APP Požega - fotografije

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 15:17:26

mate

Dva Citylinera, ex.ATR - ex.1273, danas 244, te ex.1275, danas 236

mate

Gbr.114 jutros na Šešlijama

malo unutrasnjosti (65+1 relativno udobnih sjedala)

te za kraj neplaniranog skracenog izleta (posto je krajnji cilj trebala bit Panonika u Tuzli, međutim zbog prosvjeda BiH umirovljenika u Orahovici Donjoj, smo zavrsili u Petrovu), ispred Termi Ozren

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

mate

164 veceras na Baska - Osijek

Dreamwalker

Svaka čast mate na ulovu. Ova slika je sramota za APP. Slati takav autobus na krug od 950 kilometara je jedna velika sramota. Ako nemaš autobus koji je prikladan za takvu liniju, ne bi ni trebao dobiti koncesiju. Znam da ovo nije jedini biser ovog prijevoznika, ali mi nije jasno kako si jedna grupa kao što je ATR to može dopustiti.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

NP-549

Vozio je Autotrans  Zagreb—Korčula sa UL-kom pa je valjda i ovo pod normalno.

Po preuzimanju prve serije 315 GT-HD u Ulmu  (1050-1052), u razgovoru vozača i zaposlenika Setre dotakli su se namjene tih autobusa.  Paaaa, vozit će Split-Hamburg umjesto O404.  A svi u Ulmu ostadoše bez texta.  Pa to vam je autobus za maximalno 500 kilometra u jednom smjeru,  ako imate više takvih linija uzmite HD i HDH.  Gazda zaključio da su i ove dobre.  Na kraju i jesu vozile (i dan danas voze) na takvim linijama.   

UL/GT  — 200-300 km
GT-HD — 500 km
HD — 1000 km
HDH — > 1000 km

To je bilo objašnjenje o namjeni Setri serije 300

Dreamwalker

Razumio bi da su cijenom nejjeftiniji pa da se mora ušparat na kvaliteti, ali što kad su uvijek najskuplji. Nikad neću zaboraviti izjavu jednog njihovog vozača: "Ja brate ne znam koja se budala vozi Autotransom kad imaš puno jeftinijih i kvalitetnijih opcija."
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Scarface

Nije problem u tome je li bus comfort class (gt-hd) ili top class (hd/hdh). Realno, svaka setra 415/416/417 gt-hd može biti jednako luksuzna kao i hd verzije, samo treba nadoplatiti za bolji tip sjedala i ne natrpat ih previše. Primjerice, app ima 2 troosovinke 416 gt-hd, obje sa 48 sjedala i busevi su fantastični, prostrana sjedala i jako udobna. 417 gt-hd njihove su također odlične kao što ima i par komada 415-ica koje imaju čak i djelomično kožna sjedala.

Slažem se da UL verzija nije nikako za liniju koja radi skoro 500 km u jednom smjeru, ali može i gore. Na Pula-Požega sam jednom vidio Setru 315 gt :o  Sve te multi class setre mogu tipa na liniju ZG-PŽ, eventualno ZG-OS, sve iznad toga je kriminal. I najbolja stvar je što firma jako dobro posluje, na većini linija su puni čitavo vrijeme.

NP-549

S obzirom kamo se putuje ovih dana pretpostavka je da ljudi nose kofere.  Volio bi te vidit da slažeš kofere za 50 ljudi u bunkere od UL-ke ili Regia.  Žive puzzle. I još na svakoj većoj stanici moraš pola torbi pobacat van i vratit nazad.  Nisu bezveze HD i HDH napravljene sa prostranim bunkerima jer lijepo možeš slagat po redu po kojem ćeš vadit. 

A ako se već može od GT napraviti luksuzan bus, zašto onda u DUbrovniku voze skoro pa samo HD i HDH busevi a samo tramakaju ove sa kruzera na neki izletić. Prtljage nema nitko

lussin

Slaganje 50 kofera je općenit problem, neovisno o busu. Sjećam se kad sam išao u Dalmaciju u ATR 1379 i kad vozač morao na trajektu preslagati kofere za dvije cure koje su izlazile prije Malog Lošinja. 3 van 1 unutra

mate

zlepur1

Citat: Scarface  u Srpanj 18, 2015, 08:32:37
Nije problem u tome je li bus comfort class (gt-hd) ili top class (hd/hdh). Realno, svaka setra 415/416/417 gt-hd može biti jednako luksuzna kao i hd verzije, samo treba nadoplatiti za bolji tip sjedala i ne natrpat ih previše. Primjerice, app ima 2 troosovinke 416 gt-hd, obje sa 48 sjedala i busevi su fantastični, prostrana sjedala i jako udobna. 417 gt-hd njihove su također odlične kao što ima i par komada 415-ica koje imaju čak i djelomično kožna sjedala.

Slažem se da UL verzija nije nikako za liniju koja radi skoro 500 km u jednom smjeru, ali može i gore. Na Pula-Požega sam jednom vidio Setru 315 gt :o  Sve te multi class setre mogu tipa na liniju ZG-PŽ, eventualno ZG-OS, sve iznad toga je kriminal. I najbolja stvar je što firma jako dobro posluje, na većini linija su puni čitavo vrijeme.
Ali nije razlog zašto se šalju prigradski autobusi na tako duge linije.Možda zbog većeg broja sjedala, ali ali ona je udobna za vozača ali nije za putnike .To je ipak veliki minus.Još jedan minus na liniji OS-ST je što su izjednačili cijene sa panturistom štanije pohvalnojer jepoznato da je panturist jedna od najskupljih kompanija.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

VISEON

Na ST-u su 417 GT i 419 GT i imaju 2 polaska navecer u sezoni. Bilo je cak u igri da ce voziti privatnici zbog nedostatka buseva.

maxkuki

Idem u srijedu s njima u Novalju pa me baš zanima s čim idem :)

VISEON

Do Zd setra 415,415,417,419 :)
Poslije vjerovatno opet setra 415 ;)