Neoplan

Autor maky, Studeni 28, 2007, 22:56:57

lerotai

gradski neoplani se nece vise proizvoditi ... to je najnovija vijest iz te kuce

a ta slika je brza fotomontaga i nema nikakve kvalitete ... svabe je smatraju losom salom
no sikiriki

maky

Fotomontaža jest, a iako možda ne sjeda na prvi pogled, meni je sasvim solidno izgledao. Kao što kaže Tomek, Starliner 1. generacije je vrhunac vrhunaca. Bar za mene i meni osobno najbolji autobus ikad.

A što se tiče gradskih Neoplana, jesi siguran da je to istinito? Ja sam isto čuo da će u Neoman grupaciji MAN biti zadužen za  držanje gradskog prijevoza svojim niskopodnjacima, dok će za visokoturistički segment biti zadužen Neoplan. Ali, barem će još neko vrijeme Neoplan proizvoditi gradske autobuse, jer su tek počeli proizvoditi prve primjerke od 500 naručenih katnih autobusa za Dubai.

A ako stvarno ugase proizvodnju gradskih autobusa, onda će to biti tužan dan za cijelu autobusnu industriju. Proizvođač koji je udario temelje modernim niskopodnim autobusima, koji je razradio cijelu koncepciju niskopodnog autobusa i koji se prvi odvažio proizvoditi takva vozila davne 1976. (prije svih) koja su danas postala standard, više neće proizvoditi.  :'(

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

lerotai

za one koji neviruju ....
http://www.neoplan.de/en/Products/Products.jsp

nema vise gradski autobusa
potvrdujem onu stvar sa specializaciji na turistcik autobusima neoplana

man ce drzati sektor gradski

u praksi ima vise gradski manova neg neoplana pa je taka podjela nastala
no sikiriki

lerotai

do nedavno nije bilo ni sigurno dali ce se skyliner uopce praviti
no sikiriki

lav

Primjetio sam da su Neoplani dosta povoljniji od Setre.Npr. Neoplan Cityliner 98 godište u extra stanju se moži uzeti za nekih 50.000 eura....dok setru 315 hd to godište nemožeš uzeti ispod 70.000 eura.........

lav

Danas sam boravio kratko u Neoplanu Citylineru od Bosnaturista i mogu vam reći da sam se oduševio neoplanom.....mislim volim setru ali sada sam zavolio i neoplana......

Kakvu mašinu sam našao kod Damjanovića

Koliko trosi ovakav neoplan.....dali je jeftin za odrzavanje...

maky

Citat: lav  u Rujan 29, 2008, 19:35:30
Primjetio sam da su Neoplani dosta povoljniji od Setre.Npr. Neoplan Cityliner 98 godište u extra stanju se moži uzeti za nekih 50.000 eura....dok setru 315 hd to godište nemožeš uzeti ispod 70.000 eura.........
Da, ali mislim da nije uredu usporedba 315 HD i Citylinera. Znam da velika većina ljudi pri pomisli na Neoplan u glavi ima Citylinera N116 i sve usporedbe se uglavnom svode na njega, ali 315 HD je Setrin Top Class model, koji bi se trebao uspoređivati sa Neoplanovim Vip Class modelom, a to je Starliner, pa ti sad uspoređuj...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

zlikowszky

E, a koji bi ti Setrin model stavio uz bok Citylineru N116?
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....

maky

Citat: zlikowszky  u Rujan 29, 2008, 23:39:49
Pa vjeruj, nije lako napraviti usporedbu zbog različitih filozofija proizvođača u svojoj gami modela koji se međusobno isprepliću. Da sad rečem da bi uz bok stavio GT-HD, onda bi se poteglo pitanje, a koga bi uz bok stavio Translineru SHD?! Kužiš?
Ne kažem da N116 nije dostojan 315HD, dapače, ali ako je to najbolje od Setre u godini 1998. onda treba baciti oko i na najbolje od Neoplana istog godišta, a to je Starliner.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Malo spektakularnih kadrova sa vrha ponude. Uživajte...

Slike preuzete sa www.neoplan.de

VIP Starliner:

Cityljepotaner  8) :

Prije više od 3 mjeseca isporučen je i 400. Cityliner i to u VIP izvedbi, sad je brojka već prešla 500. Strašna zvijer...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

busfan

Citat: maky  u Rujan 30, 2008, 00:13:08
Citat: zlikowszky  u Rujan 29, 2008, 23:39:49
Pa vjeruj, nije lako napraviti usporedbu zbog različitih filozofija proizvođača u svojoj gami modela koji se međusobno isprepliću. Da sad rečem da bi uz bok stavio GT-HD, onda bi se poteglo pitanje, a koga bi uz bok stavio Translineru SHD?! Kužiš?
Ne kažem da N116 nije dostojan 315HD, dapače, ali ako je to najbolje od Setre u godini 1998. onda treba baciti oko i na najbolje od Neoplana istog godišta, a to je Starliner.

Najbolje u 98. je 317HDH, ali opet to je samo produzena verzije 315. Taj Starliner sa poceo proizvoditi mozda 1998.(nisam siguran) a 315 1992.  Isto tako se za vrijeme prve generacije Starlinera proizvodila se i serija 400 pa pogledaj tu poredjenje cijena

Neo

Prvi Starliner je izasao 1996 godine...
je zakon

maky

Citat: Neo  u Listopad 01, 2008, 06:01:20
Istina, Starliner jest predstavljen 1996. godine, ali rijetki su stariji od 1998. godine... Baš sam čeprkao, uspio sam pronaći samo jedan jedini kojem je prva registracija bila u 7. mjesecu 1997.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Neo

Citat: maky  u Listopad 01, 2008, 10:37:23
Citat: Neo  u Listopad 01, 2008, 06:01:20
Istina, Starliner jest predstavljen 1996. godine, ali rijetki su stariji od 1998. godine... Baš sam čeprkao, uspio sam pronaći samo jedan jedini kojem je prva registracija bila u 7. mjesecu 1997.

U pravu si Maky on je predstavljen 1996 na IAA...
je zakon

zlikowszky

Citat: erobuss  u Kolovoz 22, 2008, 14:31:59
Tomek, na predzadnjoj i zadnjoj slici su iste maske, samo što na zadnjoj Cityliner nema britvu ili crnu plastiku koja dođe oko svetlosnih sklopova i od jednog do drugog kraja. Vidiš kanale gdje oni dođu  ;)

ja pak mislim da crna plastika dođe SAMO oko ona tri  bijela fara. Oko žmigavaca i ostatak kanala je bojan crno u originalu. Naravno, majstorima u lakirnici se ne da zahebavat s maskiranjem i špricanjem u crno. "Kaj bi to...Tak je dobro..."
Tesla je umro, Einstein je mrtav, a ni ja se baš ne osjećam najbolje.....