AP Varaždin - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:59:47

tramvajac 92

Kaže njihova web stranica:
Citat:AP Varaždin kreće u modernizaciju elektroničke mobilne prodaje autobusnih karata sa slovenskom firmom ČETRTA POT.

Ugovor o suradnji potpisali su gosp. Boris Šolar direktor firme ČETRTA POT i Predsjednik uprave i vlasnik firme AP Varaždin, prof.dr.sc. Antun Presečki.

Pojednostavljeno, ugrađuje se sistem kakav već ima Presečki, Samoborček, itd.

tramvajac 92

MAN ex Ames je postao 683.

tramvajac 92

Jučer je u 12:00 za Varaždin išao 258 (Neoplan Euroliner, plavo-bijeli, dupla zadnja vrata), taj polazak ide jedan dio puta autocestom i tu nastaje problem. Taj bus dođe bez problema do 100 (vrti se na kojih 1600 RPM), ali se jako trese kad se toliko vozi, prednja vrata znaju nekad jako lupiti pri otvaranju (nekad ne), ima ručni mjenač, 6 brzina, video nadzor (ne znam radi li), display ima (kontrole su iznad vozačevog sjedišta). Sjedala su tapecirana tamnoplavo, s nekakvim uzorkom, dovoljno udobna. U prvom redu ima ogromni stol s držačima za piće. Dok se koči zna iskočiti neka greška, vjerojatno su kočnice potrošene.

U odnosu na Trendlinera ima puno više mjesta za putnika a čini mi se da je i vozaču lakše, pošto ima više prostora za odložiti sitnice tipa kemijska, karte, prtljažne karte itd.

Pošto taj bus često zna ići na izlete (uostalom Mate ga je u Brodu uhvatio) trebalo bi urediti to da se ne trese kad ide 100ku.

MrMarko

Plavo-bijelog eurolinera sam neki dan u Rovinju vidio na liniji Varaždin(13:30)-Poreč(21:10).. Ne znam da li oni imaju praksu pregledati autobus koji ide na dulju relaciju, ali to bi definitivno trebalo postati normalna stvar, da se bus temeljito pregleda prije dalje relacije, kako se ne bi događale stvari poput te da vozač iz 51. pokušaja uspije zadnja vrata zatvorit, pa npr. da se ne dogodi da tek iz 20.puta retarder počne reagirati i slično.. Ove dvije opaske se ne odnose na euroliner nego općenito..

XboX

Jarane budi sretan sto on moze da uhvati stotku ikako ti eurolineri su zivo sranje od busa ima ih kod nas u bosni kolko hoces smece zivo elektronika im nije jaca strana zna se desiti da u krivinama citava instrument tabla pocne svjetliti blicati pale se sve lampice i td. i td.. Dobar je taj vas jos se drzi jedan od boljih Pozz  hi

art

Pozdrav Svima...
Zadnji puta kod komentiranja me mnogo ljudi ovdje poklopilo al ako je itko imalo imao ponosa il da se sad opet ne jave "ulizice" od sadašnjeg gdina. Vlasnika, želju provozat se sa AP-om shvatiti će da je ova tvrtka u nepunih dva mjeseca uništena do te mjere da nemaju više dovoljan broj vozača,mehaničara... Vozačima su smanjene plače za 10% ( Vozač sa 30.radnih dana dobije plaču od 4300,00 kuna sa dnevnicama, gdje god imaju spavanje snizuje im se dnevnica jer bi trebali očito spavat u autobusima i ne daj bože da se istuširaju...) , ne poštuje se ni jedan Hrvatski zakon o odmoru vozača, itd... Autobusi koji ne podnose lošu naftu gase se po cestama...
Traže limare, cestare, konobare i plačaju im autoškolu sa B-kategorije na D-kategoriju a vozači će znati što to znači... Netko je ovdje izjavio da je gdin. Vincek zahvaljujući AP-u izgradio sve što ima, pa kad se sve skupa sada vidi sadašnji Gdin. Vlasnik AP-a ide na ruku konkurenciji sa prelaskom iskusnih vozača i ljudi iz uprave da se razviju u najjaču autobusnu tvrtku u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj a AP da se pokopa do kraja... glavauzid

niki

Dakle, rijetko dajem komentare, jednostavno sam lijen, ali na ovakve gluposti jednostavno si dam truda. Art, vidim da uopće nemaš pojma o AP-u, niti ljudima koji tu rade, niti o njihovim primanjima, niti o cijeloj situaciji, pa je bolje da se suzdržiš komentara o temi koju ne poznaš. Ovakav negativan stav, ljutnja i jad prije svega šteti tebi.

travego33

Prilikom preuzimanja firme koja se nalazi u problemima ona firma koja preuzima najprije se mora suočiti s neradnicima u toj firmi koju preuzima a takvih ima prekoviše,uostalom da ih nema firma se nebih našla u problemima u većini slučajeva.
Netko je navikao neradit a da plaća dolazi a onda kada se počne uvoditi red onda je paljevina po vlasniku,a šta je čovjek mogao popravit za 3 mjeseca ono što se uništava godinama i vjerovatno nije u mogućnosti odmah ni nabaviti nove autobuse jer je dosta novca dao za kupnju firme a te nove autobuse kad se nabave isto tako nije lako ni dati nepoznatim vozačima zato ljudi daj malo se spustite na zemlju i pričekajte godinu ipo-dvije pa onda ocijenite radi li se posao ili nije a ja uopće ne sumnjam da će Presečki uvesti reda..
Uostalom ista su se prepiranja od dežurnih dušebrižnika na forumu  radila i u temi Croatie Bus i Ap Imotskog pa su te firme danas u boljem stanju nego prilikom preuzimanja.Toliko od mene!!

tramvajac 92

U svakoj firmi ima onih koji ne rade skoro ništa (a ono što rade, rade krivo), i imaš neke koji se maximalno trude. Većina je negdje između, naprave posaao kako treba.

Što se tiče stanja Eurolinera, preuzimanje nije izgovor da se rješe kočnice i getriba, pošto i u Krapini imaju 2 komada, ako ne znaju u Varaždinu rješiti, znaju u Krapini ili u MAN servisu.

travego33

Što se tiče kočnica  i mjenjača svakako se slažem kolega za to ne smije niti treba postojati izlika.

art

Možda netko drugi nije upućen u ono što se u Hrvatskom  jeziku zove "Zakon" koji se ne poštuje. Možda nisam upućen al znam da je danas radnicima iznešen Ugovor o radu u kojem samo jedna sitnica il jedna stavka ugovora govori da vozač ne smije dvije godine otići iz tvrtke i slučajno raditi nakon otkaza za druge autobusne prijevoznike... Samo danas otišlo troje vozača a u ovih mjesec dana je otišlo barem 15-tak vozača a o slijedećih mjesec dana da i ne govorimo... Nisu vozači ti koji su AP dofurali u stečaj ni oni radnici u radionici,krivce tražite drugdje,a uostalom svi podaci su objavljeni i na internetu pa i oni da je AP u stečaju imao milijunski profit... Što se tiče primanja pitaj vozače koliko su im se srozale plaće za više radnih sati...Ne šteti meni ništa, ja ne ovisim o nikome u AP-u a ni itko od mojih, ja želim iznijeti ono što se dešava a ako je netko nekom odvjetnik ok...  good_boy

niki

Opet se moram uključiti, jer G. Art opet ima pogrešan navod. Dakle nije da nekoga štitim, nego mi je jednostavno smiješno i žalosno da se šire neistine. Znači, ugovorima o kupoprodaji imovine i preuzimanju radnika stoji između ostaloga i klauzula o preuzimanju svih prava radnika, pa tako i plaća na rok od godine dana. Znači, nema smanjivanja plaća, to je prva stvar.
Drugo, da je AP u stečaju bio godinama u milijunskom dobitku - malo morgen. Ja na internetu kojeg ti navodiš kao izvor ( portal Poslovna Hrvatska ) vidim slijedeće ( samo za 2014. da neidem predaleko, ali ako te zanima, javi se pa ti mogu dati sve podatke.

Sredstva           Prihodi               Bruto profit        Neto profit          Zaposleni
03005615   AUTOBUSNI PROMET D.D   .    HRV   VARAŽDIN    114.888.500   96.877.000    - 2.895.300    - 2.895.300    383,00

Znači ukratko, skoro tri milijunčeka zgube, samo lani.

I još treće, ne znam koji se to zakon ne poštuje, ako se i ne poštuje neki zakon, za to postoje institucije da to utvrde, a ne ovak, da se netko blati bez ikakvog dokaza...

alamunja71

e moj niki,,,,instititucije???? haloooo pa mi smo u Hrvatskoj. Bitna je praksa a ne podaci na internetu,,a to moraš raditi u firmi ili biti bar u "blizini". Činjenica je da je otišlo bar 20 šofera,a još ih odlazi,pa se čudim zašto ?

shef

A zašto deseci tisuća ljudi odlaze iz ove zemlje?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

alamunja71

Bravo shef,točno u srediste teme..