Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

netko

Citat: man313  u Siječanj 10, 2016, 14:56:38
dok uprava ne raspiše natječaje za nove autobuse koji bi trebali biti financirani kreditom EBRD-a. Isti autobusi bi, ako sve prođe kako je isplanirano, trebali stići na jesen ove godine. Riječ je o 28 niskopodnih autobusa, no nije poznato hoće li svi biti solo, jer postoje glasine da se cilja na veći broj zglobnih autobusa.
Favoriti te nabavke bi trebali biti MAN i Iveco, ali ne isključujem mogućnost dolaska Solarisa na splitsko područje. Mercedes će vjerojatno otpasti, em zbog cijene, em zbog nekvalitete.
Evo pročitaj ovo :). Ovdje se spominje 30 i još neke stvari.....

http://www.ebrd.com/work-with-us/projects/psd/split-public-transport-programme.html
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

netko

Iskreno, u zadnje vrijeme puno googlam i tražim podatke o svim autobusima.

Sad, možda moram demantirati sebe i ispričati se zbog površnosti :-[ :-[ :-[. Kada sam ovo pisao ovo dole gledao sam stranicu od DAF kamiona i tu se stvarno nigdje na navodi da postoji DAF servis u Splitu i okolo. Računao sam automatski da ne postoji onda nikakva šansa za servis autobusa pošto svi DAF servisi kamiona u unutrašnjosti imaju licencu za servis Solaris autobusa.

Ali tražeći po webu od Solaris busa pronašao sam podatak koji tamo stoji.

Solaris ima registriranu firmu u Hrvatskoj - GAMA SOLARIS d.o.o.

Također odmah do izbornika sales je i izbornik after sales. Kada se klikne service in Europe----Croatia, tada izbaci samo jednu jedinu firmu tj. pretpostavljam ovlaštenog servisera i to baš u Splitu.

http://gospodarska-vozila-2001.hr/
Ima li tko iz ST da ima kakvih saznanja o ovoj firmi i daje li to puno veće šanse Solarisima od onih minimalnih (možda u ovoj nabavci 30 kom.)

Citat: netko  u Siječanj 12, 2016, 17:36:23
Ne, nigdje ga nema. U tome je problem. Rijeka, Đakovo i V. Toplice. AT Karlovac ima Solarisa i ako ima DAF-a unutra (neznam godište) pretpostavljam da ga šalju upravo u V. Toplice.

Jedini DAF kamion kojeg sam ja vidio na ST području je tek nedavno nabavljeni DAF LF od Nike Transporta;)

man323

Razgledao sam, kao registrirani korisnik, portal NarodnihNovina u nadi da ću naći nešto vezano uz nabavku autobusa pomoću EBRD kredita, no ništa.
Prva, ali i svježa nam informacija može upravo doprijeći sa tog portala jer se tu objavljuju natječaji i vjerojatno bi do ožujka trebalo nešto osvanuti vezano uz nabavku novih autobusa, koji će biti financirani kreditom EBRD-a.
Naravno da se informacija o nabavci novih vozila može pronaći i na Prometovim web-stranicama na odjeljku "Javna i bagatelna nabava" no o planu javne nabave za 2016. nema ni traga, te pretpostavljam da bi trebalo izać na vidjelo krajem ovog mjeseca.
O daljnim informacijama na koje susretnem ću objavljivati isključivo ovdje.

U međuvremenu nisam uspio ništa pronaći o najmu autobusa. Vjerojatni uzrok kašnjenja svega i najma i raspisivanje natječaja za nove autobuse je ova nedavno donesena presuda, tako da se trebamo strpiti.

Promet je trenutno u neopisivo teškoj financijskoj krizi, koju "potpaljuje" i manjak buseva koji rezultira tomu da se događaju scenariji ukidanja polazaka. Nadajmo se da će se još ove godine stabilizirati stanje.

Avtomontaža

Ako nešto dođe mislim da tu najveće šanse imaju MAN i Iveco, a možda se ugura i VDL s obzirom da njihovi gradsko-prigradski modeli(Citea) imaju Iveco motore, a u Splitu postoji Iveco servis. Solaris mislim nema nikakve šanse.

podgora

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

danny

Od tog unajmljivanja skoro sigurno neće bit ništa.

man323

Malo smo zapostavili temu, jer nažalost nema novih vijesti, al ne bi bilo loše da Promet pri sljedećoj nabavci numerira buseve od 1- pa nadalje, kako bi se popunila rupa koja sad postoji, jer su se rashodovali stari busevi.

lussin

Svi imaju takve rupe, Autotrolej nema ništa od 12 do 104 pa od 210 do 569

netko

Citat: man313  u Travanj 04, 2016, 08:15:40
Malo smo zapostavili temu, jer nažalost nema novih vijesti, al ne bi bilo loše da Promet pri sljedećoj nabavci numerira buseve od 1- pa nadalje, kako bi se popunila rupa koja sad postoji, jer su se rashodovali stari busevi.
Nema novih vijesti, ali sada kada su sve općine/gradovi morali na sjednicama odlučivati o fiduciji svima se spomenula nabavka autobusa. Možda će puno toga jasnije biti poslije ljeta.

Neznan jesi li ti šta čuo, ali mislim da je grad odobria na zadnjoj sjednici one novce koje smo spominjali za najam autobusa tako da bi njih možda mogli najprije gledat.

Što se tiče garažnih brojeva, ja bi najviše volija da se redoslijed nije prekida kod Avtomontaža nego da se samo nastavilo dalje. Tako bi danas imali g.b.989.

M.A.N. boy

Slažem se s tobom što se tiče garažnih brojeva i to ne samo kod Prometa nego i općenito. Meni baš nije logično (a i pomalo mi je glupo) da se vraćaju garažni brojevi koji se već bili korišetni ranije tj na nekom drugom busu pa da se dogodi da imaš 5 buseva koji su bili garažni broj 28 ili  gb 254 i slično. Osim toga malo je čudno da neka firma koja postoji  cca 40, 50 ili 80 godina ima možda u prometu bus s GB 1?! Kao da su jučer osnovani pa im je to prvi kupljeni bus. Al dobro.
Normalnije bi mi bilo da imaju sistem kao i registarske pločice kad jednom taj broj bude iskorišten ne može se više koristit, hvala Bogu pa ima brojeva koliko želiš pa  zašto vrtit jedne te iste. Lijepo nastaviš niz tamo di si stao sa zadnijm kupljenim busom i gotovo.

Sorry ako sam otišao u off topic ali samo sam se htio nadovezat na kolegu iz gornjeg posta.

Dreamwalker

Ukoliko netko ne prati pdf Zagreb, u Split dolazi 3 komada MAN NL 263 iz 1999. ex ZET Zagreb. Više podataka ima u temi o prodaji na pdf Zagreb.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

lovac27

Dolaze iz ZETove garaze u Velikoj Gorici,koji su vozili na podrucju Velike Gorice.

smogovci.bbb2

Citat: lovac27  u Travanj 22, 2016, 17:41:37
Dolaze iz ZETove garaze u Velikoj Gorici,koji su vozili na podrucju Velike Gorice.
A VG su došli iz garaže Podsused i nisu klimatizirani good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Paško

Nešto ovakvo dogodilo bi se kad tad. Poklonjenom konju se ne gleda u zube, poslužit će da se riješi još malo staraca.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Kolega garažer

Do lipnja bi barem 3 autobusa trebala ići u rashod,pa je svaka prinova dobro došla
PROMET Split