Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

111222

doista lipo izgledaju  :) ali ako je boja troleja narančasta, nek ih dostavljaju u toj boji, bez obzira šta se radi o plinašima...mislin, nismo u ZG pa da su autobusi plavi

Boki651

Slažem se, mogli su biti narančasti s ovim naljepnicama. Ovako se izgubio vizualni identitet, ali gotovo je sada, kada su se već 4 vrte plinaša nabavile (Citelis, Urbanway, Kapena, i sad zglobni Urbanway)

lussin

Zašto se ponovno vodi rasprava o boji autobusa? Plavi su jer se želi privući posebnost tih autobusa, a i opet, zar nije bolje da ipak bude šarenila u v.p.?

111222

iskreno sumnjan da je građanima bitno jel bus ide na benzin, dizel, plin ili bio dizel...ako su na vrh pojedinih avtomontaža mogli staviti naljepnice, mogli su i "novoj gardi"... kad za jedno 50 godina trolej nabavi buseve šta idu na struju onda će ti bit crveni ili žuti da se istakne "posebnost"... još fali da RI postane ST prije...svaki bus u drugoj boji

Ivan

Ima možda smisla malo obilježiti novo gorivo i podići ekološku svijest ponekom naljepnicom (ako je plin uopće toliko eko, a kasnije će ih valjda biti manje jer postaje uobičajeno gorivo), ali potpuno nova shema za pola flote jedne firme zbog goriva? Mislim da to nema smisla. Isto kako i neki rijetki gradovi imaju odvojene boje za bus, tramvaj, trolejbus, ja zaista ne vidim čemu to.

Putnicima u biti na kraju gorivo ima veze koliko i snaga motora, kud bi došli kad bi se svaka razlika vidjela u bojanju busa.

Uniformnost obično daje ljudima osjećaj da se radi o ozbiljnom sustavu, a ne šarenilo koje ispada ne samo neuredno nego i zbunjujuće jer netko tko ne pozna stvari se može zapitati vrijedi li uopće ista karta u onom drugom, tako da uopće ne vidim po čemu je šarenilo bolje u bilo kojem slučaju...

Tomek

Osim boje ono što je još nevjerovatnije je i da su garažni brojevi preskočeni, no tako je kako je, glavno da novi autobusi stižu.

Shole

Vjerovatno bi i CItelis i Urbanway odlično izgledali u narančastoj boji.

A kad je već morala bit drugačija boja jer je netko tako odlučio,  da su barem vratili onu retro  sivo/plavo/zelenu sa starih mercedesa i Sanosa.  Ona je baš posebna, nitko nije imao onakve buseve

Avtomontaža

Ja neman ništa protiv te sheme bojanja jer mislim da se ove reklame nebi dobro uklopile s narančastom. Meni se ove njihove ekološke reklame baš sviđaju (mislim na onu stranu s autom, biciklom i stablom). Par puta kad bih ih vidio u gradu sjetio bih se onih ATP-ovih O305-ica iz Hamburga poznatih po šarolikim i živopisnim shemama i njemačkim reklamama.

kico101

Hoćemo li vidjeti 817-820 u redovnom prometu do Nove Godine?
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Matija87

Citat: kico101  u Studeni 14, 2015, 08:32:17
Za par dana je ceremonija predstavljanja autobusa , tako da da  :)

smogovci.bbb2

Može mi netko objasniti logiku da se kupi autobus sa bočnim displayem u prikolici a onda se preko njega izvana zalijepi naljepnica (shema za plin)?! Pogledajte Bari-jeve slike.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Shole

Prosvjetli nas,  gdje ti vidiš reklamu preko displeja ?

Shole

Citat: kico101  u Studeni 14, 2015, 08:32:17

Ponedjeljak 16. studenog je  parada  (kiča i neukusa, kako bi rekao jedan kolega),  i nakon toga kreću u promet.  Sva 4 će vozit na gradskim linijama

Avtomontaža

smogovci.bbb2

Citat: Shole  u Studeni 14, 2015, 10:58:20
Prosvjetli nas,  gdje ti vidiš reklamu preko displeja ?

Odgovori 990, autor Bari, od 06.11., treća slika, g. br. 817, između 3. i 4. vrata. Ako loše vidim, isprika. Ali meni to ne izgleda da se vidi display.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza