ATRON u autobusima

Autor intruder, Prosinac 02, 2007, 10:46:21

tramvajac 92

Taj display na Črnomerecu ionako ne pokazuje sve linije..

conecto

Nakon što je odavno isključena funkcija podešavanja glasnoće razglasa, nedavno je i službeno nestala s displeja Atrona. U prijevodu, razglas se ili dere, ili šapće, ili uopće nema ničega, ili se to mijenja s vremenom samo od sebe. Putnici i vozač koji si ne može pomoći moraju to trpjeti, ovaj drugi često i prigovore (opravdane) putnika (u pravilu kad se nepodnošljivo dere). Sreća da je TJ prestao sa svojim beskorisnim vijestima kod kojih je to najviše irititralo sve dotične.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dominik,

Ja sam se uvijerio da vozaci u APP uredno sami podesavaju glasnocu najave.
Isao sam s busem kojem je najava bila uredno podesena, vracam se nakon 1h, drugi vozac- glasovne najave nema! >hammer<

Ivan

Prije je bilo tako, sad više nije. Mislim da je bolje da netko u garaži namjesti jer previše vozača je iz čiste obijesti smanjivalo to do kraja, koga briga ako se slijepci i ljudi koji ne znaju kud idu izgube, a bilo je i luđih vozača koji su namjerno maltretirali putnike preglasnom najavom (i mislim da su doslovno imali problema sa živcima jer to nije bio ni prvi ni zadnji problem koji su radili, znam da je to radio jedan tramvajac kojeg sam još davno zapamtio da se redovito derao na putnike, i autobusni "Šumaher" kojeg mnogi u zapadnom dijelu grada znaju po tome da je zlostavljao putnike otvaranjem samo jednih vrata po svom izboru, naglim kočenjem na praznoj cesti i još koječim drugim, nisam ih dugo vidio pa su možda poslani u penziju, možda su zapravo i "radili" na tome).

Ivan

Naravno, kad oni u garaži ne rade svoj posao, rezultat je sličan kao i kad se vozačima prepusti, iako mislim da se na ipak više vozila čuje, mislim da je prije blokade možda i 4 od 5 vozača smanjivalo do kraja.

dominik,

I sada je tako, zato i pisem. To je bilo prije 2 tjedna.
Valjda ce sad biti bolje stanje, ako je jednostavno nestala ta opcija.

Ivan

Iako na vanjskim displejima piše uredno, 214 mjesec dana od preusmjerenja kod najave stanica nema promijenjenu trasu iako koordinate i najave za sve stanice koje koristi već postoje na drugim linijama...  ::| Mogli su onda barem ugasiti umjesto da je je na Žitnjaku najava Resnik... ::|

conecto

Nije problem u glasovnoj najavi da je vozači ne mogu do kraja stišati i te regulacije nema već dulje vrijeme. Ali iskustva na različitim busevima su bila različita pa bi se u Cacciamaliju već na vrijednosti "4" glasovna najava nepodnošljivo derala.
Ali problem je što se to samo od sebe stiša ili pojača, a vozač si ne može pomoći. Ne govorim bzvz već iz vlastitog iskustva.
Npr. jednom mi glasovna najava cijelu službu uredno i ugodno radi i onda najednom sam od sebe se pojača na "nepodnošljivo" da bi  mi sutradan kolega koji mi došao na smjenu rekao da je morao otpajati zvučnike pošto se stišati ne može.
A posebna je priča bila kad bi DJ TJ imao svoje vijesti na nepodnošljivoj glasnoći koja nije imala veze s glasnoćom prethodne najave stanica.
I što je sa samom najavom stanica kad bi se on uključio? Tad više nije korisna, a nekima i neophodna?
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

citaro

Btw. već dugo u nekom dubravskom busu nisam čuo najavu stanica... Citari još kad su bili u Podsusedu, uglavnom su imali glasovnu najavu, otkad su u Dubravi, ništa.

822DoDo

Voziš se krivim busevima. Ja, u kojem god se vozio, čujem ju
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

flip

Ja također u većini slučajeva čujem. (u Novom Zagrebu barem, ne znam kako je drugdje)

citaro

Ja baš mislim na NZ, 268 i 221... Očito baš potrefim krive buseve. Al' opet, da ZET nije u stanju u svim busevima namjestiti glasovnu najavu na neku normalnu razinu....

marin

Ja sam čuo da ima šifra, nije za javnost, ni za vozače, no neki je i znaju pa stišaju preko nje.

MAN truck bus

A što je bilo prije atrona znam da u kockicama ima nekaj kaj je ugašeno iznad vozačeve glave kak je funkcioniralo kao u atronu npr. Vozni red 22001 ili nekak drugo

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tramvajac 92

Bio je jedan sustav koji je imao samo memorirano liniju i krajnje stajalište, konkretno u tvom primjeru
220 DUGAVE
220 GLAVNI KOLODVOR,
vozači su trebali pritisnuti na zadnjoj stanici gumb na tom uređaju i onda bi se prikaz promjenio.

Taj sustav su imali svi autobusi kupljeni s displayom, kod polovnih Mercedesa i nekoliko MANova su bile krpe s ispisanim odredištima i brojevima (ili češće table). MAN SG242 je imao osposobljene displaye, ostali su imali table.