Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

NP-549

Riješili su probleme s motorima zbog kojih je došlo do suđenja.  Stajali su dosta zbog tih klackalica i pumpi ulja, a i inače su vozili samo po gradu (osim 715) tako da ni nisu mogli nabit veliku kilometražu jer uglavnom voze samo radnim danom,  a na liniji 5 se čak i skidaju predvečer.

netko

Sve najbolje Prometu prilikom kupnje polovnih autobusa, ali problem ostaje vlastito financiranje. Znam da direktor priča da nije A-Cosmosa da bi Promet ne bi bio u gubitku tj. da je pola stvari u zadnje vrijeme dovedeno u red, ali koliko u biti ostaje lufta za otplatu tih autobusa. Evo, sad je Lubina friško sjeo na račun Prometa.

BTW
Svi pričamo o Mercedesima i MANovima, a ima li tko bilo kakvih saznanja o Van Hool-ovima. Znam da su možda nepoznanica jer ih se može jako teško naći po oglasima, da ih možda najviše ima u Belgiji i Francuskoj, ali neki polovni (2008-09 godište)??
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Lion's Driver

Citat: netko  u Kolovoz 13, 2016, 23:16:06
Sve najbolje Prometu prilikom kupnje polovnih autobusa, ali problem ostaje vlastito financiranje. Znam da direktor priča da nije A-Cosmosa da bi Promet ne bi bio u gubitku tj. da je pola stvari u zadnje vrijeme dovedeno u red, ali koliko u biti ostaje lufta za otplatu tih autobusa. Evo, sad je Lubina friško sjeo na račun Prometa.

BTW
Svi pričamo o Mercedesima i MANovima, a ima li tko bilo kakvih saznanja o Van Hool-ovima. Znam da su možda nepoznanica jer ih se može jako teško naći po oglasima, da ih možda najviše ima u Belgiji i Francuskoj, ali neki polovni (2008-09 godište)??

Moje misljenje je da to kod nas tesko prolazi zbog nabavke djelova i odrzavanja...kod nas caruju MAN i Mercedes...i donekle Irisbus (Iveco Renault).... Recimo i Solaris je prihvatljiv i dobar autobus al nema sluzbenog predstavnika i zastupnika u Hrvatskoj...pa je ta sad samo jedan....Tako da je tesko za ocekivat nabavku necega sto nije MAN ili MB...S obzirom kakvo je odrzavanje u Prometa i kakav je mentalitet putnika...posebno mladih mislim da VanHool...Solaris ili nesto trece ne dolazi u obzir...em zbog zastupnistva em zbog odrzavanja

man323

Danas je u elektronskom oglasniku javne nabave poništen odabir ponuditelja za natječaj za 10 rabljenih zglobnih autobusa.
Ponuditelj nije bio niti MAN, niti Volvo, niti Iveco, već se na natječaj javila tvrtka Scania Hrvatska d.o.o

Zašto je došlo do poništenja? Ponuditelj nije zaodovoljio kriterij da pruža Prometu 24-satni mobilni servis.

Ivan

Oho, bilo bi zanimljivo da se Scania probije. :) Nadam se da će onda još i malo spustiti cijenu da olakšaju stvari...
A praktički to znači da VW grupa ubacuje dva konja za trku... Dobro da su se sjetili, MAN preskoči priliku na rabljenima i onda Scania ima argument oko buduće prisutnosti na hrvatskom tržištu kad se budu kupovali novi.

man323

Ako Scania dobije natječaj, onda se tu radi o modelima OmniLink / Omnicity. Ne vjerujem da će nuditi Citywide-zglobnjake jer su kao model još dosta novi.

actros

Citat:Zbog poništenog natječaja pogledajte u kakvim autobusima će se Splićani voziti još najmanje nekoliko mjeseci

Upravo kada smo se ponadali da će se dio dotrajalih i istrošenih "Prometovih" autobusa zasluženo povući s ulica zbog nabave devet polovnih zglobnih vozila, nada se izjalovila, jer je javni natječaj za mini flotu u petak (jučer) morao biti poništen!
Naime, iako se u propisanom roku na nadmetanje kao jedini "kandidat" javila tvrtka "Scania Hrvatska" iz Lučkog, njena ponuda je bila suprotna natječajnoj dokumentaciji, jer nije do kraja ispunila zadnje dvije stavke troškovnika, te nije priložila izjavu ovlaštenog servisera o osiguranoj 24-satnoj podršci. Troškovnik se trebao ispuniti za svako od traženih devet vozila, no u tom dokumentu su nedostajale informacije o marki, godini proizvodnje, prijeđenoj kilometraži, broju šasije i cijeni bez PDV-a za dva autobusa.
Budući da nije bilo drugih valjanih ponuda, "Promet" je, nažalost, bio prisiljen poništiti postupak.
- Žao nam je što smo morali poništiti javno nadmetanje zbog nepotpune dokumentacije ponuditelja, jer smo željeli što prije doći do vozila koja su nama i našim sugrađanima nasušna potreba. Umjesto planirane isporuke kroz rujan i listopad, sada ćemo morati pričekati do studenoga - najavljuje Željko Krnić, direktor javnog prijevoznika.
Podsjetimo, predmet nabave bili su autobusi maksimalne starosti do 10 godina s pojedinačnom prijeđenom kilometražom od najviše 900.000 kilometara.

Citat:Na diku i ponos

I dok čekamo isporuku makar polovnih autobusa, do tog trenutka putnici moraju trpjeti uvjete vožnje kakvi valjda nisu bili ni u legendarnom Šijanovu filmu "Tko to tamo peva". Rasparana i očerupana sjedala, iz koji viri plastika, samo su dio "ponude" autobusa koji je u četvrtak prometovao na liniji broj 18 do City Centera one. Možemo samo zamisliti kako su na to gledali turisti koji se redovito voze u šoping ovom linijom.

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/323892/zbog-ponistenog-natjecaja-pogledajte-u-kakvim-autobusima-ce-se-splicani-voziti-jos-najmanje-nekoliko-mjeseci

man323

Da su pametni i iskoriste EBRD kredit, ne bi bilo problema, jer bi umjesto 10 polovnih, stiglo 28 novih.

Lion's Driver

Kako me ovaj dio "putnici trpe" zivcira...nek trpe kad su sami sebi unistili...  >hammer<

netko

Citat: man313  u Kolovoz 19, 2016, 12:24:04
Zašto je došlo do poništenja? Ponuditelj nije zaodovoljio kriterij da pruža Prometu 24-satni mobilni servis.

Ne razumijem.? Da li je stvarno bit u mobilnom servisu ili je Scania ponudila "nešto" što se definitvno nije svijedlo vodstvu.

Ovdje piše 24-satna pomoć, ali očito to nije dovoljno.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

man323

Falili su podaci za 9. i 10. autobus (šasija, marka i model i sl.) uz 24-satnu pomoć

Majstor

A jel se zna koji bus su nudili ?
Samo mi sudite pošteno !

man323

Radi se o niskopodnjacima, onda mogu biti Omnicity/Omnilink.

myildirim129

Zna li itko kolika je cijena(u kunama) novog mercedes citara kao u budimpesti?

man323

Mercedes Citaro (solo, 12m) košta oko 290.000€, dok je zglobnjak nekih 40.000€ više, što znači da jedan Citaro G (osnovna oprema) dođe oko 330.000€.
Kako bi te iznose konvertirao u kune, lijepo ih pomnoži sa aktualnim tečajem EUR-a, koji je (po mom sjećanju) 1 EUR - 7,4 HRK.