AP Varaždin - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:59:47

ivan03

Od saznanja Vašeg bivšeg člana očito su busevi potrebni, radi se o 25 Volva 8700 LE, a stigli su iz Norveške ako se ne varam & 2 Bove Future jedna starija (euro 3) i jedna novija (euro 4-5)

tomekk

Citat: ivan03  u Kolovoz 27, 2015, 18:25:09
Stiglo ih je 25 bajo moj, i 2 Bove

Ja sam napisao šta je rano jutros bilo u garaži. Priča je bila da će bit više, al ne pišem šta nisam vidio, no zato bi se dala raspravljat namjena tih autobusa i stvarne potrebe, a s obzirom na cijenu za koju su kupljeni,može ih kupit i 50 pa od njih napravit jednog poštenog. Nadam se da su odmah naručili i nove gume za njih  klinac
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

tramvajac 92

Stvarno, čemu 25 LE autobusa? Osim ako misle s njima voziti djecu u školu ili napravit smisleni gradski prijevoz u Varaždinu.  umnik2

tomekk

Nemaju gradsku konfiguraciju sjedala i trebali bi bit za škole jer je dosta autobusa za rashod, a i dosta privatnih autobusa je povučeno iz AP-a. I da, jutros ih je još uvijek bilo 6, a ne 25. Ostali u dolasku.
RIP Grga

tramvajac 92

Onda ima smisla. Neke je trebalo rashodovati već i prije, ali dobro. Btw. ni ISUZU nema gradski raspored sjedala

ivan03

Još 5 ih je stiglo danas u Krapinu, vjerojatno će u ponedjeljak biti u VŽ-u

tomekk

Volvo 8700 LE iznutra:
Koliko sam informiran, autobusi su 2006. god, ex Connexxion. Kao što se vidi sa slike, iznutra u jako dobrom stanju, 47 super sjedala kakvih se nebi posramili i turistički autobusi, super motor... E sad nedostaci: automatski mjenjač - malo nepogodan zbog konfiguracije terena, velik međuosovinski razmak - treba puno prostora za skretanje itd., nema webasto - zima i -15???, nema radio, autobus se neda zaključati kao niti spremnik goriva, niže profilne gume pa je i sam autobus dosta nizak i nepogodan za ovo područje - koliko čujem neki su već zapeli po cesti i još nešto o čemu sam već prije pisao - svi su došli sa jako istrošenim gumama koje su i bočno toliko izlizane da se ni dimenzije nedaju pročitati...
S aspekta putnika ok, za vozača i ne baš. Baš me zanima kako će se kretati potrošnja...

RIP Grga

sibencan

Da, ex. Connexxion Interliner, kao i jedan od zadarskih Integra  bus123
Eurobus AV 120

Shole

Treba vidit da li postoje negdje isti takvi modeli sa 295 gumama.   Citaro je uvijek na 275, a  NF Setra ima 295, a na istoj šasiji su.  Znači da se može.

Automatski mjenjač nemora nužno značit nešto loše,  dapače.  Pitanje samo koji točno mjenjač je nutra.  Ako niš drugo, lamela će trajat 500 tisuća dok kod običnog 150 ako jašu jarani.   Ako retarder slabo drži i sporo ide u rikverc onda je gotova rikverc lamela.  Neznam detalje, ali naši su u RIjeci imali neki jeftini trik za sprečavanje krađe goriva. Koliko mi je kolega objasnio, limar naprave neki tuljak koji se nabije na grlo, a na dnu su pokrižani tondini  (armaturno željezo) i nemože nijedno crijevo proć.  Jedina mana mu je što moraš lagano sipat gorivo jer brzo pjeni.

Dreamwalker

Kako misliš lagano sipat gorivo? Treba manja brzina protoka goriva u odnosu na onaj na benzinskim pumpama za javnu uporabu? Ako se to ugradi na nova vozila pod garancijom, ne gubi li se garancija zbog neovlaštenih preinaka na vozilu?
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Shole

Prvo i osnovno ova vozila nisu nova nego 2006.  Rekli ste da je nedostatak što se rezervar neda zaključat pa pretpostavljam da bus noći vani, a ne u garaži.  Bravica na porteli ne znači ništa i zato sam objasnio kako su naši to riješili.  Sipat laganije znači držat pištolj u ruci cijelo vrijeme i točit polako da ne pjeni jer onda izbaci pumpu.  To traje minut više nego obično al obično živcira pumpaše jer nemogu  zabit pištolj nutra i otić ća dok on sam ne izbaci.  Zato mora vozač bit tamo i reć mu da polako toči jer će inače natočit malo goriva

tramvajac 92

To bi trebalo voziti školske linije, pa u svakom slučaju ostaju vani navečer.
Ovako su izgledali u prvom životu: (T Houdijk , wikipedia)

Čudno kako nemaju webasto, ja sam mislio da bez toga ne kupuju buseve sjeverno od Grčke.

Zaboravio sam dodati, 681 je ex 186, Volvo 8700. 657 i dalje vozi u AP.

tomekk

To bude vozilo svašta, ko i svi lokalni.
681 je ex 176, a ne 186  ;)
Btw, zaboravio sam napisati da je kapacitet tanka skromnih 250 l što znači da će se puniti svaka 2 dana...
Retardera koliko znam nemaju.
RIP Grga

Shole

MOžda imaju nekako drugačije izvedeno grijanje.  Uglavnom, ako su do sad OK funkcionirlai tamo gdje su bili, ne vidim zašto nebi i dalje.  Što se tiče rezervara,  naši autobusi se tankaju svaki dan bez obzira na veličinu.  Neznam kako je kod vas,  dal se busevi točne u krugu garaže ili negdje vani na karticu ?   A retarder bi morao imat pogotovo ako je automatik.  Ako nema ručice, neznači da ga nema,  možda su 2 stupnja na pedali

tramvajac 92

Volvo LE vozi i linije (D. Križovljanska, Vinica). Najveći broj koji sam vidio je 705. Ima ih i više, bova je 713.
Bova Lexio vozi G. Rijeku.