Unutrašnjost autobusa

Autor maky, Studeni 23, 2007, 22:19:31

tramvajac 92

Normalno da ne funkcionira kako bi trebalo, ali ekipa u APD nema izbora nego čekat dok se maknu od vrata.

U APP općenito se izbjegava disponirati Mercedese na najopterećenije linije jer imaju izbora. Citelis 18, koliko god je trom je svejedno brži od Citara.

elez

Citat: josipgrgin  u Siječanj 04, 2018, 10:02:31
Ovo sa g.b.308 je malo smijesno jer kako ce se vrata zatvorit ako je bus pun kako onda, trebalo bi da vozac upravlja zadnjim vratima
ako ovako bude i sa novim busevima to ce bit komedije. Jer se moze ucinit da kad se otvaraju druga vrata istovremeno se otvore i treca i tako za zatvorit a ne na senzor?
Ne pricaj gluposti, u cilon civiliziranom svitu je ovako (negdi vozac upravlja samo prvim vratima a senzori ostalima) i ne kuzin zasto bi bilo ikakve zabune. Ima san priliku vozit se u #307 tjedan dana 2 puta dnevno kad nije špica i ljudi su bez problema izlazili koristeći botun za izlaz, ako se nece zatvore ljudi se na sekundu stisnu i senzor ih zatvori.
Cak i penzioneri razume kako se ovo otvara (opet kazem jer san to vidio). Moze se to isključit al iskreno ne vidin potrebu za tim
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

MAN truck bus

Tako je, ne funkcionira ni u Zagrebu najbolje ali postoje dvije fore koja mogu olakšati vozaču život.
Prva je da kad dođe na stanicu otvori prva i druga vrata i privuče putnike na prva i druga zatim da dozvolu da se otvore 3. vrata i taman se ona zatvore a drugi se ukrcaju na prva i druga vrata.
Druga fora je da vozač uzme firkant ode do trećih vrata otvori poklopac iznad vrata i dok su vrata zatvorena pritisne jedan gumb (nalik onome u vozačkoj kabini za upravljanje vratima) vrata se otvore, zatim pričeka i stisne isti gumb i drži ga dok se vrata ne zatvore i zasvijetle ona svijetla mala tri puta. Zatim vozač zatvori poklopac, vrati se u kabinu isključi bus na 10-15 sekundi i ponovo uključi autobus i trebalo bi sustav biti malo brži. Taj postupak se zove umjeravanje vrata.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

elez

Nije lakše ako bus stane na stanicu i izlomi se u zglobu tesko je vidit vrata na retrovizoru (bio je davno slučaj na liniji 60 kad su starijeg gospodina uhvatila vrata jer vozač nije vidio) i takav slučaj položaja autobusa je u gradskom prometu vrlo čest te je po meni senzor izvrsno rješenje.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

tramvajac 92

Senzor je super stvar, ako ga se može i zaobići u slučaju velike gužve. Koliko može pomoći, toliko može i odmoći.

Sve je stvar narudžbe, sigurno negdje još ima da vozač upravlja svim vratima, a ne samo kod nas.

MAN truck bus

Najbolje ustvari ima Urbanway. Automatska su sva vrata, a za vrijeme gužve se može stisnuti SECU da se vrata zatvore i to je to.
"kartu imamo?"

XDonald

251robi

#269 Lagano poceo gubiti djelove sjedista !!!

421

Citat: MAN truck bus  u Siječanj 04, 2018, 11:37:38
Taj postupak se zove umjeravanje vrata.
nnee nnee nnee se kititi tuđim perjem.
Zaboravio si navesti izvor, a objasnio si samo fazu zatvaranja vrata numer III.
Što je s ostalima ???
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN truck bus

Isti postupak, samo će prva vrata zasvijetliti jednom, druga dvaput i četvrta četiri puta.
"kartu imamo?"

421

To je sve s "umjeravanjem vrata"?
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

XDonald

Prve 3 su iz #259
4.slika iz 268
I zadnja iz 224

MAN truck bus

Citat: 421  u Siječanj 15, 2018, 20:02:35
To je sve s "umjeravanjem vrata"?
Koliko sam ja čuo od našeg vozača forumaša, da. Normalno tada nakon što vrata zasvijetle tada se motor isključi i oduzme kontakt na jedno 10-15 sekudni kada će se čuti specifičan zvuk i tada se ponovo upali autobus.
"kartu imamo?"

421

Kakav zvuk se može čuti, kada se motor isključi i oduzme kontakt, jer nema napona u instalaciji ??? ???
Što kaže "naš (tvoj) vozač forumaš  ???

MAN truck bus

Evo video kad vi mene volite baš zezat
"kartu imamo?"