Novi vozni redovi (2014)

Autor dean25, Siječanj 01, 2014, 18:49:04

dean25

Pa bude novi vozni red s primjenom od subote 13.9.,odnosno od nedjelje 14.9. (konkretno za liniju 226).

STIB

Da, objavljen je novi VR za 203 i 226, sve je više-manje isto kao i prije ljeta.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Ivan

Po novom voznom redu 279 vozi svakih 30 minuta subotom, je li to jedan bus s kratkim krugom 30 min. (mislim da će se vozači žaliti ako je) ili dva koja stoje po pola sata pa gube vrijeme?
Ili se možda kombiniralo vozni red s nekom drugom linijom (u to ne vjerujem iako bi bilo najbolje, no znam da je ZET zaboravio da se to može raditi i na gradskim linijama)?

Ivan

Citat: dean25  u Rujan 06, 2014, 23:48:55
Linija 128 od iduće nedjelje 14.9.dobiva novi vozni red za nedjelju (i blagdan).
Ukupno 1 polazak više u svakom smjeru,s tim da su mjenjana i neka postojeća polazna vremena i slijedovi polazaka (češći interval) nego do sada.
To je samo za dio dana vraćen takt 40 minuta koji je na 128 bio otkad pamtim, no genijalne "redukcije" su dovele do toga da je na mnogim linijama s Črnomerca ostao isti bus na liniji samo s prorijeđenim polascima pa je sad još više linija na kojima vozači imaju pauze po 15-20 minuta poslije 10 minuta vožnje, nikome nije palo na pamet da toliko rijetke polaske može po svim standardima, pogotovo kad nema nigdje zastoja u prometu, uredno obavljati recimo 2 busa za 3 rjeđe linije ili 3 busa na neke dvije češće umjesto da imaju svaka po dva, i ostaviti jednog po jednog vozača doma umjesto da mu se daje nedjeljna plaća, ili kad bi ih se na više linija uštedilo 5 smjena onda recimo staviti jedan dodatni bus radnim danom na 134 ili nečem drugom preopterećenom, no to je nuklearna fizika za genijalce koji slažu vozne redove.

STIB

Ovo je nešto što se i meni čini nelogičnim. Ne poznajem baš vozna vremena, pa ne mogu precizno računati, ali znam da linija 228(Svetice-Rebro) i subotom i nedjeljom vozi u 30-minutnom taktu (nedjeljom popodne čak u 60-minutnom), a krug traje (najviše) 15 minuta. Da li bi se tu moglo nešto iskombinirati pa ju barem tada povezati s nekom od drugih linija sa Svetica (203 ili 227)?
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

822DoDo

Citat: Ivan  u Rujan 11, 2014, 12:07:16
Po novom voznom redu 279 vozi svakih 30 minuta subotom, je li to jedan bus s kratkim krugom 30 min. (mislim da će se vozači žaliti ako je) ili dva koja stoje po pola sata pa gube vrijeme?
Ili se možda kombiniralo vozni red s nekom drugom linijom (u to ne vjerujem iako bi bilo najbolje, no znam da je ZET zaboravio da se to može raditi i na gradskim linijama)?
biti ce dva vozna reda. svaki ce imati 15min do n. jelkovca i 45min do dubca
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Ivan

Citat: Ivan  u Rujan 11, 2014, 12:20:27
To je samo za dio dana vraćen takt 40 minuta koji je na 128 bio otkad pamtim, no genijalne "redukcije" su dovele do toga da je na mnogim linijama s Črnomerca ostao isti bus na liniji samo s prorijeđenim polascima pa je sad još više linija na kojima vozači imaju pauze po 15-20 minuta poslije 10 minuta vožnje, nikome nije palo na pamet da toliko rijetke polaske može po svim standardima, pogotovo kad nema nigdje zastoja u prometu, uredno obavljati recimo 2 busa za 3 rjeđe linije ili 3 busa na neke dvije češće umjesto da imaju svaka po dva, i ostaviti jednog po jednog vozača doma umjesto da mu se daje nedjeljna plaća, ili kad bi ih se na više linija uštedilo 5 smjena onda recimo staviti jedan dodatni bus radnim danom na 134 ili nečem drugom preopterećenom, no to je nuklearna fizika za genijalce koji slažu vozne redove.
Naravno, svašta bi se dalo s tih 10 minuta viška, radnim danom i subotom bi se moglo poboljšati takt 227 koja ima sličan vozni red i masakrirana je produženjem na Bliznec, a ovo nedjeljom kad je takt 60 minuta je apsurd, taj bus se slobodno može maknuti prometa, a recimo dva prazna busa na 226 koji nedjeljom imaju produženi krug 80 minuta mogu odvesti 35+35+20=90 i obje linije dobiju takt 45 minuta, na 228 malo češće a na 226 neznatno rjeđe, usto je to isti takt kojim vozi 203 pa bi ih se moglo uskladiti...

Citat: 822DoDo  u Rujan 11, 2014, 14:09:08
biti ce dva vozna reda. svaki ce imati 15min do n. jelkovca i 45min do dubca
Jao, znao sam... I eto, pošto sad i 223 vozi subotom prorijeđeno svakih 30 minuta i ima po 15 minuta vremena viška, mogao je lako biti uveden kombinirani vozni red s tri busa i više nego komotnim voznim vremenima za vikend (3 ista putovanja kao radnim danom a 1 duže za 5 minuta) 25+15+25+25=90, takt bi bio isti, ali što se može kad jednostavno nema mozga.

Usput, jedina veća kombinacija gradskih linija koju vidim je 224-230 nedjeljom, dakle bus mora preputovati relaciju Dubrava-Dubec i dobiva se bezvezni takt svaka 2 h, dok na primjer bus na dodatno skraćenoj kružnoj lin. 232 može odvesti krug za 12 minuta, ali ima krug 1 h i jasno da stoji ostalih 48 minuta... Kako je došlo do ovako kriminalnog razbacivanja radne snage stvarno mi nije jasno, i katastrofa kakvih sve rasporeda ima... Tu se tako lako da napraviti milijunske uštede (ili korisna poboljšanja za natrpane linije kao 134 ili 220), no kad nema sposobnosti nadležnih naravno da se novci bacaju u vjetar, a ljudima koji to moraju odraditi upropaštava vikend i privatni život jer moji dojmovi iz razgovora su da bi većina vozača imala mrvicu manju plaću nego da moraju raditi tolike nedjelje...
I ovo je definitivno nešto na čemu ZET-ovi šefovi mogu sami raditi bez uplitanja JLS ili nekog drugog jer za putnike bi vozni red uglavnom ostao isti, za vozače vremena regularna jer bi bila ista kao radnim danom kad se sporije vozi, tako da ne želim opet čitati da je netko drugi kriv.

Ivan

Usput, ova "redukcija" 223 kombinirana s 279 subotom je identična situaciji 120 i 134 nedjeljom, linije koje voze svaka s krugom 40-45 minuta su nedavno apsurdno "reducirane" radi "ušteda" na krugove 60 minuta s 2+2 busa koje su imale, isto se moglo lako složiti jednak takt 30 minuta s tri busa, no to "odgovornima" jednostavno ne pada na pamet, ja ne razumijem kako ne vide koliko bi lako bilo kombinirati, ali kad nema znanja ni truda... Kad su došli zahtjevi s vrha da se naprave redukcije šefovima je bilo sasvim "normalno" uštediti par litara goriva, a to što su vozači puno skuplji, što vikendom moraju na posao na kojem 75% vremena zuje u prazno i što se mogu puno bolje iskoristiti radnim danom kad ima sve više redukcija koje se teže podnose se nitko nije sjetio, tako da se vidi kakvi umovi rade, očito ne znaju osnovne stvari kad bi ih se pitalo gdje su im pravi troškovi i kuda im najviše odlaze viškovi resursa, no siguran sam da nitko neće izgubiti posao, dobiti degradaciju, niti da itko od njih ima plaću manju od 150% zagrebačkog prosjeka...

kava

Dreamwalker

Citat: Ivan  u Rujan 11, 2014, 14:32:04
Naravno, svašta bi se dalo s tih 10 minuta viška, radnim danom i subotom bi se moglo poboljšati takt 227 koja ima sličan vozni red i masakrirana je produženjem na Bliznec, a ovo nedjeljom kad je takt 60 minuta je apsurd, taj bus se slobodno može maknuti prometa, a recimo dva prazna busa na 226 koji nedjeljom imaju produženi krug 80 minuta mogu odvesti 35+35+20=90 i obje linije dobiju takt 45 minuta, na 228 malo češće a na 226 neznatno rjeđe, usto je to isti takt kojim vozi 203 pa bi ih se moglo uskladiti...
Jao, znao sam... I eto, pošto sad i 223 vozi subotom prorijeđeno svakih 30 minuta i ima po 15 minuta vremena viška, mogao je lako biti uveden kombinirani vozni red s tri busa i više nego komotnim voznim vremenima za vikend (3 ista putovanja kao radnim danom a 1 duže za 5 minuta) 25+15+25+25=90, takt bi bio isti, ali što se može kad jednostavno nema mozga.

Usput, jedina veća kombinacija gradskih linija koju vidim je 224-230 nedjeljom, dakle bus mora preputovati relaciju Dubrava-Dubec i dobiva se bezvezni takt svaka 2 h, dok na primjer bus na dodatno skraćenoj kružnoj lin. 232 može odvesti krug za 12 minuta, ali ima krug 1 h i jasno da stoji ostalih 48 minuta... Kako je došlo do ovako kriminalnog razbacivanja radne snage stvarno mi nije jasno, i katastrofa kakvih sve rasporeda ima... Tu se tako lako da napraviti milijunske uštede (ili korisna poboljšanja za natrpane linije kao 134 ili 220), no kad nema sposobnosti nadležnih naravno da se novci bacaju u vjetar, a ljudima koji to moraju odraditi upropaštava vikend i privatni život jer moji dojmovi iz razgovora su da bi većina vozača imala mrvicu manju plaću nego da moraju raditi tolike nedjelje...
I ovo je definitivno nešto na čemu ZET-ovi šefovi mogu sami raditi bez uplitanja JLS ili nekog drugog jer za putnike bi vozni red uglavnom ostao isti, za vozače vremena regularna jer bi bila ista kao radnim danom kad se sporije vozi, tako da ne želim opet čitati da je netko drugi kriv.

Ovdje se komotno može dobiti 80 minuta. Otkad je uređen Kameniti stol, linija brže putuje jer nema rupa pa ne mora voziti kao po jajima. Prije je busu trebalo većinom 25 minuta radnim danom, a sad 22 minute. Nedjeljom kad nema toliko prometa, može i brže jer ne stoji na svim stanicama kad nema potrebe.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

dean25

Od ponedjeljka 6.listopada 2014.godine izmjena voznog reda na linijama 139,141 i 213.

dean25

Od ponedjeljka 20.10.:

-na liniji 107 doći će do korekcije vremena polazaka iz Žitnjaka u 16:55 za Jankomir,te povratno iz Jankomira u 17:35 do raskrižja Slav.avenije i Radničke. Navedeni polasci ostvarivati će se 15 minuta kasnije nego do sada.
-na liniji 282 radnim danom uvodi se novi dodatni polazak iz Sesveta u 07:40 za Novi Jelkovec.
-linija 279 u svim polascima zaustavljat će se i na stajalištima Ulica kaktusa i Zagrebačka 103 i to u oba smjera.

Anders

Pozdravljam usporavanje 279 kao ispomoć 212, sjetili su se da je i to gradska linija :) Ostatak mi se čini kao kozmetika, polazak u 7:40 iz Sesveta je vjerojatno da učenici taman stignu u školu. Kako će taj autobus dalje?
27302

dean25

Od ponedjeljka 3.11. radnim danom u primjeni će biti novi vozni redovi na linijama 160 i 269.

822DoDo

na 269 jos jedan (sedmi) vozni red...od 5:30 do 19:28
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

dean25

Novi vozni redovi na linijama 107,108,219,229 i 281.

281 samo 3 busa radnim danom.

219/229 subotom vozi linija 229 kroz Sloboštinu,
te također se na liniji 219 radnim danom povećava vozno vrijeme cjelodnevno.

108 ukidaju se polasci u 17:05 i 17:20.

107 polazak sa Žitnjaka u 16:20 po novom će kretati u 16:40,te povratno s Jankomira umjesto u 17:00 sada u 17:20.