Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

822DoDo

Uvjeren sam da ga je odvukla dizalica a ne kombi i mislim da na ovom forumu nema vidovnjaka koji bi znali kad ce opet u promet, ili?
Ja mislim da ce u promet kad ga sloze  :P
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

822DoDo

Conecta gbr.433 dizalica odvukla iz Dubca
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

421

Citat: Dominik MAN NG312  u Veljača 10, 2015, 00:31:52
Jel se zna kad će opet u promet?  :) :D
Već sutra je u prometu   thumbs jer nedostaje  bus123 
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Dominik MAN NG312

Super, odlično! :) I još jedno pitanje koje me zanima, zašto ZET ne pofarba sve NG-jce 312 u plavo? Izgledali bi ljepše i modernije i da svi odu na generalnu obnovu! I da im obrišu ili operu displeje jer im se slabo vide pogotovo po noći!  :)

Ivan

Citat: Dominik MAN NG312  u Veljača 10, 2015, 22:08:31
Super, odlično! :) I još jedno pitanje koje me zanima, zašto ZET ne pofarba sve NG-jce 312 u plavo? Izgledali bi ljepše i modernije i da svi odu na generalnu obnovu! I da im obrišu ili operu displeje jer im se slabo vide pogotovo po noći!  :)
Ti baš tjeraš priču da moraju ostat u prometu... Shvatili smo što hoćeš reći, u redu je...

Konkretan odgovor, ne idu svi masovno na sređivanje zato jer to košta a veći popravci i preinake se ne rade na serijama koje polako odlaze u rashod. Radi se po potrebi na vozilima na kojima se vidi da će moći izdržati još neko vrijeme, konkretno kad karoserija ima puno korozije, i kad ispod šasija nije raspadnuta, inače se ostavi da ide dok ide.
Naravno, bilo je i iznimaka kad su neki SG220 i O305G par mjeseci prije masovnog rashoda otišli na kompletno sređivanje, no to nije baš primjer za pohvaliti se, očito su tad servisi radili svojom logikom da bus može još vozit i da ga oni trebaju sredit iako je nabavka novih i masovni rashod starih bio očekivan; no vjerojatno i oni u ovoj banana državi i gradu koji pod Bandićem više nego prije često nelogično funkcionira a nabavke se stopiraju 5 godina pa budu pretjerane, razmišljaju i da se onda kad se Bandić razbacuje parama zapravo nikad ne zna kad će kaotični Grad i uprava bankrotirat ili odlučit zakinut servise, pa obustavit i nabavku novih, i sredstva za održavanje starog voznog parka...

To da treba očistit displeje na nekim starijim autobusima, istina, nekad ni preko dana nije lako pročitat natpis, žalosno je koliko prašine se skuplja a nikoga nije briga, nije valjda tako teško očistiti ih...

Dominik MAN NG312

Pa jer mogu ZET-u poslati neki mail da pitam da očiste displeje ili su stvarno tako lijeni?  :P
P.S Baš me zanima kad će opet kupiti nove buseve? Za 5 god.?  ;D

tramvajac 92

Piši slobodno, obično odgovore, iako sumnjam da će zbog maila nekaj promjeniti. NG312 se sigurno nećemo rješiti do sljedeće prave nabavke (ove navodne mini plinske gadosti ne računam) koja bi trebala već biti u planu, tipa treba nam xy solo, xy zglobnih, xy troosovinskih itd., a koju ne očekujem još 2-3 godine.

Što se tiče toga da trebaju ostati u prometu, trebaju i nakon što nabavimo nove  bus123, nekoliko najboljih, za pričuvu.

Portos

Citat: tramvajac 92  u Veljača 11, 2015, 09:34:50
Piši slobodno, obično odgovore, iako sumnjam da će zbog maila nekaj promjeniti. NG312 se sigurno nećemo rješiti do sljedeće prave nabavke (ove navodne mini plinske gadosti ne računam) koja bi trebala već biti u planu, tipa treba nam xy solo, xy zglobnih, xy troosovinskih itd., a koju ne očekujem još 2-3 godine.

Što se tiče toga da trebaju ostati u prometu, trebaju i nakon što nabavimo nove  bus123, nekoliko najboljih, za pričuvu.

To su već punoljetni autobusi i skori rashod je izgledan. Ukoliko ih idućih mjeseci budu krpali i popravljali to će biti znak da skorih nabavki novih vozila neće biti. Ukoliko ih nastave rashodovati jednog po jednog onda bi to mogao biti nagovještaj da se planira nabavka novih autobusa. Meni ih je dakako žao, odlični su to autobusi ali dugo su predstavljali okosnicu autobusnog prometa u APP i definitivno su izvoženi i izmućeni. Mogu oni još neko vrijeme ali do nekog većeg kvara ili dok im šasija ne istruli do stanja kada popravak niti bude moguć niti isplativ. Ionako izlaze na linije samo radnim danima, koriste ih pri prijevozima navijača, a kada voze voze uglavnom na dvokratnim voznim redovima ili onima sa kojih se ranije povlače u garažu.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Ivan

Mislim da neku golemu nabavku nećemo više vidjeti, a vjerojatno ni da nikakvu nabavku nećemo vidjeti ove godine osim isporuke minija ako to nečem bude uopće služilo, tako da je izgledno da će ih se polako održavati koliko se može bez planiranog masovnog rashoda... Situacija je još uvijek razmjerno stabilna pa mislim da se rashod još po 5 komada starih zglobnih po pogonu može dogoditi bez posljedica, ionako možemo očekivati redukcije zbog nedostatka vozača  ::| , a i ako miniji napune recimo 105, 129, 159, 214, 277, 278, 280, bit će viška prosječno novijih solaša za recimo 114, 119, 124, 206, 219, 237, što je stabilna računica ako NL263 koji se vjerojatno približavaju i 2 mil. km ne počnu u VG otpadati, no mislim da su čvrsti i jaki i da zasad neće koliko god da su izvoženi...

Dominik MAN NG312

Slažem se, po meni najbolji busevi na svijetu! :D Bolji od kockica  :) A što se tiče njih oni će prije otići u rashod nego NG312, jer nemaju tako super motor!  ;D To se vidi po tome jer se kockice polako rashoduju u zadnje vrijeme a NG312 nije niti jedan rashodovan već dosta godina! Živjeli nam naši dobri, super NG312!!!!  :) :D :-* yahoo

Ivan

Nije rashodovan nijedan par godina ali ne znam što ti to znači, od serija 1996-1997 rashodovano je po četiri i NG312, i stoji ili rashodovano četiri O405GN od jednakog broja nabavljenih 10+10 i 10+10, tako da trentno nema razlike, a što se tiče motora, ne mora značiti da slabiji motor kraće traje.

Opet izgleda treba ponoviti da se uglavnom rashoduju zbog stanja šasije, a ne zbog motora koji se može zamijeniti i možda ionako ima par komada viška s rashodovanih, takve stvari se čuvaju ako se odmah ne iskoriste.

tramvajac 92

753 na 115 ostao na Rudeškoj (prema Remizi) u kvaru, ne mogu se 3. vrata zatvoriti.

ttoommaa

Jučer se gbr 530 vratio u garažu sa natpisom da je u kvaru uz pratnju kombija

ttoommaa

Gbr531 stoji na glk s natpisom da je u kvaru

ttoommaa

Po gbr 209 došao kamion, lokacija glk