Libertas - gradske linije

Autor dulib, Prosinac 02, 2007, 22:10:38

narancasti

Citat: man750  u Srpanj 29, 2008, 16:57:02
Citat: narancasti  u Srpanj 29, 2008, 11:12:22
sinoć je gb 75 vozio liniju 1A
Ja sam ga vidio i jutros na 1A. Kojeg city-ja mjenja?
koliko sam vidio gb136

narancasti

Gb 74 vozi umjesto gb 93 linija 4
gb 1 vozi na liniji 8 umjesto gb 99
linija 9 gb 3

lionsclasic

g.b 1 vozijo i  jučer na liniji 8 a g.b 3 danas vozi na liniji 9 umjesto g.b 76.nemoguće da se ovi svi busevi mjenjaju radi kvarova(to bi značilo katastrofalno održavanje) a ja sam uvjeren da to nije tako.Najvjerovatnije da se tu radi o servisima i tehničkim ili periodičnim pregledima a čini mi se da je to uobičajna pojava svako nekoliko vremena ispravite me ako se varam

man750

Citat: lionsclasic  u Srpanj 30, 2008, 12:18:02
g.b 1 vozijo i  jučer na liniji 8 a g.b 3 danas vozi na liniji 9 umjesto g.b 76.nemoguće da se ovi svi busevi mjenjaju radi kvarova(to bi značilo katastrofalno održavanje) a ja sam uvjeren da to nije tako.Najvjerovatnije da se tu radi o servisima i tehničkim ili periodičnim pregledima a čini mi se da je to uobičajna pojava svako nekoliko vremena ispravite me ako se varam
Ima i kvarova, oštečenja, saniranja oštečenja, ali i servisa i kontrolnih pregleda  i to su razlozi zbog kojih izlazi rezerva na liniju
Valjda ce sad odlijepiti ostatke reklame sa g.br.76 kad je vec u garazi. Mogli bi i sa g.br 73 skinuti i obojati ga narancasto(vjerovatno je istekao ugovor kao i kod g.br 76- bila je ista reklama i stavljena u isto vrijeme)
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

narancasti

na liniji 9 danas SU220 nisam vidio gb

EDIT: riječ je o gb 15

narancasti

Već par dana gb25 vozi  na 4ici

lionsclasic

vozi zbog toga jer g.b 102 ima slomjena stakla na prednjim vratima neka dvoiica ih kako sam čuo slomila rukama u nedjelju ujutro.pa ga g.b 25 mjenja u ovom turnusu na liniji 4

narancasti

gb3 jučer vozio na relaciji PILE-PORT GRUŽ

Srđan

Zbog gruške noći danas su se niskopodnjaci mogli vidjet po neubičajnim mjestima kao i linija 3

man750

Da linije 1A i 1B su rerutirane ,ali bez ikakve pripreme od strane nadležnih službi.
Tako u Ulici Andrije Hebranga nisu označene privremene stanice u pravcu zapada(gradonacelnica je izjavila da nema uvjeta za promet autobusa u tom pravcu- kako sada voze?), vozaci se zaustavljaju na mjestima gdje su prije mnogo godina bile stanice (opet prisiljeni na prekrsaj). Ali pored toga najveci problem su nepropisno parkirani auti,a policije po obicaju nigdje za vidjeti.  Pauk isto tako nije primjecen.  Kod Solske baze autobusi ne mogu normalno trakom za desno skretanje zbog nepropisno parkiranih, jer policija i pauk to toleriraju vec godinama ,vec moraju trakom za pravo do semafora i onda nepropisno skretati desno, iako horizontalna i vertikalna signalizacija to ne dozvoljava. Ali za Libertasove vozace je to izgleda normalno ,umjesto da se zaustave, oni cine prekrsaje. A pauk je trebao samo da premjesti dva-tri nepropisno parkirana vozila i autobusi bi mogli skretati normalno i po propisima. Sluzbe iz Libertasa ili Grada(zavisi tko je  nadlezan) trebale su obiljeziti privremena stajalista, ali to nije napravljeno(nista neocekivano za Dubrovnik). U Zagrebu sam primjetio da kad se stanica privremeno mice cak i samo za neki metar stavljaju se privremene oznake, ali u Dubrovniku to nikom ne pada na pamet.
Kad ce u ovoj drzavi svi redom biti sankcionirani za prekrsaje. Pa i oni koji su odgovorni za takvo stanje, a ne da vlada anarhija
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

man750

Na liniji 3 vozi g.br.3, a za Mokosicu g.br. 1, 72 i 73 umjesto city-ja
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

narancasti

Citat: man750  u Kolovoz 09, 2008, 22:23:47
Na liniji 3 vozi g.br.3, a za Mokosicu g.br. 1, 72 i 73 umjesto city-ja

ispravak
za mokošicu voze gb1 i 73na liniji 1B,a gb 75 linija 1A

kriticar

Opet je vrijeme za redovnu promjenu autobusa na linijama
Od sutra pa slijedećih 14 dana bi trebalo da voze ovako:
linija 1A gbr 135,137,139
linija 1B gbr 134,136,138
linija 1C gbr 99
linija 2 gbr 100
linija 3 gbr 95
linija 4 gbr 97,104 i 105
linija 5 gbr 98
linija 6 gbr 93,96,103,106 + jedan iz rezerve
linija 7 gbr 102
linija 8 gbr 94 i 101
linija 9 gbr jedan iz rezerve
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

man750

Danas popodne na liniji 8 vozi g.br.106 (umjesto 99)
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU

Srđan