MAN SG 220/SG 240 Avtomontaža

Autor Chago, Prosinac 27, 2008, 19:12:51

muc77

Citat: smogovci.bbb2  u Travanj 30, 2016, 14:11:03
Ovakav raspored prozora u prikolici su imali oni sa trojim vratima. Možda je ovaj bio prototip prije nego su prva vrata prikolice pomakli do harmonike. Ili su na ovog naknadno ugradili 4 vrata na prikolici. Ili je zaista postojao takav model buljo

Samo za objašnjenje: u Ljubljani vozilo je 8 takvih buseva (int. 278-285), svi slijedeći imali su treča vrata odmah izza harmonike.

Ovdje jedan od njih: https://farm4.staticflickr.com/3793/19947450008_9cdcf7b317_b.jpg

Pozdrav svima

Shole

Prvi riječki sa 4 vrata #554 je bio '88. godište i isto je treća vrata imao skroz naprijed.  Da li netko zna koje godište bi mogli bit ovi LPP-ovi ?

muc77

Mislim da su bili ovi '86, nisam 100%, ali kod nas su kasniji sa trečim vratima naprijed prvi put bili regsitrirani '87.

voznik

Citat: muc77  u Travanj 30, 2016, 20:25:42
Samo za objašnjenje: u Ljubljani vozilo je 8 takvih buseva (int. 278-285), svi slijedeći imali su treča vrata odmah izza harmonike.

Ovdje jedan od njih: https://farm4.staticflickr.com/3793/19947450008_9cdcf7b317_b.jpg

Pozdrav svima

muc, dva busa ti fale.
278-287 su bili gb od ovih, koji su imali treća vrata na drugačijem mjestu od svih ostalih.
288 je inače prvi (takve imali su i Zagreb, Rijeka, Split, itn...).

book

konkordsky

Citat: Ivan  u Travanj 30, 2016, 18:01:06
Vidio sam par puta ovu varijantu u Lj... Mislim da se radilo o malo starijim primjercima.

Nije ih takvih bilo u Zg tako da su ovi postovi malo offtopic, koliko god zanimljivo bilo. :P :)

u pravu si, sigurno smo o ovome razgovarali prije deset godina bez slika.
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!

MAN truck bus

Jesu li imali ti busevi staničnu kočnicu ili samo parkirnu  byeg
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Shole

MAN truck bus

Sjeća li se netko za šta su služili ovi prekidači ? byeg
Ili je isto kao u ng 313 1. za vožnju sa otvorenim vratima, a 2. za isključenje busa cijelog sve elektronike?
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

C2

Imam i ja jedno pitanje. Jesu li SG-ovi imali indikatore za otvorena vrata odnosno bi li crveni dugmići za vrata svijetlili kada bi vrata bila otvorena. Pitam zato što sam znao vidjeti da u velikim gužvama tokom vožnje vrata ponekad ostala otvorena, a kada bi došao na stanicu vozač bi zatvorio vrata.

MAN truck bus

Citat: C2  u Lipanj 27, 2016, 12:20:49
Imam i ja jedno pitanje. Jesu li SG-ovi imali indikatore za otvorena vrata odnosno bi li crveni dugmići za vrata svijetlili kada bi vrata bila otvorena. Pitam zato što sam znao vidjeti da u velikim gužvama tokom vožnje vrata ponekad ostala otvorena, a kada bi došao na stanicu vozač bi zatvorio vrata.
Mislim da da jer sam u slkama iz 2008 vidio 121 stoji na stanici i otvorena su vrata i svjetle gumbeki ;) byeg

C2

Onda se vjerojatno vozač nije previše obazirao ili su na tom primjerku bili neispravni kontakti.

MAN truck bus

Citat: C2  u Lipanj 27, 2016, 13:16:36
Onda se vjerojatno vozač nije previše obazirao ili su na tom primjerku bili neispravni kontakti.
Vjerovatno  :P a zna li neko odgovor na moje pitanje? byeg

Portos

Citat: MAN truck bus  u Lipanj 27, 2016, 09:05:32
Sjeća li se netko za šta su služili ovi prekidači ? byeg

Sa lijeve strane su bili prekidači za paljenje ventilacije odnosno kalorifera u autobusu. U originalu nisu bili KIP prekidači poput ovih na slici, ali očito su se originali s vremenom pokvarili pa su zamijenjeni univerzalnim prekidačima.

Užasno si naporan s tim svojim pitanjima.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Portos

Citat: C2  u Lipanj 27, 2016, 12:20:49

Naravno da su imali. To je obavezno i moraju postojati zbog sigurnosti putnika. No sve ima svoju trajnost pa i ti prekidači, koji su s vremenom bili dotrajali pa često nije bilo dovoljno samo promijeniti žaruljicu u njima nego je bilo potrebno ugraditi nove prekidače. Originalni prekidači su se teško mogli nabaviti pa se snalazilo kako se moglo i znalo. Ponekad se bušila kontrolna tabla iznad prekidača 2, 3 i 4 vrata te u nju ugrađivale kontrolne žaruljice domaćih proizvođaća. Bilo ih je crvenih, zelenih, plavih i žutih. Takve su originalno bile ugrađivane na Ikarusima početkom 80-ih. Ukoliko je i prekidač sam štekao i on se mijenjao prekidačima domaćih proizvođaća. Dakle da zaključimo, autobusi moraju imati kontrolu zatvorenosti vrata, ako to ne radi vozač vozi na vlastitu odgovornost.
MAN-ovi SG 240 sa 4 vrata koji su došli u ZET među prvima (288÷290) nisu imali jedan gumb za sva 4 vrata nego su im isti ugrađeni u ZET-u naknadno.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

MAN truck bus

Citat: Portos  u Lipanj 27, 2016, 13:57:09
Sa lijeve strane su bili prekidači za paljenje ventilacije odnosno kalorifera u autobusu. U originalu nisu bili KIP prekidači poput ovih na slici, ali očito su se originali s vremenom pokvarili pa su zamijenjeni univerzalnim prekidačima.

Užasno si naporan s tim svojim pitanjima.
Oprosti meću više ništa pitat i sad ću tražit na googleu i onda neš provalit šta uopće nije točno i onda neće valjat  >hammer<