Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

Shole

Za to bi trebalo dijelit momentalni otkaz. 

MAN19464

retarderi u PAVG-u na večini starih MAN-ova neradi niti se namjerava popravit a na ostalim nije za uporabu to tako jako napikava da voznju čini jako neugodnom, pa ju zato vozači iskapčaju na gumb . Moraju voznju učinit udobnijom jel za neispravan retarder nema rješenja, pa se moraš snalazit.
što se tiče prokišnjavanja u gorici puno MAN autobusa prokisnjava a nemaju klimu. kad je prolom oblaka tad je frka jel vozači mjenjaju autobuse prije izlaska traže se koji neprokisnjavaju a ove voze u radionu i brenerom
suše
sjedala.

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

822DoDo

Primjetio sam da bus gbr 544 ima vani glasovnu najavu ko i tramvaj...eto ga sad na 107 i na svakoj stanici (zapravo vozio sam se samo pola puta i na 5 stanica sam cuo) se cuje "linija 107, smjer Žitnjak)
Jel to vec netko primjetio i jel ima toga i na drugim busevima?
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Westin

Citat: 822DoDo  u Kolovoz 22, 2015, 14:22:15
Primjetio sam da bus gbr 544 ima vani glasovnu najavu ko i tramvaj...eto ga sad na 107 i na svakoj stanici (zapravo vozio sam se samo pola puta i na 5 stanica sam cuo) se cuje "linija 107, smjer Žitnjak)
Ima na drugim busevima.Na nekima ne radi ili je stišan koji imaju zvučnik

Ivan

Citat: 822DoDo  u Kolovoz 22, 2015, 14:22:15
Na zapadu grada već dugo ima većina linija, ako ne sve, samo kao i ostala najava na većini autobusa je ugašeno ili smanjeno do kraja.

tamlover

OVDJE JE DOZVOLJENA SAMO RASPRAVA O AUTOBUSIMA U AKTUALNOM VOZNOM PARKU ZET-a

*svi postovi mimo gore navedenog bit će brisani (a ne premješteni kao danas u novi topic "Buduće nabavke autobusa - rasprava")
*za sve ostalo vezano uz ZET potražite odgovarajuće teme, a o autobusima općenito, tehnici i sl. pišite u podforumima s proizvođačima autobusa a ne u gradskom podforumu ZET

...i bilo je lepo i navek TAM bu....

NP-549

Slažem se da je rasprava krenula u nekom drugom smjeru,  ali nije pala s Marsa.  Krenulo je od komentara sadašnjih autobusa s osvrtom na moguće buduće nabavke.  Iluzorno je očekivati da će se u pola žustre rasprave netko sjetit - ajmo u drugu temu. 

smogovci.bbb2

Ako je netko naporan onda su to Ivan i Shole koji pljuju po svima koji nemaju mišljenje kao oni. Ako nemam pravo napisati (kao putnik kome je autobus zapravo namijenjen i nisam "expert" za mehaniku kao dotična gospoda moderatori) da je meni Irisbus Iveco Citelis smeće, onda čemu forum zapravo služi?! OK, neka na njemu onda raspravljaju samo stručni ljudi. Lp hi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

NP-549

Ako se netko navozio Citelisa  (ja nisam, osim na noćno punjenje), onda njegovo mišljenje je kud i kamo vrijednije od tvoga kao povremenog putnika.  Jedini još veći biser je ovaj NG312 koji plače jer su ti MAN-ovi  na izdisaju i oće da se kupe isti takvi polovni.   Get real. I meni je bilo krivo kad su se pilili TAM-ovi  260A116 iako sam se odgojio u njima i poslije ih se navozio.  I dan danas mi ih je žao, al ruku na srce,  pregazilo ih je vrijeme i bili su za smeće.  I sigurno mi nije padalo na pamet plakat kako treba kupit polovne TAM-ove.

lussin

O ukusima se ne raspravlja. OK, tebi je Citelis smeće, drugima nije, kraj priče

citaro

Smogovci, svatko ima pravo na svoje misljenje, ali daj ga onda argumentiraj kao Ivan, a ne odgovaraj izjavama poput 'onda se nemok voziti u novim MAN-ovima kad dodju'... Kakva je to rasprava?

conecto

Citelis ima zasebnu temu i tamo su (smo) vozači iznijeli svoje mišljenje još otkad su došli, dakle prije nekih 6 godina pa sve nadalje. Novi članovi nek malo prouče forum osim što raspleću davno ispričane priče uz začine svojih stručnih mišljenja
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Primjer 1

Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 20, 2015, 17:54:50
Usporedbu sa Ikarusima nisam ja izmislio nego sam pitao vozače ZET-a koji ga svakodnevno sa mukom voze i ta je usporedba metaforička.

Jako je malo današnjih vozača ZET-a vozilo Ikaruse da bi znali što je "muka" i zapravo je ta metafora za veliku većinu iz sfere "rekla-kazala". Ja sam ih se navozio, iako je i to za prave vozače više fama nego stvarnost, jer tko je znao fino je i Ikače vozio, a nisu ni oni baš svi bili katastrofalni. Bili su više loši za firmu jer su se kvarili, što je za vozača u prijevodu odmor do dolaska servisa. Veća je muka bila voziti tvrdi MAN 890 UO (ako netko zna što je to uopće).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...