Rashodi, posudba i selidba vozila između pogona (1)

Autor Ivan, Kolovoz 18, 2008, 21:33:51

Tomek

MAN NG 312 gbr 147 mi se sve čini da više nećemo gledati. Naime stoji u Podsusedu bez vozačkog stakla, prednje maske, harmonike i poklopaca oko hladnjaka tako da bi to mogao biti prvi noviji NG 312 koji je pa-pa.

Dominik MAN NG312

Kaj fakat?  :o
Pa ja se želim još voziti u njemu! :-[
Kad si ga vidio?
Daj slikaj i pošalji da se uvjerim!

822DoDo

Dominik dosadan si s takvim komentarima...ja volim kockice koliko i ti te manove ali to su stare rage i raspadaju se vec od tolikog koristenja i (ne)odrzavanja (i vrag bi se dosad raspao) i uopce nije cudno da se polako rashoduju
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

atr-zgb

Ivan

:( Znači ipak idu u VG...

Kao da se namjerno radi protiv logike kad se toliko drži SL283 i Conecte dalje od prave eksploatacije. Zadnji put u 30 godina da je pogon VG imao malo u nekoj mjeri prilagođenije autobuse s više sjedala je bilo kad su dolazili dosta udobni SL200, SL202, O305 i O405, i to je bilo samo zato jer su bili stari i nije dugo trajalo, a sigurno nisu išli jer su bolji za linije jer su prije išli potpuno neprikladni gradski TAM-ovi s manje od 30 tvrdih sjedala; onih par starih prigradskih P je bilo skoro zanemarivo kao i unikati 840 i 850...

Ne mogu shvatiti umove onih koji donose odluke u ZET-u za VG, ni prije s TAM-ovima a još manje sada. Jednostavno žalosno.

Samo se nadam da se to ne radi zbog poštede SL283 i Conecta koji planirano rade osjetno manje km od niskopodnih (na istoku ne voze ni jednu ozbiljnu liniju, na zapadu vikendom skoro ne izlaze iz garaže), da ne bi ispalo da ih se nekom namješta za jeftine pare u nekoj skoroj prodaji, jer su vjerojatno svestrana i tražena roba među prigradskim privatnicima.
russian_roulette No možda i bolje da idu bilo kuda nego da se ponašaju kao da im ti autobusi skoro uopće nisu potrebni.

Jedino se nadam da druga serija Citara mlađa par mjeseci od Conecta neće odmah u VG kad se jednom rashoduje prvu seriju NL263 za par godina, no skoro više ni nemam nade da će ZET ikad logično funkcionirati.

No dobro, nadam se da će ovi dugo izdržati jer izgleda da su stariji NL263 dobro legli pogonu VG, a ovi se drže još malo bolje, barem vizualno izgledaju meni jako dobro, možda i bolje održano nego godinu i pol mlađi NG313.
Koliko god mi bili draži u Zagrebu, bolje da idu oni nego raspadnuti i tvrdi Citari koje bih radije poslao nazad u APD.

STIB

Citat: Ivan  u Travanj 07, 2015, 14:06:41bolje da idu oni nego raspadnuti i tvrdi Citari koje bih radije poslao nazad u APD.
Slažem se (ako misliš na 650-654)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

frukec

Gbr. 26  6.4.2015. u 22.40 došao u pogon VG

MAN19464

822DoDo

Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

MAN19464

Ivan

To se spremalo otkad su došli novi mini, ne očekujem da će bilo koji O405N preživjet, a možda ni dočekat ovo ljeto.

TAM

Citat: MAN19464  u Travanj 10, 2015, 11:22:44
Trula šasija, nemože se spasit.
Ma što se ne može spasiti, pošalji te ga u ATP Šibenik i za mjesec dana ko nov.  ;)
Dani ponosa i slave!

MAN19464

istina, trebali su ga poklonit, pa makar za djelove.
To bi Šibeniku dobro došlo, ovako samo smeta u Gorici.

MAN19464

Gb. 26 je samo na posudbi, večinom stoji kao pričuva i šalje se na liniju samo ako nema drugog rješenja.

STIB

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU