RJ Trogir

Autor maky, Studeni 20, 2007, 23:48:18

netko

Malo unutrašnjosti g.b.161.Slike su lošije jer su slikane u vožnji. :-[
Sjedala su prošla sve živo i neživo pa su pokrpana i zakrpana,ali moram priznati donekle da je opet donekle uredno.

A naravno da ima i rupa.Bože moj. >:(

Malo krova.E sad N416 bi trebao imati hlađenje i grijanje pa ovome,ali bojim se da to niti jedan nema više odavno.

I malo užasnog poda. >:(

Još jedanput isprike zbog loših slika. ;)
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

brzi

Citat: netko  u Srpanj 02, 2008, 19:28:39
Malo unutrašnjosti g.b.161.Slike su lošije jer su slikane u vožnji. :-[
Sjedala su prošla sve živo i neživo pa su pokrpana i zakrpana,ali moram priznati donekle da je opet donekle uredno.

malo ću otićo ot,ali i neću kad je već o neoplanu...jesi pogledao koliko mu je sati na digitalnom  ;) ?
Inače što se tiče Trogira,moram reći da mi nije više gušt otići do tamo vidjeti buseve.Mislim meni...zašto?Pa nema više one raznolikosti...sad su svi jednobojni...ali da su barem uredni  ::|
Inače Irisbus je danas došao na Solinsku,prazan.Doveo ga mehaničar...nešto svratio.Valjda bio na servisu.A izgubio prednje ratkape,a gume izlizane...Iskreno prednja mu osovina sada izgleda kao u Tamića...ali Tamić živi 30 godina,a ovaj tek 1,5...

brzi

Citat: netko  u Lipanj 30, 2008, 12:15:11
Evo malo lošijih slika,na žalost,ali vozio sam se nečim što više uopće nevozi tako da mi je bila čast slikati i  ovo malo.

Nisam shvatio...koji je ovo bus kojeg si slikao unutra?Jer vidim kažeš da više uopće nevozi...

netko

Citat: brzi  u Srpanj 02, 2008, 22:10:17
Citat: netko  u Lipanj 30, 2008, 12:15:11
Evo malo lošijih slika,na žalost,ali vozio sam se nečim što više uopće nevozi tako da mi je bila čast slikati i  ovo malo.

Nisam shvatio...koji je ovo bus kojeg si slikao unutra?Jer vidim kažeš da više uopće nevozi...
To ti je MB o307.Sve je to jedna dugaaa priča.Vozi on sad i to dosta.
Ali eno ti oni ljubičasti N316 šta mu se kraj vidi u onoj zadnjoj slici(kraj 37-me).Stajao je dobrih 10-12(i više) dana nemaknut ni milimetar sa kraja garaže da bi danas krenuo u akciju i to preuzeo dosta linija.Stvarno nejasno,ni meni,a neznam oće li bit tebi.

A za Irisbus se grizem.Imao sam slike njegove unutrašnjosti,ali eto nešto se desilo pa.......
Inače bus je u jako lošem stanju.Milijuni potpisa unutra,razbijeni zvučnici,razbijeni oni otvori gdje puše klima,stakla išarana....
Kao što rekoh spašava ga jedino to što je 2007god,a i Promet ga previše koristi na ostalim linijama.

Inače N416 su u jako lošem stanju.Ni kuna se nije uložila u njih i tako trunu,a i brate mili ja sa svojih 1,90m mogu jedino sjest na zadnje sjedalo N416.Ako sjednem na ostala noge mi stoju pod 45° jer jednostavno razmak između siceva je premalen. ;D ;D

Inače svrati koji put u Trogir.Prepotavljam da imaš vremena i sory.Nisam baš razumio ono oko "sati na digitalnom". ;) :-[

brzi

ovo sve zajedno sliči kao da se stoka vozi u njima,a očito je...ustvari sigurno je.A nije se ni Promet umorio čisteći autobuse...Bitno da je novi pa sada kako on izgleda...Da u upravi samo malo razmišljaju,valjda bi shvatili da su mogli barem 4-5 buseva koji su u Trogiru kompletno obnoviti,od motora do navlaka i boje te ih pošalju tamo...jer ovako neće daleko...Napraviti generalnu "obnovu" busa,koja im nije problem,jer dijelova imaju na tone i skrpaju 5 normalnih,naravno ispravnih.Ne prelaze oni tamo puno kilometara...tako da niti puntnici nebi gunđali za stare autobuse,i udobnost...A ovako su stavili Regia i Isuzua koji već počinje sličiti ovim svinjicma...Ali iskreno mislim da u Trogiru netreba Regio,zasada...preluksuzan je i velika će šteta biti na njemu za ovakve mini relacije...Zar si Promet to može priuštiti?Naravno da ne osporavam da dođu novi,ali ako će nove nek ih i održavaju!Zato kažem prema sadašnjem stanju je bolje da obnove par starih,jer još uvijek to je isplativije od štete koje mogu napraviti "putnici"...
a g.b.52 su obnovili nema šta...obojali u novu boju,turistička sjedala je imao,a u zadnji kraj stavili plastična iz O305 i još nekakva čudne sjedalice...
a da nisu rashodovalii g.b. 153 sa turističkim sjedalima...i da nisu mogli njegova sjedala iz prednjeg djela(jer su zada uništena)staviti u stražnji dio g.b.52...
Očito uprava ili onaj tko je zadužen za vozni park,ne razmišlja niti malo...eto sad kad su rashodovali g.b. 121 ili neoplana nek njihova sjedala iz prednjeg dijela stave u stražnje identične autobuse...ali ko će radit,vruće je...

netko

Citat: brzi  u Srpanj 03, 2008, 10:19:21
ovo sve zajedno sliči kao da se stoka vozi u njima,a očito je...ustvari sigurno je.A nije se ni Promet umorio čisteći autobuse...Bitno da je novi pa sada kako on izgleda...Da u upravi samo malo razmišljaju,valjda bi shvatili da su mogli barem 4-5 buseva koji su u Trogiru kompletno obnoviti,od motora do navlaka i boje te ih pošalju tamo...jer ovako neće daleko...Napraviti generalnu "obnovu" busa,koja im nije problem,jer dijelova imaju na tone i skrpaju 5 normalnih,naravno ispravnih.Ne prelaze oni tamo puno kilometara...tako da niti puntnici nebi gunđali za stare autobuse,i udobnost...A ovako su stavili Regia i Isuzua koji već počinje sličiti ovim svinjicma...Ali iskreno mislim da u Trogiru netreba Regio,zasada...preluksuzan je i velika će šteta biti na njemu za ovakve mini relacije...Zar si Promet to može priuštiti?Naravno da ne osporavam da dođu novi,ali ako će nove nek ih i održavaju!Zato kažem prema sadašnjem stanju je bolje da obnove par starih,jer još uvijek to je isplativije od štete koje mogu napraviti "putnici"...
a g.b.52 su obnovili nema šta...obojali u novu boju,turistička sjedala je imao,a u zadnji kraj stavili plastična iz O305 i još nekakva čudne sjedalice...
a da nisu rashodovalii g.b. 153 sa turističkim sjedalima...i da nisu mogli njegova sjedala iz prednjeg djela(jer su zada uništena)staviti u stražnji dio g.b.52...
Očito uprava ili onaj tko je zadužen za vozni park,ne razmišlja niti malo...eto sad kad su rashodovali g.b. 121 ili neoplana nek njihova sjedala iz prednjeg dijela stave u stražnje identične autobuse...ali ko će radit,vruće je...

Imaš i nemaš baš pravo. ;) ;)
Trogiru treba obnova,ali jedino što se može obnoviti su ona 3 Neoplana,od kojih su dva N416(u prilično lošem stanju),a g.b.166 se nisam vozio.Ostalo je sve trošak.
Trogiru svakako trebaju novi busevi. ;)
I dobio ih je,mislim,Općine su ih kupile.Regio je svakako posebnost u Trogiru,veliki boom.Nema tko se ne poželi voziti u njemu na linij 48 npr. ;D
Zbog toga što jedan takav preluksuzni bus mora voziti tako "egzotične" linije za njega zbog toga je baš on posebnost i ljepo stoji i pristaje u Trogiru,naravno uz Classic U i Isuzua koji baš nema neku svrhu u Trogiru jer JAKO JAKO malo vozi rekao bih gotovo nikad.Bar ga ja nisam vidio da vozi. ;) ;)
Za g.b.52 imaš aposlutno pravo i slažem se s tebom u svemu oko njega.Nie mi jasno zašto trošiti kune u nešto što rezultira troškom.Baš tako kako si ti rekao.Inače znaš li ti ili ko drugi što je sa njim.Nam ga već 2 tjedna u Trogiru.
Eto kad smo već kod obnove oni sicevi što sam slikao kod Conecta.......nema više onoga.Sve lijepo uredno pokrpano kao novo.Potpisi svi izbrisani ili bivali pokušani izbrisani,ali eto protiv uništavanja se nemože. >:( >:(

Inače Irisbus se vratio. :D :D

brzi

Citat: netko  u Srpanj 03, 2008, 12:41:32
Imaš i nemaš baš pravo. ;) ;)
Trogiru treba obnova,ali jedino što se može obnoviti su ona 3 Neoplana,od kojih su dva N416(u prilično lošem stanju),a g.b.166 se nisam vozio.Ostalo je sve trošak.
Trogiru svakako trebaju novi busevi. ;)

Nije to trošak...Za takve prilike jeftinije je složiti jedan pristojan autobus(kao u Dubrovniku),nego kupiti novi,ili polovni.Mislim da Neoplani i ti Trogirsaki busevi imaju jednu udobnost.Trošak nebi bio,dijelova imaju,a ljudi koji bi radili su plaćeni za to.Tako da netreba njima ni ARZ ni nikakvi drugi mešti,jer imaju oni iskustva...
pogledaj samo g.b. 162.Udoban,sređen,je stariji,ali ne izgleda to na njemu...Zar nebi bilo predivno kada bi svi busevi u Trogiru bili takvi...u toj boji i tako sređeni?

maky

A nema svrhe ulagati u Trogir i davaqt nove novcate autobuse, kad ih ovi unište. Irisbus star godinu dana po tvojim riječima je živi krš.  I sad mene duša zaboli kad znam da je dolje i novi novcati Regio, koji dnevno napravi možda 100 - 150 km  ::|  WTF?!  Za većinu linija bi bio dovoljan i sasvim obični Classic, a da ne spominjem Classic U...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

brzi

Citat: maky  u Srpanj 03, 2008, 12:48:34
A nema svrhe ulagati u Trogir i davaqt nove novcate autobuse, kad ih ovi unište. Irisbus star godinu dana po tvojim riječima je živi krš.  I sad mene duša zaboli kad znam da je dolje i novi novcati Regio, koji dnevno napravi možda 100 - 150 km  ::|  WTF?!  Za većinu linija bi bio dovoljan i sasvim obični Classic, a da ne spominjem Classic U...

a misliš da N416M nebi mogli zadovoljit te linije kada bi se malo dotjerali  ;)

maky

Citat: brzi  u Srpanj 03, 2008, 12:52:06
Citat: maky  u Srpanj 03, 2008, 12:48:34

a misliš da N416M nebi mogao zadovoljit te linije kada bi bili u izvornom stanju  ;)
Ma naravno da bi mogli, kao i svi stariji autobusi koj isu dolje, osvrnuo sam se samo na nabavku novih autobusa i Regia u Trogiru. Ali to ti se zove politika, a ja neću politiku u moju butigu!  ;D

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

brzi

Citat: maky  u Srpanj 03, 2008, 12:53:25

a misliš da N416M nebi mogao zadovoljit te linije kada bi bili u izvornom stanju  ;)
Ma naravno da bi mogli, kao i svi stariji autobusi koj isu dolje, osvrnuo sam se samo na nabavku novih autobusa i Regia u Trogiru. Ali to ti se zove politika, a ja neću politiku u moju butigu!  ;D
[/quote]

da se i ja onda osvrnim na nabavku novih  ;) ...da kao što kaže kada bi novi se mogli kupiti bilo bi poželjno Classic...ali s obzirom na stanje Prometa,i da ne planiraju daljnu kupnju novih,već zadržavanje preostalih moje mišljenje je da se kompletno obnove npr. Neoplani i eto...

netko

Ma nisi me skužio. ;)  :D
Za Neoplane mene duša boli kad vidim da lete kao zmajevi,a trunu.Mislio sam samo da njih treba obnoviti,a ne ništa ostalo.Ostalo je sve trošak poput g.b.52 eto koji je obnovljen za Trogir,a sad je negdje u  Splitu ko zna gdje.

Irisbus je u jako lošem stanju.Neznam,nisam valda pretjerao,ali ja sam se zgrozio kad sam se jedan dan vozi u njemu.
Eto ja sam ga doživio tako u svojim očima jer kažem spašava ga po meni to što je 2007god.
Eto zavjese se umotavaju i rade se gropovi u onim razbijenim otvotima gdje puše klima i stavljaju kese itd.
Nije baš Maky krš,ali bit će brzo ako se vako nastavi sa njime. ;)

A Regia se iskreno bar ja nebrinem i za ostale.Barem zato što su još novi,a i Prometovci ih koliko sam uspio skužiti "gledaju drugačije".Tako da se ja bar još za njega odnosno njih još nebrinem,ali vidit čemo kad dđe škola jer jako su kasno došli u Trogir odnosno na završetku škole.

netko

Vrata na Classic U ne dihtuju baš dobro.Recimo na 10 zatvaranja jedan put će ostati ovakva.Koći ih neko malo sitno željezo pri vrhu vrata. :(

maky

To sitno željezo je pretpostavljam za zaključat (ako mislimo na istu stvar), a koči ih vjerojatno zato, jer vrata kad se zatvore, moraju se dignut, a pretpostavljam da se ova dignu prije nego bi trebala...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Jedan jedini.Sl 232.Bus koliko je dobar toliko je i loš.Sama unutrašnjost se jako dobro drži s obzirom na sve,ali od buke motora nečuješ ništa skoro po cijelom busu.
Malo unutrašnjosti.

Sva svijetla su iz nekog razloga promjenjena(neon svjetla) i odmah stavljena ova iz nekog rashodovanog.

Sjedala u zadnjem dijelu mijenjana,također.
Prvo jedna plastična.

A zatim jedna iz o305(sory zbog sunca,ali mislim da se dobro vidi).