Svasta

Autor man134, Prosinac 15, 2007, 14:13:17

zlikowszky

Ja bih još dodao i Eurobus AV 120...primjećujete da Neoplana ni ne spominjemo...:-)
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

TAM

Ma Eurobus i Neoplan (stariji) su najudobni autobusi nema im konkurencije. Kakva Setra to vama najudobniji autobus?  ???
Ja ne znam kako vi možete izdržati sjediti na onim "betonskim" Kiel sjedalima.
Dani ponosa i slave!

tomekk

Ko se vozio Setrom zna koliko je udobna. meni najbolje paše Volvo, a novi MAN-ovi i Neoplani imaju najgora sjedala. Ipak, ovisi to i o opremi. Kol'ko para, tol'ko muzike  :)
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Dreamwalker

Citat: TAM  u Studeni 30, 2014, 18:41:25
Ma Eurobus i Neoplan (stariji) su najudobni autobusi nema im konkurencije. Kakva Setra to vama najudobniji autobus?  ???
Ja ne znam kako vi možete izdržati sjediti na onim "betonskim" Kiel sjedalima.

Udobnost je subjektivna i ne mora svakome biti nešto udobno. Recimo, ja se rijetko vozim turističkim autobusima, ali sam se isti dan u razmaku od par sati vozio u Citylineru N116 (ATR ex1274) i Setri S 315 HD (ATR 1027) i meni je Setra bila udobnija. Isto tako mi je Setra 315 GT - HD od AP Varaždina bila neudobna, a 7 godina stariji Mercedes O404 (ATR 982) mi je bio super udoban.

Da skratim, udobnost autobusa ovisi o gazdi. Gazda je taj koji naručuje tip sjedala, broj sjedala i sve kaj utječe na udobnost. Koliko se dalo pročitati na forumu da neki Volvo autobusi od Autoturista su jako udobni, a Volvo autobusi od Briona su neudobni jer imaju preveliki broj sjedala. Tako da ni sama marka autobusa ne jamči udobnost.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

COVIK

Najudobniji bus u kojem sam se vozio i kojeg sam vozio je SANOS 315  yahoo
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

frukec

Iskoristit ću ovu temu pošto me kolega 'peron21' pohvalio u ujedno upozorio da ne koristim Imageshack. Dosad sam koristio Tinypic al sam primjetio da on ne briše slike nego sliku promijeni u skroz neku drugu. Potom sam se prebacio na Imageshack i on briše slike.
Što da koristim za upload slika da slike ostanu takve kakve jesu?!

Servis

Citat: frukec  u Veljača 27, 2015, 20:37:17
Iskoristit ću ovu temu pošto me kolega 'peron21' pohvalio u ujedno upozorio da ne koristim Imageshack. Dosad sam koristio Tinypic al sam primjetio da on ne briše slike nego sliku promijeni u skroz neku drugu. Potom sam se prebacio na Imageshack i on briše slike.
Što da koristim za upload slika da slike ostanu takve kakve jesu?!

Tinypic je ujedno i sklon hakiranju, nekoliko puta se dogodilo da su sve slike zamijenjene s nekom što je haker postavio.

Imgur ili ako želiš biti siguran - platiti 3$ mjesečno za Photobucket premium jer ćeš ostajati bez bandwidtha na kraju mjeseca.

peron24

Citat: TAM  u Veljača 27, 2015, 20:50:00
'peron24' a ne 'peron21'  ;)

Sad bi trebalo stajati 29 ili 30 umjesto 24  :-)
Za Frukeca: Buduci da imaš jako puno fotografija za upload onda je najbolje da napraviš barem dva različita accounta na Photobucketu  jer postoji mjesečno ograničenje nakon čijeg se prekoračenja slike privremeno uklone ali se nakon nekog vremena opet vrate. Najpraktičnije bi bilo da preko jednog accounta uploadaš npr. strane a preko drugog hrvatske autobuse, ili npr. na jedan stavljaš Manove,Neoplane i Volvo a na drugi Setre,Mercedese i Irisbus tako da bude preglednije.Ja sam 2011 koristio Imageshack i to bez accounta tako da su mi se nakon 2-3 godine sve slike postupno izbrisale. Zadnje 3 godine koristim Photobucket i svaka od mojih 670 slika je na svom mjestu. Brojni internet forumi su doslovno upropašteni zbog Imageshacka i sličnih neozbiljnih servisa koji su namjenjeni za privremenu upotrebu a naš forum zahtjeva ipak nesto profesionalno.

mate

Kolega je u pravu sto se tice Photobucketa, otkad sam na Forumu (jos malo pa 7 godina), samo njega koristim, a posto free verzije PBa imaju ogranicenu mogucnost, napravio sam si vise racuna, tako da ih rotiram svakih 10-15 dana, ovisno o kolicini slika koje su stavljene preko istih racuna, i to odlicno funkcionira. ;)

ChRiStIaN

Ja koristim postimage. Za sad nikakvih problema niti brisanja nisam primjetio. Poprilično je jednostavan za upotrebu također.
@ Autobusi Hrvatska @

Paško

ImageShack je prilično pouzdan ako na njemu imaš svoj account, iako ga ne koristim pa nisam siguran. Svakako, postavljanje bez accounta na njemu (a vjerojatno i bilo kojoj drugoj stranici) dovest će do slikocida nakon par mjeseci. Pogotovo na nečemu kao slike.hr, na hr stranice nikako ne uploadati!!!

Photobucket je definitivno najsigurniji. Sve slike su mi u istom albumu od 2011. i sve su na mjestu. Istina, bandwidth će stvarno ugnjaviti svaki mjesec, ali to se relativno lako premosti s više accountova -- preporučam jedan account za svakih 7/10 dana mjesečno.

Tinypic -- dobar ako želiš trajanje slike od par tjedana hi za ostalo nesposoban
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Servis

Citat: mate  u Veljača 28, 2015, 08:49:20
Kolega je u pravu sto se tice Photobucketa, otkad sam na Forumu (jos malo pa 7 godina), samo njega koristim, a posto free verzije PBa imaju ogranicenu mogucnost, napravio sam si vise racuna, tako da ih rotiram svakih 10-15 dana, ovisno o kolicini slika koje su stavljene preko istih racuna, i to odlicno funkcionira. ;)

Iskreno, meni je prilično smiješno rotirati free račune kad je 3$ mjesečno jedna kava u pitanju. Uzeli smo za forum jedan account tako.

frukec

Kako postavit 800x600 na Imgur-u?

5AR

Svaku sliku posebno, edit image, koji se nalazi ili ispod slike ili sa strane ispd zeleno označenog Publish to Imgur

kad se otvori

1. onda se desno gore označi Lock Proporties,  upiše 800x600
2. pritisne SAVE
3.kopira BBCode i zalijepi na forum.

frukec