ZET razno (2)

Autor plavi ZET-ov bus volim, Rujan 05, 2011, 18:57:30

conecto

Uglavnom je mijenjano to da se po novom spominje glasnogovornik ZET-a kao vrlo važna faca o kojoj mnogo toga ovisi u funkcioniranju ZET-a, da nam očito planiraju skratiti satnicu jer očito više ne moramo dolaziti na posao 20 min kao do sada, da se spominje novija tehnologija poput FR City i displej...
Ostalo po starom - vozač je odgovoran i kriv za sve, ima hrpu dužnosti dok ga nitko od ostalih ne j..e pol posto, ekipa se ovim Pravilnikom od svega ogradila preko drugorazrenbih odvjetnika koji taj posao mogu raditi samo u nekoj takvoj javnoj firmi, za sve treba pisati izvješća...
...ili, treba mjeriti cucke i prtljagu, cucke i njihove vlasnike treba držati naprijed tak da ništ ne vidi na desnu stranu, ak se pas posere mora narediti vlasniku da to počisti (prije ulaska provejrio je da ima pribor za to)...
...ili treba upravljati vozilom prema uputama proizvođača koje nikad nitko nije vidio od vozača...
...ili kad displej ne radi mora istaknuti table ("natpise") kojih više pola nema jer je novi rukovoditelj APD već odavno dao srušiti soške u kojima su one stajale valjda otkad je garaže (god. 196x), sad stoje na porti, pola ih se pogubilo, a za nove linije nikad nisu ni napravljene...
...ili vozač je valjda kriv i kad na displeju ostane kriva linija kao nekidan jedan zglobni citaro prve generacije (čini mi se 540) vozi na 215, a gore piše "221 Travno" na sve tri strane (propisane ovim Pravilnikom), dobro da nije na 220 pa da vidiš belaja s putnicima (s kojima ne smiješ ulaziti u sukob, a ako uđeš opet izvješće, sreća ak nisi napustio kabinu), trebao je valjda reći da neće s tim busom na liniju (ako smije reći)...
...ili nema ulaska za kolica kad ti na 231 na drugi navrat natefteri npr. 616 koji nema predviđen prostor, a mlada majka kao subjekt rješenja problematičnog nataliteta ove zemlje već je skinula sve svece s neba prije toga...
...ili...s nebulozama koje nemaju veze s praksom moglo bi se unedogled...

Pravilnik kao pravilnik govori da nije problem u društvenom sistemu (jer je u većini prepisan iz prošlog) već u mentalitetu, a potpisnicima je ionako najbitnije da ostave pisani trag poput onih fontana u koje gleda kip V. Holjevca.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dean25

Već je preko 20 vozača i drugog osoblja iz APP dobilo otkaz u zadnjih mjesec dana.Trebao bi odgovarati onaj koji ih je zaposlio s tim lažnim diplomama.

marin

Tako je! Di je sad onaj koji je "ušecario" sve te novce??? Sad se skriva, bitno da se daje otkaz ljudima od 40-50 godina koji će teško sad naći neki posao. Pa da sam ja na mjestu šefa, lijepo bih pozvao dotičnog sa lažnom diplomom i nasamu mu rekao kakva je situacija, da neka završi školu, položi ispite, tek onda ako to ne napravi slijedi otkaz. Strašno

221

Ma je li Marine, ti bi pozvao na razgovor lažnjaka i rekao mu da ide završiti školu??!! A ne bi ga pitao zašto ju već nije završio i dobio pravu diplomu? Pa gdje mu se žurilo?

Zbog takvih falsifikatora mog je frenda sram reći da je završio Prometni faks, jer je postao sinonim za kupljenu diplomu.

I ništa tu nije strašno. Kad bi otkaz dobili svi u državi koji su tako dobili posao, kao i oni koji su primali lovu za zaposlenje, našlo bi se mjesta i za ljude koji godinama sjede na burzi a diplomu su dobili učenjem a ne kovertom.

822DoDo

Potpisujem! bijedna cijela drzava skupa sa ZET-om... :(
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

tamlover

Citat: marin  u Svibanj 15, 2014, 16:06:03
Tako je! Di je sad onaj koji je "ušecario" sve te novce??? Sad se skriva, bitno da se daje otkaz ljudima od 40-50 godina koji će teško sad naći neki posao. Pa da sam ja na mjestu šefa, lijepo bih pozvao dotičnog sa lažnom diplomom i nasamu mu rekao kakva je situacija, da neka završi školu, položi ispite, tek onda ako to ne napravi slijedi otkaz. Strašno

Ajme meni... Ne samo da nema razgovora nego ga ni ne smije biti. Tim ljudima diplome se nisu pisale u ZET-u pa da sada netko unutra za to odgovara, kao ni u jednoj drugoj firmi gradskoj iz koje trenutno lete lažnjaci. Nažalost, u vremenu od negdje 95. do 05. kupovanje diploma bilo je dostupno, društveno sasvim nezapaženo pa time i neproblematično. Prva polovica dvijetisućitih se još k tome pokazala kao vrijeme buma u zapošljavanju u gradskim firmama i eto ti kombinacije čije posljedice danas gledamo. Marine, prije nego kreneš pisati slične postove trebao bi znati da je uz obavezan izvanredni otkaz za onoga kome se utvrdi lažna diploma isto tako obavezna i KAZNENA prijava DORH-u protiv dotičnog lažnjaka. Ti ljudi su trenutno u ozbiljnim problemima i s obzirom na broj nezaposlenih, broj onih koji su devedesetih ostajali bez posla u hrpi propalih zagrebačkih tvornica i firmi a od kojih se neki nikada više nisu uspjeli zaposliti zbog najboljih godina ja ih ne mogu žaliti. Neki su se pokušavali dogovoriti oko sporazumnih otkaza bez kaznene prijave, ali oni koji su to potpisali nakon što je pokrenut postupak provjere mogli bi imati problema bili lažnjaci ili rukovodioci. Navodno je došla potvrda za 60 vozača ZET-a do sada, ima barem tridesetak ljudi u Čistoći koji su lažirali srednjoškolske diplome, u Zrinjevcu isto ima desetak šofera lažnjaka.... Nažalost, baš su šoferske diplome među najčešće lažiranima. A iza njih bi mogle (vjerojatno i trebale) biti diplome VSS-ovaca s Prometnih znanosti, ali kolko čujem čini se da se netko opet snalazi da na tom faksu zapinju provjere... Ne znam hoće li se izvući šefovi od kojih su najsumnjiviji oni koji su diplome dobivali u zadnjih godinu, dvije čime su najčešće završavajući nekakve lijeve fakultete i učilišta prikrivali lažne diplome na temelju kojih su zaposleni u Holdingu prije desetak i više godina. No, bumo vidli. Al da se možemo zapitati već sada tko nas to voza u gradskom prometu to je sigurno.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

marin

Vi ozbiljno smatrate da ovaj tko je primio novce nije kriv? Pa nabio bi ga negdje, da ne kažem gdje. Gdje će sad vozač od 40 godina? Naravno da to nije u redu, kazna ide za sve, ništa ja ne poričem, ali u prvom redu gospodin koji je uzeo kovertu.

Dreamwalker

Citat: marin  u Svibanj 15, 2014, 22:02:21
Vi ozbiljno smatrate da ovaj tko je primio novce nije kriv? Pa nabio bi ga negdje, da ne kažem gdje. Gdje će sad vozač od 40 godina? Naravno da to nije u redu, kazna ide za sve, ništa ja ne poričem, ali u prvom redu gospodin koji je uzeo kovertu.

Marine, jel stvarno misliš da bi ikoga trebalo biti briga gdje će sad taj čovjek koji je ostao bez posla nakon što je prevario poslodavca??? Jesi ti svjestan koliko ima KV vozača koji su uredno završili školu, imaju potvrdu o svom zanimanju, 25 puta su profesionalniji od vozača amatera i sjede na burzi jer im je netko na prevaru uzeo radno mjesto??? To ti je isto kao kad ti netko uzme mjesto na fakultetu, a da nema potrebno znanje, a ti izvisiš, uvališ se u probleme iako si podobniji za taj studij. Uzmi još u obzir ako je imao x tisuća kuna plaću, pa to pomnoži s mjesecima koliko je radio. Koliki je to novac??? Koliku će on imati mirovinu s obzirom na to koliku je primao plaću???

Znači, imaš KV vozača kojem je doslovno uništen život radi nekoga tko je na prevaru dobio posao. I ti bi prevarantu koji je čovjeku uništio život dao šansu za razgovor i pravio se kao da se ništa nije desilo??? Misliš da nekoga treba biti briga gdje će sad on??? A gdje će pravi KV vozač???

Takvim prevarantima treba dati izvanredan otkaz, lupiti kaznu od nekoliko desetaka tisuća kuna i maknuti im koeficijent za mirovinu koji su stekli na prevaru. Bez pardona i pitanja što će sad oni. A oni koji su takve zaposlili, treba istražiti jel se znalo da je diploma lažna i ako se znalo, i njega na cestu.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

Citat: Dreamwalker  u Svibanj 15, 2014, 23:42:08
Takvim prevarantima treba dati izvanredan otkaz, lupiti kaznu od nekoliko desetaka tisuća kuna i maknuti im koeficijent za mirovinu koji su stekli na prevaru. Bez pardona i pitanja što će sad oni. A oni koji su takve zaposlili, treba istražiti jel se znalo da je diploma lažna i ako se znalo, i njega na cestu.
Slažem se s ovim za tako zaposlene, ali oni koji su zapošljavali ne bi trebali samo na cestu i dobit po džepu nego u zatvor barem na par mjeseci, pogotovo ako se može dokazati primanje mita, no mislim da je vjerojatnije da će izvisiti samo ovi prvi.

marin

Ha-ha, moš mislit kak se nije znalo da su diplome lažne, za sve je to netko dobio lijepu pinku.

Tomek

Krenula je priča da na jesen ZET odvaja tramvaje i autobuse i autobusni dio ide u privatizaciju, kao kupci se spominju Zubak, Antunović i Todorić.. Zasad samo priča, al vidjet ćemo!

tamlover

...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

Citat: Tomek  u Svibanj 16, 2014, 17:58:28
Krenula je priča da na jesen ZET odvaja tramvaje i autobuse i autobusni dio ide u privatizaciju, kao kupci se spominju Zubak, Antunović i Todorić.. Zasad samo priča, al vidjet ćemo!
Pa priča se o tome već 20 godina... Da se i ide u davanje koncesije vanjskom izvođaču, ne bih se kladio da će sudjelovati samo domaći baje, a pogotovo oni koji nemaju puno utjecaja javni prijevoz sada. Možda sam glup i naivan ali čini mi se da jedino bi jedino Zubak mogao probati igrati ovdje, no sve u svemu vjerojatnije mi se čini da bi se ovdje ubacili mega-koncerni, recimo i u itekako korumpiranovoj Orbanovoj Mađarskoj sad je dio autobusa u Budimpešti preuzela Arriva, a ne domaći moćnici, iako politički vrh tamo trenutno radi na projektu sličnom "Franjinih 200". Ovo je veliki biznis i početnici možda neće dobro proći koliko god bili lokalno moćni, dok je koncernu koji ima nekoliko desetaka tisuća vozila lakše i prenijeti efikasne metode, i podnijeti i investiciju i gubitak koncesije.

MAN19464

Mozda su zato ranije otkupljeni autobusi, da bi imali mlađi vozni park na papiru u vlasništvu, meni se ovo čini kao lako mogući scenarij.
Ja sam čuo da je Zubak zagrijan za to al u kompi sa nekim Njemcem.
Zubak ima proizvodnju autobusa, pa možda i to ima neke veze da je zainteresiran za Zet.
Možda je to razlog ukidanja garaže v.g. i skorog izlaska zeta sa goričkih lokalnik linija
.
Da istina je da se jako dugo priča da bi Zet imao samo tramvaje, možda je došlo to vrijeme da se ta priča završi.

Majstor

Imalo bi smisla samo kad nebo bilo Bandica
Tko bi radio sa gubitcima / besplatne vožnje / nema šanse
Samo mi sudite pošteno !