Digitalna kartica vozača [ Tahograf ]

Autor Westin, Kolovoz 02, 2016, 17:30:07

MAN truck bus

U APPu je krenulo sa kontrolom tko stavlja kartice u tahograf,a tko ne. Nakon što se uoči je li kartica u tahografu ili ne prometni kontrolor ( u civilu) javlja centru je li uredu ili ne na xxx na 1xx. Potom centar javlja vozaču (u slučaju da nije uredu) da od narednog  tjedna vozi dvokratnu službu. Znači kazna za ne stavljanje kartice u tahograf je odlazak u dvokratnu službu.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Ivan

A super. Našli su bitku koju trebaju dobiti... Sve jake snage ZET-a na kontrolu novih tahografa.

Dok recimo "novotarija" Atron postoji na svim vozilima i čemu služi, kad bi bar tako kažnjavali tramvajce koji i nedjeljom kad nema nikakvog zastoja kreću 10 minuta prije voznog reda i zalijepe se za onog ispred na 3. stanici, pa je onaj iza i pretrpan i treba ga čekati pola sata. ::| Na autobusima bi vozač dobio ne dvokratnu nego otkaz da to napravi dva puta u karijeri, a ne dva puta dnevno.

MAN truck bus

Zato što u tramvajima ne postoji uređaj kao što je tahograf,koji bilježi svako i najmanje kretanje i bilježi točno vrijeme. Dok kod tramvaja vlada vozi kad hoćeš,ali moram priznati da je tog sve manje, putujem tramvajem i pretežno kreću u točno sekundu. Na ATRONu se vidi najviše 4 minute prerano, s tim nebi smjelo ni toliko biti,ali uredu.
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Shole

Ako su već naručivali dva šlepera digitalnih tahografa koji na daljinu prate radna vremena vozača, onda valjda na daljinu mogu i vidit da kartica nije umetnuta.  Očito sustav još nije profunkcionirao kako spada.  Trebao bi negdje iskopat koja (tj. čija) firma je nabavljala te silne tahografe, a nebi bilo na odmet saznati ni čije je ona šta izdaje digitalne kartice.  Masi vozača se već desilo da čip počne zezat na novoj kartici, i naravno oni nemaju ništa s tim nego si izvoli nabavit drugu (650 kuna)

MAN truck bus

Jednom vozaču u APDu je otišao čip u rekli da mora nabavit novu karticu,vozač je odbio kupit i onda mu je ZET platio.

822DoDo

To su sve gluposti.I da se vozaci kaznjavaju dvokratnima i da ZET placa drugu karticu. To je OSOBNI DOKUMENT VOZACA i firma s tim nema nista. Ako traze - moras imati (iako u javnom prijevozu ne treba ali to je druga prica).
A istina je da su kartice jako lose. Meni je nakon god dana koristenja tahograf unistio cip ali srecom pa sam polozio D kategoriju pa sam svejedno morao raditi novu tahografsku karticu. Bas me zanima koliko ce ova trajati.
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

MAN truck bus

Da,za APP je istina da se kažnjavaju dvokratnima. Nisam rekao da vrijedi i za APD i APVG.

822DoDo

kakvo kaznjavanje? Smjena ko i svaka druga samo je u dva navrata pa ti malo dan zaj***. Ali ima dosta vozaca koji traze dvokratne jer su onda vikend slobodni..Ima puno gorih nacina kaznjavanja od voznje dvokratnih

Shole

Ako ne živiš daleko dvokratna uopće nije loša.  Malo odmoriš u pauzi, zimi možeš i oko ubit 2,3 sata. Pogotovo ako su vikendi slobodni i još ti je plaćen dodatak za dvokratnu.

MAN truck bus

To je 1.stupanj kazne,a ako vozač nastavi ne stavljat karticu onda idu gore kazne. Ako voziš 10 godina jutarnju smjenu iz nekog razloga npr moraš čuvat klince popodne onda kad te bace u dvokratnu onda je to zaj****o.

822DoDo

I u takvom slučaju 90%  vozača otvori bolovanje. I tko je onda koga zajebao?

NP-549

Ima i za to lijek:  vratit ćeš se s bolovanja kad tad, a onda te čeka ista ta smjena.

MAN truck bus

Tako je! byeg Kad ti otvoriš bolovanje DoDo u firmi,kad se vratiš nastavit ćeš Radit isti taj posao.

822DoDo

I odradiš tjedan pa opet na bolovanje. I tako stalno jer apsolutno nitko se ne bavi bolovanjima i provjeravanjima istih

Shole

Neće ti ni tvoj doktor vječno davat bolovanje bez razloga. A nije ti sigurno ni u interesu da ti je plaća koju tisuću manje.