Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

MAN truck bus

Ima vise slika kabina unutrašnjost?
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

man323

Odlično izgledaju, nadam se da će brzo u promet, i što je najbitnije da ne prave probleme.
Baš me zanima gdje će završiti vaši redizajnirani zglobni Citari.
Koji je tip motora unutra?

NP-549

tramvajac 92

U jbt. Perverzija od motora.  :)

MAN truck bus

Citat: NP-549  u Listopad 31, 2016, 19:00:23
Euro 6, 400KS
Mjenjač broj brzina? Vrata senzori? Dozvola ili ručno otvaranje ?
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

NP-549

ZF Ecolife 6 brzina,  4 vrata sve ručno.

Bocko

Da li mi se to čini ili opet naručeno da su rukohvati previsoki, malo stolica i veliki razmak među stolicama?
Ajmo slike iznutra...

Shole

A šta bi trebalo bit 80 stolica u gradskom busu ?  Riječki zglobni autobusi novijih generacija  (Conecto, Citaro, Urbanway) imaju odlično riješenu unutrašnjost za naše uvjete.  Ja bi čak i nasuprot trećih vratiju skinuo poneku stolicu. 

Korisnik linije 34

Citat: Shole  u Studeni 01, 2016, 17:29:05
A šta bi trebalo bit 80 stolica u gradskom busu ?  Riječki zglobni autobusi novijih generacija  (Conecto, Citaro, Urbanway) imaju odlično riješenu unutrašnjost za naše uvjete.  Ja bi čak i nasuprot trećih vratiju skinuo poneku stolicu.
Dobro govoriš, to je idealna pozicija za dobiti još malo stajaćih mjesta na uštrb one 2, 3 stolice koje se tamo nalaze.

tramvajac 92

S obzirom da se pokušava utovariti što više putnika u što manje autobusa, onda bi bilo dobro tražiti s minimalnim brojem stolica u niskopodnom dijelu. Ali nasuprot 3. vrata stolice nisu nužne

C2

U odnosu na Citaro Conecto je niskopodan na zadnjim vratima ( Iako se je i Citaro mogao takav naručiti.)

kico101

Moram ovdje malo bacit kontru. Stariji forumaši se dobro sjećaju rasporeda sjedala u starim zglobnim O317, a da ne govorimo o Sanosima S200 sa duplim sjedalima. O317 su nasuprot trećih vrata imali dupla sjedala, a S200 sa troja vrata, da bi se od zadnjih do srednjih vrata probio za izaći si trebao krenuti 2 stanice ranije. A opet, nitko se nije previše bunio. Danas nam više ništa nije dobro, em se plastika klima ( trebali ste slušati zvuk metalnih poklopaca iznad vrata na O317 ), em klima tuče ovako-onako ( tko se sjeća klime na primjerica gbr. 326-otvorena prednja vrata i uživaj ), em trza ( tko nije osjetio skose na starim mečkama, nije prošao puno ;D ), itd.
Istina, polazaka je bilo znatno više, pa nas bas i nije zanimao vozni red u gradu, te hoće li vozač krenuti minutu ili pet ranije. Who cares. Da si i što prigovorio, dobio bi salvu uvreda, ponekad i poneki šamar i dobro.

Što se tiče novih, sve je to ok, osim što, vjerojatno neće trajati 30 godina ( to smo govorili i za nove SG220 kada su došli ). Samo neka dođu već više. bus123 bus123 bus123 bus123 bus123 bus123 bus123 bus123 bus123 bus123
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

citaro

Citat: kico101  u Listopad 18, 2016, 21:31:10

Hybridi? Np je bolje upoznat s rezultatima probnih vožnji Citelisa i Volva i mislim da baš nije oduševljen.

Novi volvo hibrid (7900) je dobar bus, grad Zürich je kupio 11 zglobnih, u okolici vec voze solasi, a ovaj 1 koji imamo na probi se pokazao dobrim na brdovitim linijama i donosi dobre ustede. Tako da u startu jesu skuplji od dizelasa, ali se s vremenom to vrati.

BareVD

Citelis hibrid u sibeniku na brdovitim linijama i nije pokazao neku preveliku stedljivost kakva bi se ocekivala od tako skupog i razvikanog hibrida, cca 35-40lit, a na relativno ravnim linijama 25-30lit dok su O405N2 imali 35-45 na kombiniranim linijama. Sta se tice same voznje ok je, relativno udoban, lijepo poteze uzbrdo,retarder radi vrhunski posao bez trzaja ikakvih, mjenjac radi jako ugladeno ali unutrasnjost lupa kao da ce se svaki cas raspast(mi koji smo navikli na stare zetove mercedese to niti ne cujemo vise, al putnici negoduju kako "novi" bus tako lupa) i elektronika i pusti senzori sibaju gresku na gresku tako da dijagnostika cesto radi. Po meni previse para, jer sibenik bi ga sa svojim sustavom naplate karata i nacinom poslovanja otplacivao i nakon rashoda.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

citaro

Citat: BareVD  u Studeni 06, 2016, 08:17:48
Citelis hibrid u sibeniku na brdovitim linijama i nije pokazao neku preveliku stedljivost kakva bi se ocekivala od tako skupog i razvikanog hibrida, cca 35-40lit, a na relativno ravnim linijama 25-30lit dok su O405N2 imali 35-45 na kombiniranim linijama. Sta se tice same voznje ok je, relativno udoban, lijepo poteze uzbrdo,retarder radi vrhunski posao bez trzaja ikakvih, mjenjac radi jako ugladeno ali unutrasnjost lupa kao da ce se svaki cas raspast(mi koji smo navikli na stare zetove mercedese to niti ne cujemo vise, al putnici negoduju kako "novi" bus tako lupa) i elektronika i pusti senzori sibaju gresku na gresku tako da dijagnostika cesto radi. Po meni previse para, jer sibenik bi ga sa svojim sustavom naplate karata i nacinom poslovanja otplacivao i nakon rashoda.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Hibridi su najefikasniji na opterecenim gradskim linijama. Ne znam kakve su vase linije u Sibeniku, ali pretpostavljam da nema puno 'kreni-stani-moda' voznje koji hibridi trebaju da bi ustede bile isplative.