Tipovi autobusa na linijama 2014.

Autor Dreamwalker, Siječanj 02, 2014, 17:18:00

Ivan

::| 38 stane u solo ako dio ljudi stoji, a napisao si da se sjedala ne bi popunila u solo cijeli dan, i to je brojano još u vrijeme kad si napisao da je najmanje ljudi i doslovno prazan vozi s 3 putnika, i to nakon "sarkazma" s CC, zar ne? I onda bi se još nastavio svađati iako ništa što si ranije napisao nije točno i vrlo lako se dalo demantirati, pročitaj malo vlastite postove...
To što živiš tamo je super, baš si stručnjak za sve i svašta a reducirao bi vlastitu liniju koja se dobro puni, mislim, svaka čast, iako se iz aviona vidi da ni teoretski ne može biti prazna kad područje Malešnica-Špansko ima stanovnika skoro kao cijeli Donji Grad ili uža Velika Gorica.

marin

Pa kaj sad oćeš, jel se gleda da se uštedi, pa jako puno bi se uštedilo slanjem solo autobusa, neka dio ljudi stoji pa što onda? Neka stoje, ja sam siguran da i u najpunijem polasku solo može pobrat bez da se svi naguravaju na vratima. 

tramvajac 92

Naši solaši imaju kojih 30-35 sjedala? Sa 38 putnika je solo idealan, zašto svi i moraju sjediti..

Nedjeljom zglobni imaju smisla na 109, 172, ajde 106, 115, 121. Za druge linije pogona Podsused ne vidim neku potrebu.

Ivan

::| Pa ne kaže nitko da moraju svi sjediti, ali nema smisla ni pretrpavanje opterećene linije poput 136. Naši solo imaju 29-32 sjedala osim visokopodnih koji ionako ne bi vozili ovdje. Ovo sigurno nije bilo najjače opterećenje oko 12 h, pošto je sad 146 vrlo slaba nedjeljom, 136 praktički sama pokriva stvarno gusto naseljeno područje, ne znam zašto ne bi vozili zglobni jer i ovako u njima ima ljudi koji stoje na jačim polascima. Ne vidim po čemu je 136 različita od 115, 121 ili pogotovo 106 što se tiče opterećenja nedjeljom, mislim da brojenje putnika ne bi pokazalo neke razlike.

citaro

Solo ne bih nikako stavio na 136, ako se treba štedjeti, neka se štedi na 124 primjerice, na kojoj zglobni skoro pa da ni ne treba radnim danom, a kamoli nedjeljom.

marin

Nedjeljom zglobni nije vidio 124, a na 136 ja znam da je dovoljan solo, i ako se želi uštedit onda neka ga se nedjeljom stavi na sve linije osim 172, 176, 109 i još nekih. Pitaj Plavu koliko je puta solo bio nadjeljom na 121 pa nikakvih problema. I najpuniji polazak pokrije možda cijeli autobus, nikakvo božje preeopterećenje ni na 136 niti na 121. Taman solo za 136 i u najppunijim polascima, dobro kaže Tramvajac, nemoraju svi sjedit, ako treba, ja ću bit prvi koji će stajat.

citaro

Citat Ivan:

''Danas na 125 i 134 zglobni Citelisi, ne sjećam se kad sam zadnji put vidio zglobne nedjeljom, a nije baš ni potrebno...''

tamlover

Citat: marin  u Veljača 25, 2014, 08:39:51
Nedjeljom zglobni nije vidio 124, a na 136 ja znam da je dovoljan solo, i ako se želi uštedit onda neka ga se nedjeljom stavi na sve linije osim 172, 176, 109 i još nekih.

Na 136 ne treba a za Bistru treba... Pametno razmišljanje stvarno. 136 i 121 su jedine linije koje uvijek imaju potencijal za zglobni bus, pa tako i nedjeljom.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

Citat: marin  u Veljača 25, 2014, 08:39:51
Nedjeljom zglobni nije vidio 124, a na 136 ja znam da je dovoljan solo, i ako se želi uštedit onda neka ga se nedjeljom stavi na sve linije osim 172, 176, 109 i još nekih. Pitaj Plavu koliko je puta solo bio nadjeljom na 121 pa nikakvih problema. I najpuniji polazak pokrije možda cijeli autobus, nikakvo božje preeopterećenje ni na 136 niti na 121. Taman solo za 136 i u najppunijim polascima, dobro kaže Tramvajac, nemoraju svi sjedit, ako treba, ja ću bit prvi koji će stajat.
Na 121 su solo najviše vozili u doba nereda krajem prošlog desetljeća, prije su od kasnih 90-ih prilično redovito bili zglobni.
Naravno da nedjeljom nema velikih problema, funkcionira i na 109 ili 220 na kojoj također obično nema preko 50-ak putnika nedjeljom, funkcionirali bi i solo T4 na 6 i 11, ali zašto maltretirati putnike kad može biti relativno komforno a racionalno na mirne dane poput nedjelje, radi čega zagorčavati ljudima život? Ja jesam generalno za uštede, ali ovo je pretjerivanje i čisto ispisivanje postova radi pisanja i svađanja ili, imam sve više dojam, radi dosade da vidite različite autobuse na linijama, dakle više nego bezveze.

Ako treba štediti nedjeljom, onda bolje tražite gdje se vozni redovi mogu spojiti na više linija poput 130, 135 i 137 i gube se veliki novci na nedjeljne plaće vozačima, a ne da režete zglobne čisto jer vam je dosadno pa bi se htjeli voziti u solo pa izmišljate za forum svakakve gluposti.

Inače, kad smo već počeli raspravu (koja postaje totalno bezveze), najveće razbacivanje sa zglobnima u APP nedjeljom je sigurno na 116 i 119 u kojima obično nema preko 15 putnika, a mislim da na 119 ni radnim danom ni subotom nema realne potrebe.

sokre

Ako se na nečemu treba štedjeti, onda je to pedala glasnogovorniku i njegovim pajdašima.

I prestati sa `agresivnim` marketinškim kampanjama kojima nas dave preko zvučnika.

A ove gluposti sa eksperimentima solo / zglob .. Nepotrebno.

I da dodam, 209 na 218.

tramvajac 92

Može li nas netko premjestit u Linije-razno, da nismo više  o-0 tu? Hvala.

Da imamo troosovince (nažalost, nemamo ih), bili bi idealni za takve linije nedjeljom, jer realno, solo se možda malo i natrpa, a zglobni vozi poluprazan.

sokre

Nije offtopic ako na kraju posta napišeš koji je bus vozio ..  ;D

tramvajac 92

Nije, istina, zato ja dodajem da su na 114 2 zglobna 771 i još jedan  ;D

marin

Citat: tamlover  u Veljača 25, 2014, 15:51:54
Na 136 ne treba a za Bistru treba... Pametno razmišljanje stvarno. 136 i 121 su jedine linije koje uvijek imaju potencijal za zglobni bus, pa tako i nedjeljom.
Pa na 176 je nedjeljom jedan bus, svako malo se zna zglobni napunit, pogotovo zadnji krug srednje/prvi krug kasne kad svi idu van, tamo treba zglobni zbog tih polazaka jer u solo nebi svi stali, dok za Špansko nema polaska di nebi svi stali u solo. Tamlover, molim te, prije nego kaj napišeš nekaj kaj ne znaš, razmisli malo.

marin

Citat: Ivan  u Veljača 25, 2014, 18:43:57
Na 121 su solo najviše vozili u doba nereda krajem prošlog desetljeća, prije su od kasnih 90-ih prilično redovito bili zglobni.
Naravno da nedjeljom nema velikih problema, funkcionira i na 109 ili 220 na kojoj također obično nema preko 50-ak putnika nedjeljom, funkcionirali bi i solo T4 na 6 i 11, ali zašto maltretirati putnike kad može biti relativno komforno a racionalno na mirne dane poput nedjelje, radi čega zagorčavati ljudima život? Ja jesam generalno za uštede, ali ovo je pretjerivanje i čisto ispisivanje postova radi pisanja i svađanja ili, imam sve više dojam, radi dosade da vidite različite autobuse na linijama, dakle više nego bezveze.

Ako treba štediti nedjeljom, onda bolje tražite gdje se vozni redovi mogu spojiti na više linija poput 130, 135 i 137 i gube se veliki novci na nedjeljne plaće vozačima, a ne da režete zglobne čisto jer vam je dosadno pa bi se htjeli voziti u solo pa izmišljate za forum svakakve gluposti.

Inače, kad smo već počeli raspravu (koja postaje totalno bezveze), najveće razbacivanje sa zglobnima u APP nedjeljom je sigurno na 116 i 119 u kojima obično nema preko 15 putnika, a mislim da na 119 ni radnim danom ni subotom nema realne potrebe.
Varaš se, na 119 može solo, ali na 116 nikako, pa tako sam siguran da se nisi nedjeljom vozio na punijim polascima. Taj 116 se zna napunit jako dobro (tamo je City Center, King Cross...), pogotovo kad sva rulja krene doma iz Cityja, pa se na onoj stanici kod kružnog toka napuni bus do kraja..