Buduće nabavke autobusa - rasprava

Autor smogovci.bbb2, Kolovoz 21, 2015, 23:00:23

Ivan

Citat: C2  u Srpanj 28, 2017, 20:20:56
Što mislite o autobusima kao što su Van Hool AG 300 ili MAZ 205? Njih sam spomenuo zato što imaju pogon u prednjem dijelu vozila ili ti na srednju osovinu i motor smješten sprijeda. Smatram da bi bili pogodni za zimske uvjete.
Bili bi dobri za lakše manevriranje na liniji poput 215 ili 136, ali realno, da je bilo nužno tamo bi do kraja držali SG220 :p ... a za snijeg se jedini ozbiljni problem riješi sa solo na 106 i to je to.

Vozio sam se u Van Hoolu i mislim da je dosta dobar, najveće iznenađenje mi je bilo da prikolica nije laka i skakutava kao na SG220, lol...

No mislim, dok nema jakog zastupnika neće se kupovati u Hr.

smogovci.bbb2

Izvor: YT

Možda, jednog dana, kad Citelisi odu u rashod good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

driverzg27

toliko se prica o tim novima a jel iko zna kad dolaze i jel ce ic kaj u Dubravu il sve u APP?
Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kamo ideš. Nikad ne obeshrabruj nekoga tko kontinuirano napreduje, bez obzira kako sporo.

MAN truck bus

Direktorica je za časopis Kamion & bus dala izjavu da do ljeta dolazi 4 nova Cabrio autobusa te 29 novih autobusa krajem 2019. te u prvom kvartalu 2020. Uz njih i nabavku plinskih autobusa za APD jer je u izgradnji punionica. good_boy
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Ivan

A gdje je natječaj?  :P Za punionicu sam vidio, za autobuse ne. Sad ćemo imat obrnutu situaciju da punionica nema što puniti.

Kako stoje stvari s nedavnom gradskom odlukom kojom je ZET preuzeo svu odgovornost za gradnju žičare a ne samo upravljanje izgrađene, uskoro bi se moglo dogoditi da se sva moguća i nemoguća sredstva izlijevaju na taj projekt... Ne nadam se trenutno ničem dobrom što se tiče nabavke niti zapošljavanja niti održavanja ovog već preopterećenog sustava.

Majstor

Nekakve kabrio izvedbe su u Man Imp. u
Samo mi sudite pošteno !

smogovci.bbb2

Znači cabrio kockice idu u "večna lovišta" ili će još voziti ???

smogovci.bbb2

citaro

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

A nakon toga blagostanje i forumaš citaro se vraća iz CH good_boy
Izvor: https://www.kamion-bus.hr/4220/Zglobni-eCitaro-s-novom-tehnologijom-baterija
Zglobni eCitaro s novom tehnologijom baterija
Dvije godine nakon solo električnog autobusa, Mercedes-Benz je predstavio i zglobni eCitaro G čije isporuke počinju već krajem godine.
Zglobni električni autobus imat će kapacitet od 146 putnika i osigurat će veće mogućnosti prijevoza putnika bez emisije štetnih plinova.
Citaro G bit će opremljen drugom generacijom litij-ionskih baterija što će omogućiti povećanje kapaciteta s 292 na 396 kWh u odnosu na solo bus.
Također, u pripreni su i tzv. Solid state baterije koje biti dostupne kao opcija, a omgućit će povećanje kapaciteta na čak 441 kWh. Ove baterije posebno su pogodne za brzo punjenje koje se može omogućiti na stajalištima ili okretištima.
Od 2022. eCitaro i eCitaro G bit će dostupni i u izvedbi s gorivim ćelijima što će u kombinaciji s novom generacijom baterija, omogućiti još veći doseg.

421

Citat: smogovci.bbb2  u Lipanj 20, 2020, 13:46:27
A nakon toga blagostanje i forumaš citaro se vraća iz CH good_boy
Taj film nećeš vidjeti. Zašto bi se vratio?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

citaro

Citat: 421  u Lipanj 20, 2020, 18:49:41
Taj film nećeš vidjeti. Zašto bi se vratio?

potpisujem. taman da HR postane CH, kao sto je bivsa predsjednica obecala  ;D