Linije - razno 2007.-09.

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:50:46

Ivan

Citat: bull92  u Lipanj 28, 2008, 18:55:58
da li bi mi netko mogao reći koliko se putuje linijom 311 do Cerovskog Vrha, koji autobusi najčešće voze i kolika je točna duljina linije
Do Cerovskog Vrha treba oko 45 minuta (Levi Štefanki su negdje još 5-10 min. poslije), može se na liniji vidjeti bilo što što Gorica ima, no najčešće voze trenutno najbrojniji, SL 202...

Duljina je nešto malo više od 40 km, ne znam točno, bilo je negdje u ZETovim novinama.

Ivan

Eto, čitam da je vijeće g.č. Črnomerec odlučilo promijeniti ime okretišta Črnomerec u Kustošija... Iako sam sa Kustošije, ja se ne mogu načuditi tom potezu koji nikud ne vodi niti ima razloga kad je ime i točno, terminal je između Kustošije i Črnomerca, a ima i već skoro stoljeće tradicije iza sebe... Promjena je valjda proizvod idiotizma tih besposlenih maloumnika koji se predstavljaju kao neki političari, žalosno... Već sam se dosta istresao na zeljeznice forumu, uglavnom, stvarno blesav potez...

man750

Pa vec postoji stanica Kustosija kod Name. Sto sad hoce jos jednu?
Svarno ljudi koji nemaju pametnijeg posla nego izmisljati neke promjene.
Pa pruga je samo stotinjak metara produzena i to prije dvadestak godina i oni bi sad mjenjali.
nadajmo se da takav malouman prijedlog nece proci i da ce ostati po starom.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

tamlover

Pa vijeće GČ i nema ovlasti samo promijeniti naziv. Oni su prihvatili prijedlog koji će na valjda sljedeću sjednicu skupštine. U svakom slučaju bedastoća.
ZET je inače najavio da bi troškovi zamjene naziva na njihovim oznakama bilo preskupo i na to ih navodno nitko ne može natjerati. Žalosna je i činjenica što to vijeće mijenja ime tom oronulom terminalu koji vapi za obnovom, bolje rečeno rekonstrukcijom koju svi spremaju u neku sljedeću proračunsku ladicu. U cijeloj četvrti valjda je pošteno samo napravjen Prilaz baruna Filipovića zadnjih godina. Ostatak i Črnomerca i Kustošije izgleda žalosno... A mijenjali su i Vatrogasnu, sad terminal. Stvarno su si dali truda.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

231

Po meni je to neopisivo glup potez!!! :( :( :o :o
Ako se terminal tako zvao već ddduuuužžžžeee vremena ,
zašto sad mijenjati naziv i zbunjivati ljude??? ??? ???

bull92

i samo da se malo vratim unazad, jednak primjer kao i linije 102-103, 126-127, 201-202 su i linije 178-179

bull92

najvjerojatnije ću se skoro trebati voziti linijom 263 do Kašine, pa ako bi mi netko mogao reći koliko je dugačka linija, koliko dugo se putuje, i za liniju 262 isto

tamlover

Dubec - Kašina 30-35 minuta ovisno o uvjetima u prometu između Dupca i Sesveta. Do Planine Gornje još 5-7 minuta. Krug je najčešće 80 minuta pa ti i to govori da je 40 minuta maximum koji bi se smio dogoditi.
Dubec - Planina Donja meni jako lijepa linija, osobito pri kraju od Kučilovine do okretišta PD gdje autobus prolazi nekoliko zahtjevnih mjestaa kraj je totalna Medvednička divljina (naravno naseljena). Inače, oni željni planinarenja i jednom i drugom linijom mogu do krajnjih okretišta pa onda jedno 5 sati do Hunjke  ;D Što se trajanja vožnje do PD tiče, otrprilike isto kao i do Planine Gornje, možda 1-2 minute kraće.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

STIB

Linija 118 je skraćena (s Mažuranićevog trga do Jukićeve) već tjedan dana (zbog radova na južnom "zelenom valu"), a danas je zbog orezivanja grana u Austrijskoj obustavljen i tramvajski promet Jukićevom pa je 118 vozila kroz Jukićevu, Savsku do Tratinske (stajalište Tehn.muzej) i natrag.
Evo par slika (iste su i na željeznice.net) i jedan clip:

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Uskoro bi trebala krenuti nova linija, valjda kada uvedu do kraja novi režim na Gornjem Gradu...

Sada, više nego kada me zanima što bi tamo trebalo voziti, istina, ZET ima 7 gradskih midija a treba obavezno samo 3 za 105 i 139, ali od toga su samo 2 redovito ispravna, 2 uglavnom ispravna (21 u dosta lošem stanju poslije požara), i 3 na koje ne treba računati (naravno, ne trebam posebno naglašavati da je sramota da se ovakvo brojčano stanje uopće događa)...
A pošto do kraja godine neće biti novih autobusa, misli li možda ZET na malo duže vrijeme posuditi opet ona dva midija ili mini kombije od Autoturista? ???

DJ_ZG

imas li kakvu ideju kojom trasom bi isla ta linija?

Ivan

http://www.zet.hr/vijesti/novosti/prijevoz-putnika-od-garaze-tuskanac-do-gornjeg-grada.aspx

Citat:Prijevoz putnika od garaže Tuškanac do Gornjeg grada

Primjenom nove prometne regulacije na Gornjem gradu Zagrebački električni tramvaj u srijedu, 16. srpnja, uspostavlja prijevoz putnika kombi vozilima od garaže Tuškanac do Gornjeg grada.

Vozila će prema Gornjem gradu kretati s ugibališta ispred garaže Tuškanac, a u suprotnom smjeru koristit će stajalište u Vranyczanyjevoj ulici, neposredno uz raskrižje s Ćirilometodskom.

Polasci će se ostvarivati svakih deset minuta, a u slučaju potrebe i češće, radnim danom i subotom od 7 do 23 sata te nedjeljom od 8 do 23 sata.

Za korisnike garaže prijevoz je besplatan.

Detaljnije informacije mogu se dobiti u Centru za nadzor i upravljanje prometom na telefon 66-00-445.

Zbog kulturnih događanja na Gornjem gradu, Uspinjača će od 16. do 31. srpnja voziti produljeno do 23 sata.

DJ_ZG

znaci danas vec krece linija...

a ako je za korisnike garaze voznja besplatna, da li ce za ostale vrijediti redovna karta ZETa?

i naravno, ZET kao i obicno, na stranicama nije bas bio detaljan, pogotovo sto se tice trase, te objasnjenja da li ce biti stajalista izmedju pocetne i krajnje...

STIB

http://www.javno.com/hr/zagreb/clanak.php?id=164814

Citat:Ispred garaže čekala su dva kombija ZET-a koja su svakih deset minuta prevozila putnike od garaže na Gornji grad, ali putnika nije bilo. Vozači su sami nastavili put, ne želeći nam ništa komentirati.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Tomek

Danas su vozila dva ZETova VW Craftera. Vidio sam na tvu da jedan ima garažni broj 15, ali bijeli na bijelom vozilu se jako loše vidi. To je u Podsusedu popularno.
Linija je dobila broj 150.