Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

markost

Citat: vozilo SSC  u Srpanj 29, 2016, 22:49:42
Jeli ikad na #185 radio display otkako je došao u Promet?
Nije ka ni na 184.

man323

Citat: citaro  u Srpanj 30, 2016, 01:17:52
Fora, nisam znao da imate polovnjake iz Svicarske. Znas li mozda koliko su bili stari kad su dosli kod vas i u kakvom su stanju bili?
Došli su 4 godine stari u nabavci 2002. godine.

Paško

Bili bi to i posljednje nabavljeni polovni autobusi da si Promet nije pucao u nogu i nisu došli sedamnaestogodišnji ZET-ovci. Oduvijek mi je bilo čudno da su nabavljeni tako mladi autobusi kad su samo godinu prije došli duplo stariji O405. Navodno su Citari nabavljeni u nekakvom dealu umjesto dva turistička Eurobusa koja nikad nisu isporučena. Od početka je s njima bilo problema pa su najčešće stajali pokvareni u garaži, ali zanimljivo je da zadnjih godina voze dosta više nego prije.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

citaro

Da, mislim da vam ZET-ovi Lion'si fakat nisu trebali... Iako su u relativno dobrom stanju, vjerojatno se moglo naci puno ocuvanijih njemackih rabljenih za u najgorem slucaju istu cijenu.

vozilo SSC

Hvala redom na odgovorima. :)

man323

#195 i dalje zvuči kao traktor.

RegioBus

Godinama je takav i ne virujen da će se skoro poduzet išta u vezi toga.

man323

Izgleda da su Prometovci ugradili upravljačke jedinice za vrata u #270 sa nekog Classic-a ili City-a. Zvukovi koji nastaju kada se vrata otvaraju i zatvaraju isti su onima u City-ima/ Classic-ima. Mercedesovi kontroleri imaju blaži i specifičniji zvuk..
Inače se novi lavovi održavaju kod MAN Importera u Dugopolju. Glavni je razlog nedostatak adekvatnog alata.
Kada uđem u Citara, unutrašnjost mu izgleda poprilično bolje nego unutrašnjost jednog Lion's Citya...
Najbolji bi bio potez da se prilikom iduće nabavke uzme i održavanje (kao ZET za City-e), no ovo je samo san.

man323

Evo jedne zanimljivosti svezi mjenjača u Conectima G. Naime, svugdje gdje sam googla, piše da imaju Voith (4-brzine) mjenjač.
Nekoliko puta sam na instrument tabli primjetio da ne piše kao u većine njih Voith, već je pisalo ZF, a osjetilo se i po voznim karakteristikama da nije Voith.
Na internetu sam pronašao sliku koja upućuje na ZF-Ecomat u #205.
Obratite pozornost na naljepnicu na gornjem dijelu poklopca motora:

Paško

#167 bez stražnje desne ratkape. Mislim da je ovo prvi put da mu neka fali.

edit: U međuvremenu je vraćena.

netko

Nije se dobro niti malo voziti u Prometovim autobusima kada pada kiša. Osim što mu harmonika prokišnjava na 5-6 mjesta, krovni prozor također, #148 nema jedno krilo prozora kod prostora za stajanje kod trećih vrata. Ljudi koji su danas stajali kraj prozora su se morali odmaknuti pola metra ili bi imali besplatno kupanje.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

#257 opet vozi nakon udara pijanog Ukrajinca

RegioBus

Tablice na #306 su ST-7822-F. Nažalost, nisan ga uspija slikat, danas je bija na l.29, a sad je u garaži, zajedno sa #305, al njemu ne znan tablice...

edit: Očito ti je promakla njegova slika u temi "Nove nabavke autobusa". ;)

MAN464

Vidio sam Danas novog mana u radu.Pa nek im je sretno još samo da mu stave krune (nebi im ih trebalo faliti ) ili ratkape i  perfeto
AD Maiorem Dei Gloriam!!

"Hrvatska je izvojevala svoju slobodu, svoju samostalnost, svoje pravo da sama odlučuje o svojoj sudbini." - Dr.Franjo Tuđman 23.11.1996.

Sule

#168 dobro bi mu doslo jedno bojanje.

#148 jos uvijek lijepo izgleda iako su na nekim mjestima ga ocajno obojali