Man Lions City

Autor man134, Studeni 28, 2007, 22:06:01

man134

jucer ujutro gbr 139 bio u remizi ,vjerojatno zbog tipkala neznam  :(

Srđan

narancasti

man134

gbr 136 ima snomjeno staklo,od cega neznam,

miky

Valjda je staklo SLOMLJENO.

narancasti

zbog toga i nevozi,danas ga mjenja gb73 na liniji 1A

Srđan

man134

Citat: narancasti  u Kolovoz 26, 2008, 11:20:07
jucer sam se vozio u jednom city.ju i presao je oko 140 tisuca kilometara,ali nisam vidio gb

slicna je situacija i kod gbr-a 134 a kako i nebi isto voze,kod svakog citija je ista kilometraza isti "teren" prelaze uglavnom mala je razlika...
nastavite ovdje raspravljati o citima da ne pretrpavamo topic "vozni park"

man134

nekidan sam vidio jednu ratkapu od jednog citya i odmah je do prvom vozacu koji se tu zateko i on je do u remizu...

NP-549

Hvala na informaciji o km. 
Kakve su im inače smjene?  Baš me zanima koliko krugova ima u jednom danu i koliko km ima jedan krug.  S obzirom da svi imaju oko 140 000 km, a imaju godinu i dva mjeseca, to ispada oko 10 000 km mjesečno.  Pošto su vjerovatno i stajali neko vrijeme, znači da prelaze više od 10 u mjesec dana.

kriticar

Citat: man134  u Kolovoz 27, 2008, 13:23:01

nastavite ovdje raspravljati o citima da ne pretrpavamo topic "vozni park"

Pa još uvijek piše da je moderator man750. Što ti onda glumiš.
Mislim da je stvarno dosta tvojih budalaština.
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

narancasti

Citat: NP-549  u Kolovoz 27, 2008, 13:34:29
Hvala na informaciji o km. 
Kakve su im inače smjene?  Baš me zanima koliko krugova ima u jednom danu i koliko km ima jedan krug.  S obzirom da svi imaju oko 140 000 km, a imaju godinu i dva mjeseca, to ispada oko 10 000 km mjesečno.  Pošto su vjerovatno i stajali neko vrijeme, znači da prelaze više od 10 u mjesec dana.

jedan krug je oko 12km,a jedan autobus napravi oko 25-30krugova dnevno

lionsclasic

Pile-Mokošica je nešto malo više od 12 kilometara a puni krug bi trebao biti Pile-Mokošisa-Pile,a to bi trebalo biti 25 kilometara.A kad pogledaš raspored polazaka za liniju 1a i 1b tjekom jednog dana svih 6 lion-s city-a polaze(što sa Pila što iz Mokošice)210  puta što je 105 punih krugova ili 17,5 krugova po svakom autobusu što bi ispalo da svaki od njih dnevno pređe 437 kilometara.Ali naravno ovo je samo čista matematika naravno da neki prave malo manje a neki malo više.Po meni  ovi autobusi prelaze dnevno između 400-500 kilometara.Ovu moju matematiku mi je potvrdijo jedan vozač libertasa s kojim sam dobar prijatelj:kaže mi da dnevno niskopodni autobusi prelaze 500-ak kilometara i da su svi ti autobusi nagurali između 145 i 150 tisuća kilometara.I još mi je rekao jednu zanimljivost da tjekom ljeta klima radi cjeli dan ali naveče je prije zadnja dva kruga moraš ugasiti da bi imao dovoljno goriva za odvesti ta dva kruga i vratiti se u garažu,i kaže da se događalo da vozači zaborave ugasiti klimu i ostanu bez goriva. Na što sam se ja iznenadijo da imaju tako mali rezervar ili da tako puno troše sa upaljenom klimom.

ZNAM DA JE OVO OFF TOPIC I DA BI TREBALO MEĐU PROIZVOĐAČE ALI JEDNO PITANJE ZA DUBROVAČKE  FORUMAŠE ALI I OSTALE KOJI MOGU ZNATI ODGOVOR:Kolilo Man lion-s city troši sa ili bez klime i i koliki mu je rezervar?

Ivan

Koliko ja znam, solo MAN-ovi sa D08 ne bi trebali trošiti puno više od 40-45 l na 100 km (a mogu i manje), iako to dosta ovisi o godišnjem dobu i terenu.

Shole

Riječki SL283 (bez klime) troše u prosjeku oko 35 l/ 100 km,  a ima nekih smjena di prosječna bude i ispod 30 .