Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

myildirim129

Citat: man313  u Kolovoz 29, 2016, 17:07:32
Mercedes Citaro (solo, 12m) košta oko 290.000€, dok je zglobnjak nekih 40.000€ više, što znači da jedan Citaro G (osnovna oprema) dođe oko 330.000€.
Kako bi te iznose konvertirao u kune, lijepo ih pomnoži sa aktualnim tečajem EUR-a, koji je (po mom sjećanju) 1 EUR - 7,4 HRK.
Hvala na informaciji...pa nije to puno s obzirom da nam drzava bezveze baca novac na gluposti ili sto je jos tragicnije u Zagrebu bandic gradi fontane umjesto da se obnovi vozni park ZET-a ili nesto drugo sto ce sluzit gradjanima...

man323

Moraš uzeti u obzir da se cijena jednog autobusa  poveća prilikom narudžbe, jer se ipak ta vozila konfiguriraju po želji kupca.

myildirim129

10 milijardi eura osigurano od strane europskih fondova za promet u hrvatskoj...

tramvajac 92

Za 330 000 eura dobiješ najosnovniju opremu. Ako hoćeš klimu, bolja sjedala, radio, displaye unutra, instalaciju aparata za karte, nekog uređaja za naplatu karata... sve to košta, ko i na autu. Opet, ako se kupuje flota od par desetaka komada onda dobiš i popust.

421

Procedura javne nabave je poznata: napišeš što želiš, jave se zainteresirani pa se odabere najpovoljnija ponuda.
Po završetku odabira se peglaju detalji, no svi ponuđači su u istom položaju.
Neka oprema je standardna, neka po zahtjevima kupaca pa se po tome formira cijena: jedinična i skupna.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

AnteIM

Svježe obojani bus123 ;)

Lion's Driver

Tamo u temi Autopoduzeca Imotski procurile slike zutih MAN Lions Classic Ü ex Panturist...al jedan forumas koji je to i postavio kaze da ta dva i idu za Promet...sređeni i farbani u IM... naravno nesluzbena informacija... Iskreno...vise bi volio da su Aresa nekoliko poslali   ;D

Paško

Ovi su se pojavili niotkuda! :o Plusevi su što su opiturani, imaju klimu i model su koji Promet već ima. Bit će prikladna zamjena za Neoplane. OK je ako su nekakava donacija, ali znamo čega fali najviše i previše - zglobnih, gradskih autobusa. Zadnji su stigli prije 8 godina, a to je daleko najveća rupa otkad je zglobnih autobusa u Prometu. U međuvremenu ih je rashodovano preko 30.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Lion's Driver

Ja sam se bas nadao da ce nesto normalno ostat u Imotskom al vise necu...  glavauzid ovdje Aresi i dalje caruju....al neka...drag mi je Promet pa mi nije mrsko ako to ide za Split....nek je sa srećom  thumbs

Dreamwalker

Bilo bi zanimljivo čuti cijenu po kojoj su ih dobili jer ovako izgledaju odlično. Nemam ništa protiv grada i građana Splita, ali mislim da ne bi bilo u redu da je neka donacija. Čisto iz principa jer bi to poslalo poruku da se nek slobodno radi što hoće, a kad toliko zagusti, doć će kakva donacija, pa opet neće biti tako strašno.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

sniff

Btw-zar je zabranjen uvoz buseva iz inozemstva starijih od 10 godina?Malo glup kriterij....

Paško

Kolega iz Osijeka mi javlja o koja dva autobusa se radi i izgleda da su još stariji nego što sam mislio:
bivši
OS-102-HE i
OS-204-ED
2002. godište
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Lion's Driver

Ima u Imotskom na lageru jos... evo kako vam je izgledao MAN prije odrađenog posla ekipe "APZ garaza" Tri su mislim bila (nemojte me za ric drzat) 

Shole

Citat: sniff  u Rujan 02, 2016, 16:34:36
Btw-zar je zabranjen uvoz buseva iz inozemstva starijih od 10 godina?Malo glup kriterij....

Zar smatraš da bi bilo OK da nema ograničenja po godištu ili euro normi ?   

Da se mene pita,  danas, u drugoj polovici 2016. godine trebalo bi zabraniti uvoz autobusa starijih od 2010. godišta.   Ili se bavi tim biznisom s adekvatnim vozilima ili odje....   

Zar bi se ljudi trebali vozit u Euro 2 bajama iz 1999. ?   

OK nek se voze ako je taj bus kupljen 1999.u Hrvatskoj  i redovito prolazio preventivni tehnički u RH,  al ne sad dovest nekakvu baju i očekivat da inspekcija da i dozvolu za djecu i za sve ostalo a na bus potrošeno 10 hiljada eura.

man323

Zakon RH zabranjuje uvoz vozila koja su proizvedena prije 2006. godine. Ovo je sasvim prikladno, što ćeš uvozit npr. MAN NG312 koji šiklja dim ka parna lokomotiva?
Prije bih se složio sa Sholom, i postavio granicu na 2011. godinu, jer već tada prevladavaju ekološke norme euro 5 i EEV.
Ako već industrijske zemlje brinu da im gradovi budu manje onečišćeni, onda zašto to nebi i mi? Usporedi Lion's Citya (2013.) ili Iveca Crosswaya sa SG313, pa ćeš shvatiti koliko su noviji čistiji.