MAN Lion's City G

Autor man323, Srpanj 16, 2017, 23:28:18

822DoDo

Ne vjerujem, to nije nikada uzimano osim u Conectu koji ima skroz odvojenu vozačevu kabinu. Kao što kaže MTB može biti otvaranje i zatvaranje svih vrata odjednom iako ne vidim kakve veze gužva ima s tim? A što se tiče te štange na prednjim vratima neka je - bar se neće gurati na prednja vrata s dječjim kolicima
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

dominik,

Citat: MAN truck bus  u Listopad 02, 2017, 21:25:05
Otvaranje svih vrata odjednom. Kao kod Ikarbusa. Vrlo korisno kada su gužve i sva vrata odjednom otvorit i zatovrit.
Tako sam nekako i pretpostavljao. Slažem se da je sigurno korisno i jednostavnije za vozača nego stiskati četiri tipke pogotovo kad je žurba.

MAN19464

Mislio sam da je kabina bitno promjenjena, međutim sve je isto, samo tipke su malo elegantnije. Nisam se nadao da 8 godina nepostoji redizajn kabine, ipak je 8 godina previše da se ništa nije promjenilo osim neznatnih sitnica,MB citaro je napravio veliku promjenu i kabina nema nikakve sličnosti sa citarom iz 2009. baš mi je žao što nije mercedes prošao na natječaju.
Jel ima tipku za odobrenje otvaranja vrata od strane putnika?

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

dominik,

Citat: MAN19464  u Listopad 02, 2017, 21:45:41
Po slikama imaju, naravno samo treća i četvrta vrata.

MAN truck bus

Dobra i loša stvar. Kada isključe senzore na 3. i 4. vratima onda pojedini vozači koriste dozvolu i vrata čim se otvore odma se i zatvore i onda bude vozaču spominjanje obitelji, a vozač se izvlači na automatiku.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

Citat: dominik,  u Listopad 02, 2017, 21:56:10
Po slikama imaju, naravno samo treća i četvrta vrata.
Nadam se da ju neće uključiti jer koliko vidim postavljene su samo na desnim rukohvatima a ne obostrano

C2

Ne znam jel mi se čini ili su ponovili istu glupost kao kod O405GN, odnosno da su tipkala za otvaranje vrata samo s jedne strane vrata. No mislim da će to biti manji problem jer će večina vozača koristiti manualno upravljanje vratima kao i na dosadašnjim Lion's-ima.

C2

Baš me zanima imaju li unutarnji informativni display u prikolici. Okvir za taj display imaju postavljen baš kao i na dosadašnjima NG313.

Tomek

Citat: MAN19464  u Listopad 02, 2017, 21:45:41
Mislio sam da je kabina bitno promjenjena, međutim sve je isto, samo tipke su malo elegantnije. Nisam se nadao da 8 godina nepostoji redizajn kabine, ipak je 8 godina previše da se ništa nije promjenilo osim neznatnih sitnica,MB citaro je napravio veliku promjenu i kabina nema nikakve sličnosti sa citarom iz 2009. baš mi je žao što nije mercedes prošao na natječaju.

Iduče godine u proljeće MAN će predstaviti potpuno novi MAN Lion's City, i izvana i unutra tako da će imati i skroz novu tablu.. Ovo je model na zalasku što bi trebalo biti dobro..Loše po meni je što imaju ratkape koje će opet nestati u ZET servisu pa ćemo ih gledati kod raznih privatnika (ovakve iste su imali i MAN NG313 popularni Biodizeli) i što opet imaju stolce nasuprot trećih vrata kao da su prigradski autobusi...

elez

Citat: man313  u Listopad 02, 2017, 21:25:47
Vrlo vjerojatno se sa prva 2 botuna upravlja prvim vratima. Tako i nasi splitski Cityji imaju. Prva dva botuna su za prva vrata, a ostala 2 za 2. i 3. vrata.
I 4. vrata, krivo si izbroja
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

smogovci.bbb2

tramvajac 92

Nemaju više neonke iza nego imaju ove male lampice, kao u Rijeci, a isto su natrpani sjedalima iza ko i tamo.

Inače i LC 2006. imaju štangu na ulazu  ;)

C2

Još da prokomentiram 5 tipki za otvaranje vrata. Po meni bi bilo korisnije da je 5. tipka za sva vrata. Po mom mišljenju bi to trebao imati svaki gradski autobus. Ovo da su prve dvije tipke za otvaranje pojedinog krila prvih vrata je totalno bez veze. Bilo bi nespretno vozaču pritiskati sve te tipke, a puno efikasnije rješenje je tipka za blokadu pojedinog krila baš kao što imaju pojedini modeli dosadašnjih autobusa. Nadam se da je ipak ovo prvo što sam napisao. Ovo drugo mi ima više smisla ako je situacija kao u Conectu da vozač ima svoje krilo prednjih vrata.

man323

Možda 5. tipka služi za otvaranje svih vrata, treba se raspitati ili pričekati dok krenu u promet.
Btw, imaju iste klime kao i solaši iz 2009., 2006., i NG 313. Standardno se ugrađuju nove Spheros "Tropical" klime.