Autobusi - razno (2)

Autor Portos, Prosinac 17, 2012, 08:24:27

smogovci.bbb2

U privitku fotografija zglobnog MB Citaro-a iz Švicarske (fotografija od forumaša citaro-a).
ZET-ovi zglobni Citaro-i nemaju prednji krovni poklopac iznad vozačkog prostora nego iza prvih vrata. Jel netko zna zašto je to tako na ovom Citaro-u sa fotografije?! To je zbog vozača ili postoji neki propis u Švicarskoj ili je samo stvar narudžbe ili... buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

citaro

Nemam pojma. Pretpostavljam da je stvar narudzbe, kao i posebna vrata. Sva osim 1. se otvaraju prema van, kao na zagrebackim niskpodnim tramvajima.

MAN19464

Citat: atr-zgb  u Ožujak 23, 2016, 23:12:48
Steta jedan od boljih buseva sa 110 u APVG!!
110 i 850 trenutno najgori autobusi u vg-u

atr-zgb

Cesto viđam jednog mladog vozaca stalno vozi 850 na 310 i 315, lijepo mu ide!

Shole

To su dobri autobusi,  nije ergonomičan ko City ili Citaro, malo jest surov,  ali puno izdržljiviji i kvalitetniji.  Očito se tom vozaču sviđa bus pa ga stalno vozi i gušta snjim

MAN truck bus

Zašto svi MAN NG 313 imaju na displayu nacrtan autobus da je ručna zakočena a ustvari je od kočenja i zašto svi imaju blokiranu staničnu ( Naprimjer danas ujutro u Središču Linija 109 broj 160 ?:)

Sent from my iPad using Tapatalk
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

marin

To si vozači podese, sa strane onaj prekidač da ne moraju čekati da se vrata potpuno zatvore+još onda neka neće otpustit na jedan-dva ili tri pritiska gasa. A displeji često zaštekaju pa ostane autobus nacrtan (kod volana onaj mali display).

MAN truck bus

A kako se radi kick down na svim autobusima

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk

Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

marin

Ne znam jel znaš što je to, ali kick down je ajmo reć opcija kad stisneš gas do kraja i onda još jače pritisneš da on napravi "klik" na zubcu svom te tako razvlači okretaje svake brzine.

MAN truck bus

Citat: marin  u Ožujak 26, 2016, 15:52:00
Ne znam jel znaš što je to, ali kick down je ajmo reć opcija kad stisneš gas do kraja i onda još jače pritisneš da on napravi "klik" na zubcu svom te tako razvlači okretaje svake brzine.
Može cjelo ukupno pojašnjenje što je zašto i jel bi se moglo izvest u simulatoru autobusa sa pedalama.Imam i volan s pedalama?

leonardo123

MAN truck bus

CITY bus simulator munchen 2 imam MAN lion's CITY buseve  bus123

marin

Evo jedan video o mojem omiljenom tipu autobusa, gbr. 756 tako nešto grebe u njegovom motoru da je to strašno za slušat i vozit se iza, pogledajte video do kraja. Najjače se čuje kad koči intenzivnije malo, a zvuk je baš kao da se kamenje melje u komadiće  glavauzid (preporučam na slušalice pogledati).
Inače, već kako su sad neki vozačili palili klime dok je bila sparina, motori im se raspadaju i stružu. Katastrofa, to ni Bog dragi više ne može popravit.
Zanemarite popratne zvukove od nabijanja ovjesa i oplata.
LINK:

MAN truck bus

Kako kockica 525 može vozit sa ne izbalansiranim volanom koji se kad dođe do 60 se počne trest ?

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk

smogovci.bbb2

Jedan upit (jer sam sa mehanikom na Vi), g. br. 430 (MB Conecto) koji danas vozi na lin. 225 (a i inače) prilikom zaustavljanja stvara golemu buku (ruži, cvili), skoro kao teretni vlak kad se zaustavlja. U čemu je kvaka  buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza