ATP Šibenik - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:07:28

Teutonic

Digitalni je,ne znam zašto pitaš ako sam napisao,a ako je sarkazam onda nije smiješno.

TAM

Da se nadovežem da je i Regio (ŠI 700-EL) dobio nove natpise tj. dobiti će ih jer su stare skinute.
Vincekov Renault Master je i dalje u ATPu.
Dani ponosa i slave!

Shole

Citat: Teutonic  u Prosinac 23, 2014, 22:07:03
Digitalni je,ne znam zašto pitaš ako sam napisao,a ako je sarkazam onda nije smiješno.

Kakav digitalni tahograf te spopao na busu 2007. godište !?

Shole

Vidim da je utihnula rasprava o tahografu.  I bolje

TAM

Vi se uhvatili oko toga kakav je tahograf. Koga to briga, autobus su im teško smeće. Nisu ni ovi MAN Lion's Regio više u tako dobro stanju, a kako će tek za godinu dana izgledati ovi novi Irisbusevi kada ih idioti šalju na lokalne linije.
Onu kršinu od Setre šalju za Zagreb, a Domino za Raslinu. Molim Boga i nadam se da će ovi iz Čazmatransa ako su dovoljno pametni, a sigurno jesu potirati većinu radnika na cestu jer takvi ne zaslužuju raditi nego na ulici. Može ih biti sram!
Dani ponosa i slave!

TAM

A sigurnost  ??? tko j*** sigurnost, tu su ostali na istoj razini.  >hammer<
Citat:Ušminkani i modernizirani autobusi šibenskog ATP-a spremni za novog vlasnika

Odzvonilo je izgleda oronulim i neuglednim autobusima Autotransporta Šibenik pa će novog vlasnika dočekati u potpuno novom, suvremenom ruhu, primjerenijem 21. stoljeću.

Nekoliko autobusa tako je izvana oslikano prekrasnim fotografijama Šibenika, a početkom godine je, podsjetimo, u desetak ATP-ih autobusa ugrađen i besplatan flat internet. Putnici će sada tako, osim u moderno opremljenom interijeru, moći uživati i u oku ugodnom eksterijeru autobusa.

- Uredili smo i prigodno oslikali nekoliko autobusa na dugim ali i kratkim linijama, a to je tek početak. Naši autobusi će obnovljeni i potpuno opremljeni dočekati novog vlasnika. Popravljamo sveukupnu situaciju u ATP-u pa tako radimo na dizajnu autobusa- kazao nam je Ivan Rude, stečajni upravitelj ATP-a.

Podsjetimo, Autotransport Šibenik pri kraju je stečajnog postupka te nakon što je Država, koja od ATP-a potražuje 70 milijuna kuna, odobrila  Čazmatransu preuzimanje ATP-a, sve je spremno da ga preuzme najveći hrvatski prijevoznik Čazmatrans.

http://www.sibenik.in/sibenik/foto-usminkani-i-modernizirani-autobusi-sibenskog-atp-a-spremni-za-novog-vlasnika/33063.html
Dani ponosa i slave!

Teutonic

A nas koje se vozimo na lokalnoj razini je sve poslalo u k*rac...

Avtomontaža

Boli njih k***c za sigurnost i tehničku ispravnost. Najvažnije je ono kako izgledaju izvana, a to što unutra prokišnjavaju, što su iznutra devastirani (zahvaljujući neodgojenim putnicima), što su sicevi pokidani, što ne radi grijanje i indikatori i to što pola mečki ima lim umisto stakla i nekima ne rade stražnji displeji ih uopče nije briga. Policiju uopče nije ništa briga, a ovi u tehničkim stanicama im samo gledaju kroz prste. Kad bi ta policija radila svoj posao kako treba, 80% voznog parka bi bilo isključeno iz prometa, a kad bi u ovoj državi bilo reda, takvim bi se zabranilo da voze, a takvih prijevoznika u Hrvatskoj ima koliko oćeš. Ali onim spodobama iz Vlade je važnije to u kakvim se autešinama voze nego šta vozi našu djecu koje nažalost ima sve manje i manje.

Avtomontaža

Zna li itko šta je s Eurobusom ŠI 221-ET ??? Dugo ga već nema u prometu.

peron24

Ovo sa oslikavanjem su "šarene laži" da ne upotrijebim neku težu riječ. Još veća nebuloza je hvalisanje sa uklanjanjem starijih vozila. Ionako je vozni park premali za održavanje postojećih linija a kad bi još makli dva zadnja Graf&Stifta i Steyr Volva,par Tamova i Aabenri mogle bi voziti samo gradske i dio međugradskih linija. Zbog neurednosti i zapuštenosti autobusa netreba očajavati jer ipak mi nismo u Njemačkoj pa da nam i higijena treba biti važna. Bitna je samo tehnička ispravnost i sigurnost u prometu, a i tu je bilo svega pa je policija tijekom 2011 i 2012 često povlačila i nekoliko autobusa dnevno što bi na kraju dovelo do kolapsa na brojnim linijama. Tako smo jedne večeri 2011 imali slučaj da je Regio C ŠI-700-EL vozio za Šubićevac.
Meni najviše od svega iritira nepravda jer u ATP-u postoje podobne i nepodobne linije. Podobne su ove gradske, naročito ona za Šubićevac na kojoj  gotovo nitko i ne plaća kartu jer se na njoj voze isključivo penzioneri. Linija prometuje 30 krugova dnevno i proizvodi velike gubitke. Postoje brojne još neistražene malverzacije za Uskoka u svezi sa sufinanciranjem tih linija. Treba napomenuti da je karta u gradskoj vožnji paprenih 10 do 11 kuna, tako da se ja iz principa nevozim s njima. Uglavnom se iz radoznalosti provozam kad se pojavi neki novi bus, ili ranijih godina dok su vozili Mercedesi O305/307 napravio bih jedan krug u njima i to zbog nostalgije za starim busevima.
Podobna je također i linija za Zagreb, samo neznam imaju li oni neke realne šanse pored jednog Samoborčeka i Autotransa?
Lokalne linije su tradicionalno zadnja rupa na svirali. Ako se nešto bitno ne promjeni sa dolaskom Čazmatransa (a vjerovatno neće) trebalo bi razmisliti o nekakvoj građanskoj inicijativi. Barem da se angažirate vi koji se punoljetni. Postoje razne udruge za zaštitu potrošača i sa društvenim angažamnom uz pomoć kakvog advokata neke se stvari mogu postići. Najveći će problem biti ako isti ljudi budu vodili vozni park russian_roulette
Eurobus ŠI-221-ET nisam dugo vidio, ali registracija mu još vrijedi ???
Izgleda da se obistinila moja slutnja od prije 15-tak godina kad sam smatrao da će firma funkcionirati dok hrvatski Eurobusi AV120 budu mogli voziti za Njemački i sve dok uvezeni Mercedesi O305 i O307, Manovi Su 240 i Setre 130S budu mogli obavljati gradske,lokalne i tada još krucijalne radničke linije. Danas nažalost svoje najteže a možda i posljednje trenutke prolazi tvornica lakih metala TLM koja je bila nezamjenjiv partner ATP-u zbog prijevoza radnika ali i nekad moćnom teretnom prijevozu koji je trajao do početka 2000-tih.

Kad smo već spominjali "manikuru" i "pedikuru" evo primjera kako su Riječani radili na promociji grada Šibenika i svoje rentabilne i relativno nove autobusne linije. Mala škola marketinga  hi

http://i1081.photobucket.com/albums/j356/AMFanovPBaccount/Bari/DSC00031.jpg

TAM

Eurobus (ŠI 221-ET) je završio sudbinu kao Eurobus (ŠI 593-EA).  :-[
Bova Futura od Gaje je dobila novi motor i danas je vozila Split-Zadar. Prestrašno je što su oni napravili od toga autobusa.
Karoserija mu se raspada, da ne bi sada ja to pričao to je prije mene već opisao kolega Servis.
Citat: Servis  u Srpanj 01, 2008, 12:42:25
Ne razumijem zašto ih obnavljaju jer kad sam se vozio sa jednom prije par godina, mogao sam uhvatiti ispod prozora i drmati tu cijelu stranu busa. To nije za obnovu, to je za rezanje.

Što se tiče linija Čazmatrans jedino zanimaju međužupanijske i međudržavne linije, ovo ostalo ih ne zanima.
Dani ponosa i slave!

Shole

Pa šta će onda bit sa gradskim linijama i prigradom   (linije za ostale općine i gradove u istoj županiji)

Servis

Pozivaš se na post iz 2008. tad nije bilo Gaje. To se odnosilo na onu s klimom s kvadratnim svjetlima koja je u rashodu (tako da sam i ja tad pogriješio, obnavljala se druga bez klime).

TAM

Ne znam je si li me razumio kod ove Bove je isto. Ja sam se danas vozio s njom i doslovno kako si ti napisao mogao sam drmati tu cijelu stranu autobusa . To se moglo primijetiti i kada smo ulazili u zavoje. Cijela se strana "micala".
Dani ponosa i slave!

Servis

Aha.  No ništa čudno s obzirom da se Futura karoserijski ništa nije mijenjala od predstavljanja 1982. godine - samo šminkanje detalja. Očito se nije poradilo na čvrstoći karoserije.