MAN Lion's City G

Autor man323, Srpanj 16, 2017, 23:28:18

405GN2

Citat: MAN truck bus  u Studeni 15, 2017, 08:37:15
Po meni bi se trebali malo smanjit ton pištanja kada netko stisne "STOP" je preglasno jer se čuje preko cijelog autobusa.
Kako u kojem u nekima se jedva čujem, dok u nekom sam čuo dok je punom brzinom prolazio kraj mene.
Mnogo znati, znači prije vremena ostariti.

MAN truck bus

U 589 se čuje po cijelom busu.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Shole

Vjerovatno se ko i na Urbanwayu u meniju na tabli može smanjiti

marin

Citat: conecto  u Studeni 15, 2017, 09:49:52
Kick-down nisam probao, ali ne mora značiti da bi bus žustrije krenuo nego bi samo razvlačio okretaje do kraja (ne znam, pretpostavljam).
Kick-down može biti koristan kad se pametno koristi, npr. kad kreneš krcat sa stanice na ravnoj uzbrdici (npr. prije mosta preko Save ili kad se penješ na petlju na 222), tad okretaji kod velikog opterećenja itekako olakšavaju motoru.
Očito bi taj jalovi štelung trebao spiječiti vozače da "cukaju", ali je po meni i to potpuno krivi put. Kocke toga nemaju ili npr. Conecti pa ne cukaju, tj. ako cukaju to nije zbog toga nego prije kod šaltanja i usporenja pošto mjenjači i retarderi veći imaju puno kilometara iza sebe.
Ni čuvanje tehnike nije nikakav izgovor. Kad novi MAN na laganoj uzbrdici pri zadanim okretajima prešalta skroz do četvrte, a onda skuži da mu je teško pa vrati u treću, pa malo bolje zaleti pa opet u četvrtu - dva šaltanja viška što nije udobno, ekonomično niti čuva pogon, a nema na prekidaču opcije D3 da se to spriječi.
Funkcija isključivanja retardera predviđena je za snijeg i led pa joj je mjesto na tabli, iako se kod dosadašnjih LC 09 pokazalo da se na snijegu time ne dobiva ništa pa čak i gubi kod kočenja jer su njegove radne kočnice užas u takvim uvjetima. Kod novog MAN-a i retarder i radne kočnice rade mnogo bolje i osjećajnije, možda djelomični i zbog treće osovine (radne kočnice).
Kod Lionsa iz 2009 kad je u eco modu i kreće se normalno, trom je, u power modu ide lijepo. Dok na kickdownu nema razlike ovaj ili onaj jer on automatski daje najjaču raspoloživu snagu. Tako je i kod auta, kickdown u bilokakvom modu znači ono najbolje što može, pa sam zato pitao je li tako i na novima.
Ivane, tko je spominjao nitro? A prije nego kažeš nešto u što nisi siguran radije provjeri, ili bolje nemoj ni pričat jer kao što sam na početku ove poruke napisao, u 2009 nije da samo razvlači nego daje i snagu.

MouldieHawn

Jedan je blago nastradao na 269 na Branimirovoj.

Shole

Citat: marin  u Studeni 15, 2017, 13:50:26
Ivane, tko je spominjao nitro? A prije nego kažeš nešto u što nisi siguran radije provjeri, ili bolje nemoj ni pričat jer kao što sam na početku ove poruke napisao, u 2009 nije da samo razvlači nego daje i snagu.

Ivan je rekao da je objašnjenje na razini nitra. 

A ovo zadnje što si naveo ide proporcionalno jedno s drugim.  Normalno da je snaga veća na višim okretajima.  Najbolji okretni moment je raspoloživ u određenom periodu okretaja koji je uvijek negdje pri vrhu.  U startu je sada trom jer radi u nekakvom polu-safe modu prvi 5-10 tisuća km.  Na servisu će ga prebacit u redovni mod pa onda treba izvlačit nekakve zaključke.  Trom će možda i ostat u startu upravo zato jer prebrzo šalta pa brzo dođe do treće brzine i ne stigne okretaje dovest u period najjačeg momenta.  Stiskanjem kick down prekidača na pedali odgađa se šaltanje u višu za nekih 200/300 okretaja  (ili izaziva uranjeno šaltanje u nižu brrzinu) te vozilo postaje kud i kamo agilnije.

545

Zna li netko nešto o nesreći 584 na 269?

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

podgora

Citat: 545  u Studeni 15, 2017, 16:15:24
Zna li netko nešto o nesreći 584 na 269?

Poslano sa mog SM-A510F koristeći Tapatalk

Izvor Instagram story

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

smogovci.bbb2

Hoće sad maska postati plava :)evil
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

405GN2

Zašto već imamo 2 slike sa glupim komentarima? Jedna kad je bio lančani "smrdljivi ZET-ovci" i sad ova!??

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Mnogo znati, znači prije vremena ostariti.

elez

Dugo su trajali... Jel ti vasi vozaci imaju uopće vozačke ili voze na "rođačke" veze? Sta se ovo događa u ZET-u? Molim jedno stručno objašnjenje
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

dominik,

Po gradu Zagrebu voze samo vozila i vozači ZET-a ili možda postoji i drugi promet, pa je eto čudno da se nešto pored tolikog prometa dogodi?
Mislim ovakve "fenomenalne" zaključke je bolje uopće ne komentirati.

Shole

Neznam šta reć na ovaj komentar.

Shadowfax24

nema se sta reci na taj komentar kad nezna kakva je voznja po gradu i kakvih sve idiota ima...
po slici se vidi da je bila puna crta,moze bit da je neko njemu izletio ispred autobusa,a nit zmigavca dao ni nista,nazalost je to cesto u Zagrebu...
Najveca steta je to sto se to dogodilo novom autobusu al bitno da je kolega dobro i putnici.

Majstor

Samo mi sudite pošteno !