Putopis po Zagrebu i okolici

Autor MAN truck bus, Travanj 21, 2017, 07:56:29

sniff

Koliko mu treba od Kvatrića do Gorice, ili ti Zrakoplovne škole (cca) ?

Poslano sa mog Lenovo A7020a40 koristeći Tapatalk

MAN truck bus

Službeno (po ZETu) 45 minuta do VG, a do Zrakoplovne škole 35 minuta.
Realno vrijeme 421 HELP!
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

smogovci.bbb2

Citat: MAN truck bus  u Kolovoz 30, 2017, 16:32:24
Linija:290
Relacija:ZG-->VG
Autobus:Citaro
Gbr:228
Linija je po ljetu odlična,ima 10-15 minuta odmora. 2 su zone pa se može malo zaraditi više novaca od karata. @Ivan evo kupio sam danas kartu za 2 zonu. Time je vozač zaradio nevjerojatnih 88 lipa od mene,a ZET 3 kn i 12 lipa.  ;D
Pogrešna ti je računica. Od iznosa 4 kune prvo moraš odbiti 25% PDV-a good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Vozač dobije 22% od karte,što znači od 4 kn dobije 22 lipe. ;D
Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

Teutonic

Nije nego 66 lipa (od 3 kune bez one 1 kune PDV-a).
Btw dobre slike,s razlogom se kolega žalio na krupni plan jer ipak se radi o putopisu.

MAN truck bus

Ne nije 3kn,ako ja platim kartu u autobusu 4kn. Znači dobije 88 lipa!

822DoDo

Citat: MAN truck bus  u Kolovoz 30, 2017, 16:32:24
2 su zone pa se može malo zaraditi više novaca od karata.

Samo mene ovo bode u oči ili i ostale? Ili sam ja baš toliki "grammar nazi"?
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

smogovci.bbb2

Citat: MAN truck bus  u Kolovoz 30, 2017, 18:08:10
Ne nije 3kn,ako ja platim kartu u autobusu 4kn. Znači dobije 88 lipa!
U te 4 kune je uračunat PDV koji ZET daje državi. Znači ZET od tri kune plaća vozača. Četvrta kuna je Marićeva good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

tramvajac 92

Dečki, nejde vam matka?  kava
3,20 osnovica
0,80 PDV

Vozačevih 22% (ako ide od osnovice koja pripada ZETu) 0,70 kn.

Kako računamo PDV?
PDV=osnovica*1,25

Primjer sa iznosom od 6 kn imate ispod.

lussin

Samo mala ispravka, osnovicu množiš sa 0,25, da ne bi netko krivo pomislio ;)

tramvajac 92

Za dobiti iznos PDVa da, ako ti treba iznos bez poreza (kao iz karte) dijeliš sa 1,25.   thumbs

lussin

Da, naravno, ja sam računao PDV thumbs

MAN truck bus

Linija:290
Relacija:ZG-VG
Autobus:Citaro
Gbr:547
Radi smanjenog broja putnika i smanjenog prometa bilo je 25 minuta pauze na Kvaternikovom trgu i u Velikoj Gorici. ATRON malo blokira, pa ima problema sa prebacivanjem zone pri tome je vozač morao sam pomoću strelica prebacivati stanice.

Ivan

Mislim da je ljeti i vikendom inače linija debelo precijenjena, i kad sam se vozio prije dva tjedna bilo je 15 putnika u podnevnoj špici.

Treba staviti dva busa s voznim vremenom 100 minuta umjesto 105 jer može biti čak i manje odmora kad nema gužve, ali ovako bi bilo 5+20 minuta što je jako puno, a za putnike takt 50 umjesto 35 minuta, i to je to; bilo bi dovoljno i da šalju solo autobuse.

MAN truck bus

Apsolutno se slažem, danas se bus nije uopće napunio. Svega 10 putnika. Opet ZET mora stavit zglobni jer nikad ne znaju kada će sletitli avion i kada će bus biti pun. Vidio već par puta...