Neoplan

Autor maky, Studeni 28, 2007, 22:56:57

Neo

To ljudi rade koji ne vole bus, ja to nikad ne bi uradio, kod mene je kako je fabricki tako mora biti i kod mene, a koliko ga te crne trakice uljepsaju oni nemaju pojma...
je zakon

lav

Ja mislim da je vozac u Citylineru previše izložen suncu..i da malo višlji vozač nebi mogao da vozi zbog toga što nebi vidio zbog dvodjelne šofer šajbe..možda griješim... :wink:

Neo

Neka gleda kroz gornju sajbu... ;D ;D Ko mu je kriv kad je visok... :'( :'( Sto se tice sunca ima toga ali pogledaj da sad su visoke sajbe u gotov svakog busa. I oni su izlozeni suncu...
je zakon

maky

Ma daj čovječe, Cityliner je provjeren, iskušan proizvod od jednog renomiranog proizvođača. Tu su desetljeća iskustva i usavršavanja, jer N116 je takorekoć nepromijenjen ostao  duuuugo, duuugo vremena, tako da ako su i postojale neke greške i mane, ispravljene su, a dvodjelna šajba sigurno nije jedna od njih. Inače, staklene površine su danas in (šta su u Neolanu shvatili prije 30 godina) tako da se traži da autobus bude što bolje prirodno osvjetljen, a shole ima sasvim dobro sređenu zaštitu preko svih stvarčica koje su mu ugrađene.

Inače, da se mene pita, najsretniji je onaj tko je kupio Citylinera N1116. To je u biti N116, ali  je iz njegove konstrukcije izvučen maksimum. Sam vrhunac nakon nešto više od 20 godina proizvodnje, usavršavanja, uglađivanja i iskustva. Sve dječije bolesti su dotad provarene i ispravljene, svaki detalj je doveden do savršenstva, te ti ostaje jedan fantastičan proizvod. Eno pogledaj Croatia Busove N1116. Imaju milju kilometara, a drže se ko da su sad sišli sa proizvodnih linija. Ja sam se vozio u ZG-0022-CB kad je imao upola toliko pa sam bio preoduševljen...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Neo

Maky ja ne znam jel ti znas tu pricu ja sam je cuo od covjeka koji je radio u Neoplanu, da su bili jedne godine izbacili N116 iz proizvodnje i onda su vidjeli da ne ide i izdali onu seriju N1116. A za to si u pravu Cityliner, Spaceliner nisy auto koja se proizvode od jucer to sui auta koja se godinama usavrsavaju i proizvode i naravno prodaju. A dupla sajba je ostala prepoznatljiva po Neoplanu. Sjecam se prije svi privatnici koji su imali buseve nije bitno koje marke uvijek na vizit kartici im je bio nacrtan Neoplan sa duplom sajbom... ;D
je zakon

lav

Neoplan 1116 iz 2006 godine
Dali u ovom busu ima dosta elektronike... :?:

Neo

Pa vjerovatno ima Lav kao i kod svakog busa koji je mladje godiste.
je zakon

lav

Citat: lav  u Listopad 08, 2008, 00:00:28
Neoplan 1116 iz 2006 godine
Dali u ovom busu ima dosta elektronike... :?:

Dali ovaj bus ima ograničenje brzine na 100km/h....

Neo

Trenutno svi novi busevi su ograniceni na 105 km/h pa cak i moji autobusi imaju to ogranicenje...
je zakon

lav

Citat: Neo  u Listopad 11, 2008, 06:24:22
Trenutno svi novi busevi su ograniceni na 105 km/h pa cak i moji autobusi imaju to ogranicenje...

Prepostavljam da se to nemoze skinuti..

Neo

Moze se skinuti ali ako ti nadju u EU da si to uradio onda si ga nadrpao care debelo...
je zakon

CroHerc

Citat: Neo  u Listopad 14, 2008, 06:10:38
Moze se skinuti ali ako ti nadju u EU da si to uradio onda si ga nadrpao care debelo...

Nevidim razlog zašto bi to neko skidao , i to je puno .

Neo

CroHerc nisu u pravu za N116 da nemaju, moji oba busa imaju blokade na 105 km/h. Jedan je 95 god a jedan 94 god.
je zakon

CroHerc

Moja greska !  AI JE TAJ SIGURNO STARIJI  JER KOLIKO JA ZNAM U SVIM NOVIJIM IMA 
BLOKADA NA NEKIM NA 90 A ETO NA NEKIM I NA 105

ALI NEZNAM KAD SE TO TOCNO POČELO UGRAĐIVATI  ???                  ;) ;)

maky

Ja sam se vozio u Croatia Bus-ovom N1116 iz 2003. godine i prilikom pretjecanja na autoputu vidio bi da protegne nogice i preko 115km/h, skoro 120. pitao sam sholeta ima li on blokadu na 100km/h, našto mi je shole odgovorio da ima, ali je malo produžena zbog lakših pretjecanja.

A kad malo bolje pogledam to bi i trebalo biti tako jer najviše mrzim kad se na autoputu nađu 2, jednom je blokada recimo na 98km/h, drugom na 100km/h. I onda ovaj što mu je na 100 ide pretjecat ovoga što mu je na 98 pa to pretjecanje traje cijelu vječnost...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!