i gb. 814
motor od gb.423 ide u gb.809 a motor od gb.814 ide u otpad neispravan.
priča se da je 10 mercedesa O405N prodano u osijek samo se čeka da sjedne lova i mogu krenut u slavoniju, ali neznam koji garažni brojevi idu, navodno sve solo su kupili i nijedan zglobni.
još da dodam motor na gb. 882 riknuo i čeka se generalka.

Ivan

Ajme, nadam se radi Osijeka da nisu jer se neće usrećiti. Poslije goričkih 5 godina to je trenutno najgori krš u cijelom ZET-u koji jedan po jedan otpada brže nego bilo koji drugi tip. Bolje bi im bilo i da su uzeli zapuštene NG272 ili solidne O405GN čak i da im ne treba toliki kapacitet i da potroše više goriva nego da se bave rasturenim O405N.