Kvarovi autobusa (1)

Autor tamlover, Studeni 27, 2007, 15:10:02

Robert

Danas zanimljivost na gbr 220. Na trećim vratima A4 papir i rukom napisano "Vrata ne rade". Uz to tipkala za otvaranje također oblijepljena papirom i izolir trakom. Sve je to OK da nije bila jutarnja linija 221 s polaskom u 6:55 sa Glavnog Kolodvora. Nadam se da je poslije kvar otklonjen jer očito nije bilo zamjenskog busa za taj vozni red.

leonardo123

Jučer ujutro na liniji 227 garažni broj 659 imao problema sa prvim vratima.
Na liniji 203 garažni broj 674, na vozačevom zelenom monitoru piše "smetnja dodatnog grijanja", jučer je zbog kvara na prednjim vratima u večernjim satima bio zamijenjen sa garažnim brojem 340. Danas na liniji 203 također taj isti garažni broj 674 vozio tako da se kod prednjih vrata samo lijevo krilo otvaralo pa je to izgledalo slično kao kod Conecta.

Tomek

Večeras D-5 vukao SL283 gbr 70 po Zagrebačkoj Aveniji.

marin

Gbr. 777 na 109 na Baštijanovoj se pokvario, oko 19 h. Samo se zgasio i ni čut više motora. Kasnije je servisni kombi stajao iza njega.

marin

Gbr. 780 danas šlepan prema Resniku. Je li vrijeme za treći motor?  ;D
A gbr. 688 jučer povučen sa 127 jer je trokirao i drmao, u brdo išao kao da će se raspast. Zamjenjen sa gb.r 696.

Tomek

Cacciamali gbr 96 danas oko 17.00 šlepan po Bologni prema Podsusedu.. Zanimljivo da ga je šlepala privatna vučna služba sa Oranica.

Majstor

Tvrtka koja ih održava ima svog Šlepera
Samo mi sudite pošteno !

marin

Danas u 14:30 na Črnomercu, linija 130, krepao skroz.

Portos

MAN NG 312 g.b. 152 ostao u kvaru danas na nizbrdici između Velikog vrha i Pojatna na trasi linija 174 i 175. Broj linije na stražnjem displayu izgledao je kao 174, ne znam što na 174 radi zglobni autobus, možda nemaju dovoljno solaša jer su u Dubravi. Servis ga nije uspio popraviti, po njega je došla FAP dizalica ZET-a i vjerovatno ga obilazno odvukla u APP trasom kroz Pojatno pa Zagorskom magistralom.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Ivan

Citat: Portos  u Ožujak 16, 2016, 18:20:19
MAN NG 312 g.b. 152 ostao u kvaru danas na nizbrdici između Velikog vrha i Pojatna na trasi linija 174 i 175. Broj linije na stražnjem displayu izgledao je kao 174, ne znam što na 174 radi zglobni autobus, možda nemaju dovoljno solaša jer su u Dubravi. Servis ga nije uspio popraviti, po njega je došla FAP dizalica ZET-a i vjerovatno ga obilazno odvukla u APP trasom kroz Pojatno pa Zagorskom magistralom.
Pa, oko 2000. kad sam se vrtio po Zaprešiću zglobni 174 nije bio jako rijedak. Na 175 bi bio očekivano skoro uvijek zglobni jer voze po jednu vožnju autobusi sa 172 i 176.

Ne vlada baš neki teški manjak solo, samo bez veze i razloga uobičajeno pretumbavanje, već duže recimo solo idu na 120 i 124 koje su sad godinama većinom vozili zglobni, a zglobnih je puno na Savskom mostu; no da, općenito postoji već možda i desetljećima višak zglobnih za desetak linija kojima ne trebaju.

tramvajac 92

Vozi 176/5 obadva kruga, i slažem se za zglobni.
4:35 Dubravica -> Črnomerec
4:50 Črnomerec -> Gornja Bistra (177)
5:30 Gornja Bistra -> Terminal Zaprešić (175)
5:55 Terminal Zaprešić -> Črnomerec (172)
6:30 Črnomerec -> G. Bistra (176)
7:20 G. Bistra -> Črnomerec (176)
8:20 Črnomerec -> Dubravica
onda ima pauzu do negdje 13:45 i vjerojatno ide prazan u Zaprešić, pošto ne mogu naći odgovarajući polazak
14:35 Terminal Zaprešić -> Gornja Bistra (175)
15:15 G. Bistra -> Črnomerec (176)
16:10 Črnomerec -> G. Bistra (176)
17:10 G. Bistra -> Črnomerec (176)
18:10 Črnomerec -> G. Bistra (176)
19:15 G. Bistra -> Črnomerec (176)
20:00 Črnomerec -> G. Bistra (177)
20:45 G. Bistra -> Prigornica (177), tamo je planiran oko 21:10.

Osim Botinca i Lučkog ne vidim ni jednu treću liniju na koju ima smisla dati zglobni, 168 je skraćena od Prečkog do Ježdovca, tamo je koliko sam vidio 1 solo

Ivan

Ja mislim da ni Botinec ni Lučko nema potrebe, općenito je previše autobusa kroz Remetinec, jer 110 vozi prečesto za ne preveliki Botinec, u biti sa zgblobnima i bez njih bi mogli i maknuti jedan bus iz službe osim u jutarnjoj špici, a ostatak dana nema zašto voziti češće od svakih 15 minuta ali toga se nitko ne bi sjetio (dok se tako lako skida i ne vraća recimo daleko kritičnijim Dugavama) ::| , a na 112 ima previše drugih linija na trasi da bi ikad bila puna (cijeli sektor treba preuređenje da se mene pita :P).
168 jednako kao 112 i kad je na redovnoj trasi, potpuno nepotrebno, ja u životu nisam tamo vidio bus kojem su bila ispunjena sva sjedala u zglobnom.

Ne čini mi se da Savski most ima ikad ozbiljnu potrebu, jedino kako-tako možda 110 kad bi se prorijedila, eventualno 111 gdje se rijetko vidi i 133 na kojoj ih nikad nema a nije bilo ni kad je vozila rjeđe i još opterećenije, a može se regularno okrenuti i u Klari i u Čehima, ali ništa od toga nije kritično.

tramvajac 92

Mislim da smo već o Savskom mostu pisali, da bi se i 164 moglo poslati Jadranskom av i uštediti 5 min po smjeru.

Je, sektor treba preuređenje da 112 bude glavna, a ne da se puni 165 zbog onih koji izlaze u Lučkom ili 164 s putnicima za Lučko i Blato. Na 111 bi po meni bilo bolje dodati još jedan bus umjesto povećanja kapaciteta (recimo taj koji skineš s Botinca)

112 ima vrlo čudan vozni red sad, više su ta 2 autobusa drugdje nego na svojoj liniji, ako je glavna linija trebala bi voziti redovito u polusatnim intervalima.

168 i 112 bi bilo lijepo imati usklađene, ali teško, na 112 je krug sat, na 168 je više, mislim 1:20.

Nedo

Citat: Ivan  u Ožujak 18, 2016, 17:04:28
Ja mislim da ni Botinec ni Lučko nema potrebe, općenito je previše autobusa kroz Remetinec, jer 110 vozi prečesto za ne preveliki Botinec, u biti sa zgblobnima i bez njih bi mogli i maknuti jedan bus iz službe osim u jutarnjoj špici, a ostatak dana nema zašto voziti češće od svakih 15 minuta ali toga se nitko ne bi sjetio (dok se tako lako skida i ne vraća recimo daleko kritičnijim Dugavama) ::|

Da je samo radi Botinca, složio bih se; ali velik broj ljudi koristi liniju na relaciji St. dom Stjepan Radić --> Naletilićeva, često trećina ako ne i više putnika silazi na Naletilićevoj.

MAN truck bus

Jel zna neko šifru vozni red kako već kada je autobus u kvaru pa se stavi natpis "autobus u kvaru" kao npr u tramvajima je 9902 i onda se otvori u atronu izbronik u koje ima kvar,povratak u spremište?
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"