Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

Ivan

Pa imaju 18 godina, u toj dobi su i MAN Avtomontaža i ostali robusni autobusi polako otpadali... Nagrizene šasije ili neke druge teže kvarove se ne isplati popravljati, jeftinije je rastaviti jednog da tri preživjela voze umjesto kupovati nove dijelove, nema manjka u voznom parku otkad Citelisi voze tako da nema razloga odgađati rashod, sve skupa normalno...

Portos

Citat: t4  u Lipanj 05, 2014, 17:03:24
Koji je razlog rashoda gb 136 i 139? :( Sve manje je zglobnih MANova, kako je krenulo, uskoro će izumrijeti u voznom parku. Nakon Avtomontažinih, ove 312ice su mi baš drage.
139 je navodno imao loš ovjes te je bio nestabilan u vožnji. Remont ovjesa bio je neisplativ i po isteku registracije je rashodovan.
136 je rashodovan zbog šasije koja je bila u lošem stanju, popravak nije bio isplativ.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

tramvajac 92

od ekipe u Mandlovoj su ostali još samo 125 i 127.

421

501-505 iako bez registracijskih pločica čekaju odlazak u OS već poduže vrijeme.
Mislim da će stajanje ostaviti traga na njima, naročito na zračnoj instalaciji i jastucima.
Majstore?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Znači, jel može netko potvrditi da su svi NG272 izrezani koji su bili u žici u APD-u?

Isto tako, 502-504 otišli u Osijek, šta je sada sa 501, 505, i 512 koji čini mi se isto stoji?

421

Citat: Tomek  u Lipanj 24, 2014, 01:57:26
Znači, jel može netko potvrditi da su svi NG272 izrezani koji su bili u žici u APD-u?
Može!
Citat: Tomek  u Lipanj 24, 2014, 01:57:26
Isto tako, 502-504 otišli u Osijek, šta je sada sa 501, 505, i 512 koji čini mi se isto stoji?
501 i 505 bez pločica stoje na parkingu, 512 i 515 očerupani, u iščekivanju svog kraja, zauzimaju dio kolnika nasuprot pumpe.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

lovac27

Danas u APVG izrezan rashodovani gbr.423. Očito su sad na redu i rashodovani gbr. 814 i 818, jer su sve iz njih povadili i očerupali ih.

MAN19464

Stim da nevade djelove, razbijaju stakla nevade motore itd.

uglavnom sve mora biti čisto zbog selidbe, užurbano se radi.

MAN19464

gb.423 je skoro bio kompletan nedostajalo nekoliko sitnica,danas su ga masakrirali.
prekršen je zakon, tamo se nesmije rezati zbog mogučnosti požara, sav dim se protezao u okolne kuće i stanove, vatrogasci su trebali dežurat dok se režu autobusi,a nisu.

Ivan

Još ne vjerujem da je Šibenik kupio 10 komada za finih po komadu 10.000 € pa im sad krepavaju, dok se u Njemačkoj za te novce kupi isti bus s pola tkm, 5 godina manje i klimom, a ZET ih je već očito vodio kao spremno za rashod... Valjda jedini vidljivo dobar financijski potez ZET-a zadnjih godina, uspješno su zaj..... nekog, al barem malo nade da još ima sposobnih ljudi u firmi, haha. 
good_boy

MAN19464

Mogli su im sad ponudit da si poskidaju djelove sa ovih koje režu, da imaju neke rezervne djelove.

conecto

Šibenčane to očito ni ne zanima previše. Ne znam jesu li dosad odlijepili s njih one oznake "ZET" i garažne brojeve.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

sokre

U Mandlovoj u žici je ostao još samo 515. Dosta rasturen.

Ostali netragom nestali.

TAM

Citat: conecto  u Srpanj 18, 2014, 13:37:42
Šibenčane to očito ni ne zanima previše. Ne znam jesu li dosad odlijepili s njih one oznake "ZET" i garažne brojeve.
Naravno da ih nezanima. Na većini nije uopće ništa skinuto, samo na par su skinuli gbr i "ZET"
Najvažnije da su oni njih već dosta dobro stukli jer nema niti jedna mečka koja nije dobila po sebi udubine, ogrebotine, polomljena svjetla itd...  >hammer<
Dani ponosa i slave!