Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

Ivan

Citat: 421  u Srpanj 18, 2014, 19:47:32
Disponenti su dobili dio VG službi, pa ih valjda opserviraju.Vrlo površno razmišljanje koje me čudi!
Ako živiš na području VG ili okolice, a radno mjesto ti postane APD, kad bi trebao krenuti na posao ako su pojedine linije koje je pokrivala APVG imale prve polaske oko 3 sata ili kasnije?
Krivo sam shvatio gore, ali mislim da definitivno nisam površno razmišljao o potrebama stanovnika, ako se ne varam ja sam prvi počeo ovdje pisati o ostavljanju autobusa po selima kako to radi Autotrolej. Ako je ZET tako trom da ne može srediti nekakvu ispostavu i parkiralište ako ne novi pogon ovdje, ako nije spreman minimalno uložiti u reorganizaciju i osigurati polaske od 4 h onda jednostavno nema više što tražiti u V. Gorici... Autoturist je sačuvao ZET-ov vozni red uključujući rane polaske na linijama koje je preuzeo, vjerujem da bi i ovdje.

NP-549

noćenje vani se počelo smanjivati dolaskom nove uprave 2010. godine, s ciljem smanjenja troškova (!!!!!)  al je vrijeme pokazalo da je to kontraproduktivno po pitanju svega pa je vraćeno već nakon godinu i pol.  NIsu nikad povučeni svi,  već su se petak navečer vraćali oni koji ne voze vikend.  Sad se više ni to ne radi.  Nema nikakvog organiziranog parkinga,  vozači se sami organiziraju i dogovaraju ovisno gdje tko živi i kako im paše (neko ima auto, neko ne, pa parkiraju kod ovog koji nema).   U interesu je da si sam središ mjesto za parking jer je ljepše sjest u bus u 4:50, a radiš od 5:00,  nego se dić u 3:15, pješačit do službenih kola u 3:45, vozit se ko kufer u garažu, pa onda prazan nazad tamo odakle si došao.

Problema nema nikakvih,  vandali su rjetkost, a ionako je sve kasko osigurano,  krađe goriva nema jer je jedan vozač izumio uložak koji se umetne u grlo rezervara pa je nemoguće cicat gorivo,  i onda je garaža po njemu napravila to za sve autobuse koji noće vani.

MAN19464

Dobro kaže tramvajac 92 da, treba 7 sati sna, a šta kad do 22 sata nemožeš zaspad kad neće san na oći, a tad je vozač ujutro pospan i opasan, nemožeš uvjek zaspat kad poželiš, pogotovo ljeti najljepše se zaspi oko ponoći.
Lijepo je to autotrolej rješio al to zet neće nikad napravit.

421

Citat: MAN19464  u Srpanj 18, 2014, 21:08:24
Dobro kaže tramvajac 92 da, treba 7 sati sna, a šta kad do 22 sata nemožeš zaspad kad neće san na oći, a tad je vozač ujutro pospan i opasan, nemožeš uvjek zaspat kad poželiš, pogotovo ljeti najljepše se zaspi oko ponoći.
Citat: tramvajac 92  u Srpanj 18, 2014, 20:21:37
",što znači dizanje oko 2 (ili ranije, ovisi kako kome)."
;D ;D ;D
Što pak ako imaš mladu ženu ili si friški u braku, a trebaš izvršavati bračne obveze?
A ima takvih forumaša!
Citat: Ivan  u Srpanj 18, 2014, 20:30:46
Krivo sam shvatio gore, ali mislim da definitivno nisam površno razmišljao o potrebama stanovnika, ako se ne varam ja sam prvi počeo ovdje pisati o ostavljanju autobusa po selima kako to radi Autotrolej. Ako je ZET tako trom da ne može srediti nekakvu ispostavu i parkiralište ako ne novi pogon ovdje, ako nije spreman minimalno uložiti u reorganizaciju i osigurati polaske od 4 h onda jednostavno nema više što tražiti u V. Gorici... Autoturist je sačuvao ZET-ov vozni red uključujući rane polaske na linijama koje je preuzeo, vjerujem da bi i ovdje.
Mi šumom, a Ti Ivane drumom!Tvoj komentar je kao predizborni Plan 21.
Spominješ potrebe stanovnika, a mi pretresamo kako će vozači ostvariti prve polaske.HELLOU!
BTW, VG kolege će (NAPOKON) dobiti mogućnost da na posao dođu službenim autobusom!
A što se tiče službi, postoji jedna od mogućnosti- da rad  vozača započne prethodni dan poslije 22,00 sata i traje nakon što ostvari prvi(e) polaske i povratkom na početno stajalište, završi smjenu do cca 5,00 sati. Netko može preuzeti  bus123 na terminalu ili stajalištu i odgusla ostatak "rane službe" do cca 10,00 ili 11,00 sati (ili prije). Samo će biti puuno nultih km, noćnog rada, potrošnje goriva i pospanih kolega. 
To su službe poput NL ili onih koje voze vozači službenih  bus123 bus123
Citat: MAN19464  u Srpanj 18, 2014, 21:08:24
Hoćeš li se možda (o)kladiti? Jesi tako jako siguran?
Dubrava postaje najjači pogon i država u državi Vašim dolaskom, jer se baš niste proslavili u simbiozi s Podsusedom! good_boy
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Tema je postala poprilično mračna, drago mi je da si malo humorom razbio ozbiljnost. Što se tiče razmnožavanja, pa, to je nezgodno, moraš čekat slobodan dan  ;D

Što se tiče ostavljanja busa po selima, trebalo bi tako nešto napraviti na nekim linijama, a da neke druge imaju prve polaske na način da se bus sa neke druge linije dopelja tam, npr. ujutro iz pogona Posused ide bus za Lipnicu (Havidić selo) i onda prazan od tamo do npr. Vukomerića ili Cerovski vrha. Prazni kilomeri su samo do Savskog mosta, tj. Stud. doma S. Radić.

Tako bi se smanjio broj autobusa što trebaju ostati preko noću u Turopolju. Ako sad u pogonu Velika Gorica imamo negdje 35 autobusa, recimo da nam 30 treba za izlaz, od toga pola može ići na linije iz Zagreba, znači 15 vozila treba negdje ostati. Tu nastaje problem, jer je ZETu rizik ostaviti bus, a vozačima je problem što se moraju dići (bez aluzija na sadržaj za odrasle, čitaju nas i maloljetnici  ;D) u sitne sate.

Prijedlog upravi: omogućite noćenje nekoliko autobusa van garaže, u mjestima gdje imate vozače i vozite linije. Primjer: umjesto da vučete 4 prazana busa iz garaže Podused da bi ostvarili polaske u 4:30 Štrpet-Savski most (161), 4:35 Kupinec-S. most (169), Klinča Selo-S. Most (165) i 4:40 Kupinec-S. most (162), ostavite  1 bus na području Kupinca i jedan na području Klinča sela/Horvata, da između ostaloga uštedite na putnim troškovima vozača koji putuju do garaže po bus i onda natrag.

Ista stvar na području Velike Gorice, Bistre i sesvetskih sela, ionako je većina voznih redova s prekidom pa se dnevni servis i ostalo može obaviti i u pauzi.

conecto

Uprava te poslušala jer oni razmišljaju upravo kao i ti.
Zaboravi!
Uprava je hrpa neumnih ljudi kao i čelništva ova dva grada. Da nije tako do ovoga ne bi nikad ni došlo. Neke su stvari odavno uhodane i zacrtane, oni nisu sposobni niti zadržati kontinuitet, a kamoli učinit neki napredak.
Ne mora biti ZET-ova garaža u centru VG, problem je to koji traje godinama i u tom se razdoblju moglo već naći prihvatljivo rješenje na tom području. Režem si lijevo uho ako oni i danas znaju ili imaju prividan plan kako će to funkcionirati, a dobro ne može biti nikako na ovaj način. Ne vjerujem da zna čak ni TJ...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

MAN19464

Koliko če sad trebat vremenski da se zamjeni bus kad rikne negdje na selu naprimjer u cerovskom vrhu koji je 30 km od gorice, pa dok dođe mehaničar iz dubrave, pa kad ustanovi da se nemože popravit pa dok dođe zamjenski bus, već vidim puno raznih problema.

tramvajac 92

Trebat će taman toliko da će stići na sljedeći polazak, ako je petak navečer, žao nam je, sljedeći polazak je u ponedjeljak u 5 sati. Ugodan vikend žele vam čelnici gradova Velika Gorica i Zagreb, te uprava ZETa.  >hammer<

Ivan

Nadam se da će biti disponirana pričuva u VG, ne vidim da se drugačije može organizirati zamjena vozila u razumnom roku...

Ne znam, pa mogli bi za najudaljenije linije poput 303, 311, 325 noću parkirati barem 5-6 autobusa na terminalu VG i za to bi moralo biti dovoljno mjesta kad linije osim 268 ne koriste terminal od 23:30 do 4:30, a organizacija smjena za tih par linija ostaje slična kako je sad u APVG; mislim, puno prijevoznika parkira autobuse na kolodvorima na kojima nema ograde.

Ostale sjevernije linije poput 308 ili 315 bi lako mogle imati isti vozni red, izlaz iz APP i APD bi bio isti kakav je i sad za 160 ili 270, ako tu počnu povlačiti prve polaske onda stvarno nisu fer.

Usput, ima li kakvih vijesti o reorganizaciji glavnih linija VG-Zagreb? Sad bi bilo lako staviti zglobne na 330, možda bi ju trebalo ostaviti i da duže vozi (pa i uštedi ponešto vozila, vozača i goriva u odnosu na 268), a i linija za Kvatrić bi bila jednostavna, ionako će valjda barem pola goričkih autobusa vozit preko Domovinskog mosta na liniju (ne vidim zašto ne bi), uostalom postoji i mogućnost o kojoj smo pričali ovdje, između jutarnje i podnevne špice autobusi s prigradskih linija mogu pojačati liniju za Kt dok idu na servis u Dubravu, i slično tako 330 dok idu u Podsused.

MAN19464

Nema nikakvih vijesti oko reorganizacije vg linija.
Sve se nekako radi u žurbi, bez neke jasne vizije i plana.
Oni če napravit neki plan na brzinu onda če se to pokazat da nevalja, pa če stalno nešto mjenjat, nakraju najviše
štete imat če putnici, a sve psovke pobrat če vozači.
Bit če tu svega.

NP-549

To je jedna vrlo jednostavna stvar za nekog tko ima imalo smisla za slaganje voznih redova.  Jedan dan posla

lovac27

prije se pričalo kako će garaža gorica preselit u krug Industrogradnje (bivši kamionski parking industrogradnje), tamo bi trebalo samo asvaltirat, radione postoje, vanjski betonski navozi postoje, parking je veliki i tamo bi mogli biti zglobni za 268.
to je bio prjedlog za vrijeme gradonačelnika picule, da bi grad preuzeo plac gdje je sad garaža, a velika gorica ima udio u industrogradnji zbog nekog duga prema gradu vg. 
neka opet ovo uzmu u obzir...

sokre

Palo mi je na pamet, kako će svi autobusi za Veliku Goricu ići iz Dubrave, možda pokoji put pošalju i nekog zglobnog na te linije.

Kako se i sada zna potrefiti.

MAN19464

Grad gorica nema ništa sa ovom selidbom garaže, barem tako kažu u uredu gradonačelnika vg-a.
Nema u gorici perona za zglobni bus jel treba računat na parkirane autoturistove autobuse.

Ivan

Pa radi čega bi iz Velike Gorice zglobni išli bilo kuda osim u Zagreb? Nema potrebe na tim linijama... Da se i uvede još jedna linija za Kvatrić mislim da je njoj bolje da prođe i ostatak Velike Gorice i okrene se recimo na željezničkom kolodvoru, a kod terminala ima samo prolazne stanice.

Zglobni se može vozit u rikverc po terminalu kroz ljude i ostala vozila, kako nam dokazuju svakodnevna iskustva po Črnomercu ::| , no nije baš da je pametno, a u VG selima niti potrebno.